להתחרות נגד בן או בת הזוג עלול להיות פתח לצרות צרורות, אבל אצל נטלי וללילך רוזנברג (37, 35) מרמת גן, אימהות לשני ילדים, שמתחרות זו בזו בקבוצת "מאמאנט", ליגה לאימהות בכדורשת, זה עובד מעולה. לפני ארבע שנים הצטרפה לילך, ובעקבותיה גם נטלי, שהפכה כבר לקפטנית הקבוצה המתחרה. לפני כחודש, היריבות ביניהן אף עלתה רמה, כששתי הקבוצות התמודדו במשחק דרבי מותח וחשוב: "זה הכניס המון מתח והתרגשות, ואני מניחה שזה גם הציף שוב את החשש לשחק אחד נגד השנייה ואת ההשפעה של זה בתוך הבית", הן משתפות.
בקבוצת "מאמאנט" חברות כ-9,000 נשים ב-15 ליגות מכל רחבי הארץ. היא הוקמה בשנת 2005 על ידי עפרה אברמוביץ, ושמה לה למטרה להנחיל את התרבות והספורט בקרב אימהות, ודרך כך להשפיע על הילדים ועל המשפחות.
"אני שמחה מאוד שאנחנו בקבוצות שונות כי ככה יש לנו זמן חופשי ושקט גם מחוץ לבית", אומרת לילך, "הניתוק מהמשפחה לכמה שעות מאפשר לי להשתחרר ולעשות משהו למען עצמי וזה עוזר לנו גם בזוגיות". גם לדברי נטלי השתיים יודעות ליהנות מהמצב מהמיוחד "שלא הרבה זוגות זוכים לחוות", היא אומרת. "הכנסנו את הילדים לדרבי הפרטי שלנו ושאלנו מי הם חושבים שתנצח. כמובן שכל אחת מאיתנו רצתה את העידוד שלהם ושניהם ענו את אותה התשובה – שהם בעד לילך. לילך היא השחקנית האמיתית של הבית, היא האלופה שלנו".
ואכן לילך משחקת גם באיגוד הכדורשת הישראלי לנשים: "ב'מאמאנט' כולן יכולות לשחק, באיגוד צריך לעבור מבחנים ויש לנו גם יותר אימונים. אז אני מתאמנת בין שלוש לארבע פעמים בשבוע, וכרגע אני חלק מקבוצה שנמצאת בלאומית ב' ושואפת קדימה".
"כשהתגרשתי מבעלי אמא שלי לא תמכה בי"
נטלי ולילך הכירו לפני 11 שנים כשלמדו יחדיו באוניברסיטת רייכמן. באותה תקופה לילך הייתה נשואה לגבר, ולאחר שהתגרשה ויצאה מהארון החלו השתיים לצאת. "לאמא שלי היה מאוד קשה לקבל את המצב, אבל דווקא הסבים והסבתות שלי עזרו לתווך ולגשר ביני לבין אמא שלי והמשפחה הקרובה", היא מספרת. "אני מודה שקיוויתי שדווקא בגלל המצב הכל כך ייחודי שלי המשפחה תתמוך, תעמוד לצדי ותסייע לי. לצערי, לא הכל קרה כמו שחשבתי". היום, הן אומרות, הן בסיטואציה אחרת, ומשפחתה של לילך תומכת ומקבלת אותה ואת הזוגיות עם נטלי.
לדבריהן השילוב בין העבודה לכדורשת ולגידול הילדים הוא לא דבר קל, ובכל זאת, לצד האימונים האינטנסיביים שמתקיימים לרוב בשעות הערב והשגרה היומיומית, הן לא מוותרות על אף מפגש. "אנחנו מעודדות את עצמנו ואת הילדים שלנו לעסוק בפעילות גופנית, ולהיות חלק מ'מאמאנט' זה הרבה יותר מספורט," הן משתפות. "מעבר למאמץ עצמו באימון, יש אווירה מיוחדת, כמו של משפחה. אפשר לקרוא לזה בילוי בשילוב ספורט. כמובן שמעולם לא חווינו שום הפליה על רקע הנטייה המינית שלנו. 'מאמאנט' זה מקום בטוח לנשים".