ליין המסיבות הקווירי צ'יזקייק, שהרעיד את רחבת מועדון הברקפסט מ-2010, אך נסגר במפתיע שלוש שנים לאחר מכן, חוזר למסיבת פורים חד פעמית במועדון הברקפסט, בהשתתפות כל הרזידנטים הוותיקים ולא מעט הפתעות נוספות.
גילוי נאות: אי שם ב-2012, כשהייתי חייל אקזוטי בחיל-הים וסגרתי יותר מדי שבתות בבסיס בחיפה, הרגשתי שאני חייב אוויר לנשימה. אז ברחתי מהבסיס, חגגתי כל הלילה באחת המסיבות של הצ'יזקייק וחזרתי למיטה לפני שכולם התעוררו. הרחבה מגנטה לא רק אותי - כל הבליינים שמעו פתאום צלילים שהם לא הכירו, רקדו באפס שיפוטיות וכל החיוכים סביבי הפכו עם הזמן לסוג של משפחה שנייה. זו גם הסיבה בגללה ההכרזה על מסיבת האיחוד של הליין מעוררת התרגשות כל כך רבה בקרב מקימי הליין, הרזידנטים והבליינים - כולם פשוט התמלאו געגועים הביתה.
אחד האנשים האחראים להקמת הליין, אסף אמדורסקי, סיפר בשיחה עם mako כי ההחלטה להקים את הליין נולדה לאחר שהנהלת מועדון הברקפסט ביקשה ממנו לנהל אומנותית את ימי חמישי. "הם רצו לחדש ולרענן ואני אמרתי שצריך לצבוע את הכל בוורוד. לעשות את הכל קווירי", הוא נזכר. "ובאמת תוך שבועיים המקום שינה את פניו. הקהל הפך צעיר יותר, ההרגלים של הקלאבינג הוגדרו מחדש והמוסיקה הפכה אקלקטית ופתוחה הרבה יותר".
להרפתקה הזו אמדורסקי חיפש שותף, ואז הוא שמע במסיבה אחרת את דור ציפורי, לימים חלק בלתי נפרד מנבחרת הרזידנטים של הצ'יזקייק. ההצעה לשיתוף פעולה הגיע מאוד מהר לאחר מכן. "נורא נדלקתי מאיך שדורצ'י ניגן", סיפר אמדורסקי. "הוא קצת התבייש בהתחלה ולא היה סגור על העניין, אבל אמר שהוא מכיר די ג'יי מדהים שיכול לעשות את זה - וככה הכרתי את אורן מרזם, שלא גילה לי בהתחלה שהוא בכלל שותף של עומר טובי בליין המאוד מצליח 'אריסה'".
בשלב הזה מצטרף לשיחה גם אורן מרזם, שמאז סגירתו המפתיעה של הליין אותו הקים יחד עם אמדורסקי מתגורר בברלין, שם הוא עוסק בעיצוב גרפי וממשיך לתקלט. בניגוד לאמדורסקי, מרזם זוכר את הדברים קצת אחרת. "אני זוכר שדווקא אמרתי כן", הוא מצהיר. "מהרגע שאמדורסקי פנה אלי הכל היה לגמרי אינסטנט. האריסה הייתה חוויה מדהימה עבורי, שילבנו מוזיקה מזרחית עם חיי לילה ותרבות קווירית, אבל הלב שלי נמשך למוזיקה האלקטרונית, כך שהמעבר בין הליינים הרגיש בזמנו טבעי ונכון".
מה הפך את הצ'יזקייק לייחודי מליינים אחרים?
אמדורסקי: "במוזיקה היה עניין רוקנרולי. רצינו לצאת מהשבלונה של דאנס והבאנו הרבה הופעות. מתחנו כל הזמן את הגבולות המוזיקליים ואת היחסים שלנו עם הקהל. הצ'יזקייק נע בין משפחתי וקהילתי, לבין מקלחת קרה שמפתיעה אותך".
מרזם: "המכנה המשותף בין כל הרזידנטים היה חיפוש מתמשך. אפשרנו לעצמנו לעלות לעמדה ולהמשיך לחקור ולגלות כל הזמן, והקהל התמסר למעבדה החיה שייצרנו".
"הקהל רוצה, מבקש וצריך"
הבליינים התמכרו לצ'יזקייק, שהאיר את העיר בכל יום חמישי. הקהל הגיע לחגוג ונשען אחורה בביטחון, מוכן לקבל בכל פעם את מה שיבחרו לנגן לו - ביטים שונים, סגנונות חדשים, והכל היה איכשהו בטעם מוכר. הייחודיות של הליין הובילה לכך שלא היה צורך למארגנים לשווק את המסיבות שהם ארגנו והקהל היה זה שחיפש אותו הגיע אליו, כך למעשה התגבשה לה קהילה חדשה בתרבות הקלאבינג.
למרות שבאוויר לא הייתה הרגשה שהקהל או הרזידנטים מאבדים עניין, הליין המצליח סגר את שעריו ב-2013, וכיאה למסיבת סיום כואבת, קיבל את פני הבליינים בכניסה סלקטור מחופש למלאך המוות שמחזיק בידיו חרמש. כשניסינו לברר מה בדיוק עמד מאחורי הסגירה, השותפים לא מיהרו לנדב מידע. "זה מאוד דומה לניהול מסעדה", הסביר אמדורסקי בקצרה. "אתה חייב לחיות אותה ב-200 אחוז כדי שהיא תהיה מצוינת".
מאז נסגר הליין מרזם עבר לברלין, ניגן במועדונים הטובים ביותר בסצנה העולמית כמו הפנורמה בר (ברגהיין) וגם בפסטיבלים חשובים באירופה וארצות הברית. אמדורסקי הודיע אז על פרישה מוחלטת מחיי הלילה, המשיך ליצור מוזיקה, התמנה לשופט בריאליטי "הכוכב הבא לאירוויזיון" ואף ציין 20 שנה לאלבום המצליח "מנועים שקטים". במקביל, השניים המשיכו לתחזק קשר אישי ומקצועי, ומרזם אף עיצב כמה מעטיפות הסינגלים האחרונים של אמדורסקי.
"אמדורסקי ואני כל הזמן שמרנו על קשר ונורא רצינו לתקלט שוב ביחד", מספר מרזם. "בגלל המרחק הגיאוגרפי הרעיון הראשוני היה בכלל לתקלט לייב בפייסבוק, ושרשרת ארוכה של 'אם כבר' הובילה למסיבה מפתיע של הצ'יזקייק בשנה שעברה".
אחרי מסיבת קאמבק מוצלחת אחת, המסיבה הבאה לכבוד שבועות 2021 כבר הייתה מוכנה, אבל אז פשטו פרעות בישראל, טילים החלו ליפול בכל רחבי הארץ והמלחמה קטעה את האיחוד המרגש. עכשיו, בתקופת הרגיעה נטולת הטילים והמגפות, השניים החליטו לחזור למסיבה חד פעמית בפורים הקרוב. "הביטול של שבועות השאיר אותנו מאוד לא מסופקים", מספר אמדורסקי. "הבנו שאנחנו לא לבד פה. הקהל רוצה, מבקש וצריך". מרזם הוסיף: "כמו קרוב משפחה שלא ראית מלא זמן ואתה לא רוצה לחכות לאזכרה או לחתונה כדי לראות אותו. מאז הביטול רק חיפשנו את המומנטום הנכון".
ולמה מתחפשות?
אמדורסקי: "אני כמעט סגור על התחפושת שלי, אבל יש גם סיכוי שתהיה תחפושת קבוצתית ואני אאלץ לוותר על הרעיון הראשון והמצוין שלי".
מרזם: "אני דווקא הכי בעד תחפושת קבוצתית. זה יחסוך לי להפיק אחת לבד".
מסיבת פורים של CHEESECAKE תתקיים ביום רביעי, 16 במרץ, במועדון הברקפסט.
פתיחת דלתות: 22:00
בנוסף לאמדורסקי ומרזם, יעלו לנגן צוות הרזדינטים האגדי: Ellyott, Apfelberg, Dor Zipori.
בנוסף, תתארח גם Anna Haleta, שותפה מייסדת של פאקוטק, ליין מסיבות הטכנו הוותיק.