תמונת החטיפה של שני לוק ז"ל, שצילם עלי מחמוד, שעובד עבור סוכנות הידיעות AP והתלווה למחבלי חמאס ב-7 באוקטובר, קיבל פרס בתחרות הצילום הוותיקה POY בקטגוריית "מלחמת ישראל-חמאס".
"שליטי חמאס המיליטנטיים של רצועת עזה ביצעו מתקפה חסרת תקדים, רב חזיתית על ישראל עם הזריחה ביום שבת, 7 באוקטובר, תוך כדי ירי של אלפי רקטות, במקביל לחדירת 'לוחמי חמאס' לגבול - דרך האוויר, היבשה והים", נכתב בין היתר בנימוקי הבחירה בתמונה.
מיכל קוטלר-וונש, השליחה המיוחדת מטעם משרד החוץ למאבק באנטישמיות, ביקרה את בחירת התחרות וצייצה בטוויטר: "תמונת השנה היא של צלם פלסטיני שחדר לישראל ב-7 באוקטובר יחד עם המון רוצחי, אנסי וחוטפי חמאס, כדי לצלם פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות, כולל התמונה המזעזעת של שני לוק הי"ד על הטויוטה. גם כך נראית נורמליזציה של שנאה אנטישמית. לעולם לא עוד - זה עכשיו".
הידעת?@AP זכה ב׳פרס תמונת השנה׳ של @RJI על תמונת צלם פלסטיני שחדר לישראל ב-7 לאוקטובר יחד עם המון רוצחי, אנסי וחוטפי חמאס, כדי לצלם פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות, כולל התמונה המזעזעת של שני לוק הי״ד על הטויוטה.
— מיכל קוטלר-וונש | Michal Cotler-Wunsh (@CotlerWunsh) March 27, 2024
(גם) כך נראית נורמליזציה של שנאה אנטישמית.
לעולם לא עוד - זה… pic.twitter.com/gZodoeELGh
פעיל ההסברה יוסף חדד מתח ביקורת גם הוא: "זה טוב שהתמונה מהדהדת בעולם כדי לחשוף את זוועות חמאס", אמר, "אבל הצלם הזה הוא למעשה מחבל ולא מגיע לו פרס, אלא לעמוד למשפט בבית הדין בהאג כטרוריסט שותף בטבח. בושה וחרפה". ישראלים רבים הביעו תרעומת על הבחירה של התחרות המאורגנת על ידי בית הספר לעיתונות באוניברסיטת מיזורי והגיבו לפוסט שפורסם בחשבון האינסטגרם הרשמי של התחרות. "אף אחד לא צריך לזכות בפרס על תיעוד מוות מזעזע", נכתב בין היתר, "זה מחריד. אתם צריכים להתבייש בעצמכם על כך שאיפשרתם לתמונה הזאת לזכות".
הצלם הזוכה היה חלק מתחקיר שפורסם בנובמבר האחרון, שחשף כי אזרחים עזתיים המועסקים על ידי סוכנויות עיתונות בין-לאומיות תיעדו משעות הבוקר המוקדמות את אירועי השבת השחורה. ב-AP טענו אז כי הצלמים והסוכנות עצמה "לא ידעו מראש על המתקפה".