בג"ץ הוציא היום (ראשון) צו על תנאי להנהלת רשת 13, חדשות 13 ולמועצת הרשות השנייה, לפיו על דירקטוריון החברה ונציגי הציבור המכהנים בו, לנמק מדוע לא יבוטל מינויה של יוליה שמאלוב-ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13. זאת, לצד קיום הליך תקין לבחירת מנכ"ל מחדש. משמעות ההחלטה היא ששופטי העליון שוקלים לבטל את הליך המינוי של שמאלוב-ברקוביץ', שעורר סערה בחברת החדשות והוביל למחאה של עובדי החברה.

בצו, דחו שופטי ביהמ"ש העליון את טענת הנהלת חדשות 13, לפיה התערבות במינוי אינה בסמכותו. כמו כן נכתב בו כי "היועצת המשפטית לממשלה מתבקשת לשקול התייצבותה ובמסגרתה להביע עמדתה באשר למעמדה של חברת החדשות ונציגי הרשות השנייה בדירקטוריון".

יו"ר ועד עובדי חדשות 13, מתן חודורוב, מסר בתגובה לצו: "אנו מעודדים מהחלטת כבוד השופטים וסבורים שמדובר בתוצאת ביניים טובה מאוד. בג"ץ העביר את נטל ההוכחה לכתפי החברה, והיא זו שתצטרך כעת להראות אם פעלה כשורה - בהליך המינוי ובבחירה עצמה. עיתונאי חדשות 13 ימשיכו להיאבק נגד מינוי הפוליטיקאית שמאלוב-ברקוביץ', במטרה להבטיח לצופים חברה מקצועית עם הנהלה כשירה. נמשיך במאבק עד להבטחת עצמאותה של המערכת".

מנכ"ל ארגון העיתונאים והעיתונאיות אלי גרשנקרוין, מסר בנוסף: "מברכים את שופטי בג"ץ שקיבלו את בקשתנו והוציאו צו על תנאי להנהלת חברת החדשות. אנו מקווים שההנהלה תנצל את החלטת השופטים על מנת לחזור בה מהמינוי השערורייתי ולמנות במקומה עיתונאי אמיתי לנהל את חברת החדשות".

הסערה סביב מינויה של שמאלוב-ברקוביץ', שהייתה חברת כנסת מטעם "קדימה" ובעבר גם ייסדה את הערוץ הישראלי בשפה הרוסית ושימשה מנכ"לית העיתון "וסטי", ניצתה בעקבות המכתב החריף שעליו היו חתומים רובם המכריע של עיתונאי חדשות 13. "מינויה המתוכנן, שאושר הבוקר בדיון קצרצר, הינו כה פסול ומופרך - עד כי מתעוררת תהייה בלתי נמנעת, שמא דירקטוריון החברה פעל במודע בניגוד לטובתה העסקית והציבורית, באופן שבפועל משרת את האינטרס של שוחרי רעתה", כפי שנכתב שם.

בדיון בעתירה שהחל בשבוע שעבר, טען ועד העובדים כי יש קשר בין הליך המינוי של שמאלוב-ברקוביץ', לתפקידה בעבר כיושבת ראש הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו.