כלי התקשורת ברחבי העולם סיקרו אתמול (שישי) בהרחבה את ההחלטה של בית הדין הבין לאומי לצדק בהאג להטיל צווי ביניים על ישראל. ברוב האתרים הדגישו את ההוראה של השופטים לישראל לנקוט צעדים כדי למנוע רצח עם, אך גם סייגו ואמרו שהשופטים לא קראו לעצור את הלחימה.
בכותרת של סוכנות הידיעות רויטרס נכתב "בית המשפט קבע שישראל צריכה למנוע רצח עם, אך לא הוציא צו להפסקת אש", בכתבה שהוצבה כראשית באתר הסוכנות גם הבוקר. "בעוד שפסק הדין שלל את התקוות הפלסטיניות לצו מחייב לעצור את המלחמה בעזה, הוא 'מחזיר את ישראל אחורה', כי קיוותה לדחות את העתירה".
ברויטרס מצאו לנכון להדגיש כבר בתחילת הכתבה כי אמנת רצח העם שבעקבותיה תבעה דרום אפריקה את ישראל, ונוסחה בסוף שנות ה-40, "אושרה באו"ם לאחר השואה שהתרחשה במלחמת העולם השנייה וכוונה נגד יהודי אירופה".
באתר החדשות האמריקני CNN פירשו את ההחלטה באופן דומה לרויטרס: "בעוד שבית הדין הבין-לאומי לא הורה לישראל לסיים את מלחמתה, פסק הדין מהווה מכה לישראל, שקיוותה שהתיק יידחה על הסף".
בסוכנות הידיעות AP ערכו כתבה מיוחדת עם "נקודות מפתח" מהדיון בהאג. "בית המשפט בהאג ביקר בחריפות אתמול את ישראל על מלחמתה בעזה נגד חמאס", נכתב בתחילת הידיעה. "השופטים קראו לישראל לנקוט את כל האמצעים כדי למנוע רצח עם של פלסטינים בעזה".
בסוכנות הידיעות הוסיפו כי "כל הצדדים ניסו לטעון לניצחון אחרי מתן הפסיקה, תוך שהם מדגישים חלקים שונים שמגבים את טענותיהם. ישראל חגגה את דחיית הבקשה לעצור את הלחימה, ואמרה כי זה מאשרר את ההכרה בזכות של המדינה להגנה עצמית. עם זאת, ביקורת חריפה על המבצע של ישראל בעזה עלולה לפגוע עוד יותר בתדמיתה בדעת הקהל".
גם בגארדיאן הבריטי הדגישו את הבעייתיות בפסיקה עבור ישראל, וכינו אותה היסטורית. "ישראל נמצאת בלחץ מחודש להימנע ממקרי מוות של אזרחים בעזה ולאפשר מתן סיוע הומניטרי, לאחר שבית הדין הבינלאומי לצדק הורה לה למנוע מכוחותיה לבצע רצח עם נגד פלסטינים", נכתב בפתח הידיעה שלהם בנושא באתר.
בגארדיאן הוסיפו: "בצו ביניים היסטורי, אמר בית המשפט של האו"ם בהאג לישראל כי עליה לנקוט בכל האמצעים שבכוחה כדי להימנע מהרג פלסטינים בניגוד לאמנת הג'נוסייד, ולמנוע ולהעניש את ההסתה לרצח עם ולהקל על מתן 'סיוע בסיסי דחוף'".