פרסום ראשון: שר התקשורת שלמה קרעי שיגר היום (ד') מכתב לחברי מועצת תאגיד השידור הישראלי, ובו העביר ביקורת פעם נוספת על המשודר בו - תוך התמקדות בשידורי התאגיד בערבית בערוץ מכאן 33. פנייתו של קרעי מגיעה כחצי שנה לאחר פנייה דומה, שנמסרה לפני פרוץ המלחמה, ובמכתבו הנוכחי מצוינות דרישות מעשיות מחברי המועצה ומהיו"ר גיל עומר.
בפנייתו כותב בין היתר השר קרעי כי "בשבועות האחרונים הגיעו אליי עדויות להתנהלות ערוץ 'מכאן' - ערוץ הטלוויזיה בערבית של התאגיד, המעידות על דיווחים עיתונאים לקויים, השמעת האשמות לא מבוססות בנוגע ללחימת כוחותינו, 'הלבנת' מעשי טרור ועוד. חוששני שהאירועים שאתאר להלן עולים כדי פגיעה מובהקת ומשמעותית ביותר בהתנהלות התאגיד על פי החוק".
"הימנעות מועצת התאגיד מפיקוח יעיל על הנעשה בשידורים בערבית, מהווה אי קיום מטרות התאגיד והשתמטות המועצה מתפקידיה הקבועים בחוק", ממשיך קרעי, "מכתבי זה נכתב מתוך מודעות וערנות לעצמאותו של התאגיד ולסיבולת הנדרשת בחברה דמוקרטית לקולות אשר אינם נוחים ונעימים לכלל החברה הישראלית. ברם, חופש הביטוי אינו חופש השיסוי וההסתה, ואינו חופש השידור של ידיעות עיתונאיות שאינן אמינות, ללא הפעלת שיקול דעת וללא גילוי נאמנות לאמת העובדתית והמשפטית, קל וחומר כשמדובר בערוץ שידור ציבורי".
עוד כותב קרעי כי "רוב צופי ערוץ 'מכאן' נמנים על המגזר הערבי. עיני כל רואות את שילוב הידיים של מגזר זה, עם מדינת ישראל בכלל והציבור היהודי בפרט, מאז תחילת המלחמה. יש לקוות ולפעול לשם כך שמצב זה יימשך. יחד עם זאת, זיכרונם של אירועי 'שומר החומות' עודנו טרי, ואף ראשי החמאס, עם פרוץ הקרבות, קראו וציפו לאירוע דומה. תהיה זו איוולת להתעלם מקיומו של פוטנציאל ההתקוממות, בליבן של ערי ישראל, ויהיה זה חוסר אחריות הגובל בפלילים, לתת במה לידיעות מטעות, המבוססות על רצון להסית ולהתסיס.
"על רקע זה, כמה משידורי התאגיד בערבית, כמוהם כשפיכת דלק על ערימת גחלים עוממות. במקום להבין את גודל השעה, לנצל את שעת החסד ולהשתמש באווירה שנוצרה כדי לחבר, לגשר ולמצוא את המאחד בין העדות השונות בישראל, מתגלה כי דווקא במסגרת תאגיד השידור הציבורי ובמימון ציבורי, בערוץ 'מכאן' ניתנת במה לדעות קיצוניות ומסוכנות בהקשר למלחמתה של ישראל בחמאס-דאעש. תכנים אשר משלהבים את הקיצוניות והקרע במרקם הישראלי העדין".
בהמשך טוען קרעי כי "כחברי מועצת תאגיד השידור הציבורי, התעלמתם מזה זמן רב מדי מתפקידכם, לא ביצעתם אותו כראוי לפי סעיף 7 לחוק, עד כדי התדרדרות משמעותית בתקופת המלחמה. הגענו למצב מופרך שבו בזמן שמדינת ישראל נמצאת במלחמה, אחרי טבח נוראי שעברה ב-7.10.23, בו נרצחו כ-1,300 אזרחים וחיילים, נחטפו כ-240 ביניהם פעוטות ומבוגרים, ונפלו רבים מלוחמינו, שידוריו בערבית של ערוץ מכאן 33 ממשיכים לשמש כתעמולה יומיומית מסוכנת, תבוסתנית, נגד המדינה, נגד חיילי צה"ל, בעד האויב, בהאדרת האויב ופעולותיו הרצחניות, בטרמינולוגיה השייכת לאויבי ישראל, ובהזמנת מרואיינים המשמשים שופרות של האויב. בימים קשים אלו, ממשלת ישראל אישרה לבקשתי תקנות לשעת חירום כנגד גופי שידור זרים אשר פוגעים בביטחון המדינה. לא יעלה על הדעת כי בזמן שאנו פועלים כנגד ערוצים זרים, יהפוך ערוץ ישראלי, הממומן כולו על ידי הציבור הישראלי, לשופר הסתה של אויבי ישראל".
את מכתבו מסכם קרעי עם דרישות מפורשות ממועצת התאגיד, אך מבלי לאיים בסנקציות כלשהן אם לא ייענו להן. "לאור כל האמור הנכם נדרשים למנות בתוך 14 יום, במימון התאגיד, מבקר לשידורי התאגיד בערבית, שהוא דובר ערבית יוצא צבא; ושתוענק לו הסמכות להעסיק עובדים דוברי ערבית יוצאי צבא, בהיקף שיאפשר לסקור בזמן אמת את כלל שידורי התאגיד בערבית", כותב השר, "המבקר יגיש לח"מ ולמועצה מידי שבוע, דו"ח אודות שידורים שיש בהם כדי לפגוע בשיקוף ערכי מדינת ישראל, באחריות העיתונאית, בביקורתיות עיתונאית, בעיתונות אחראית ובנאמנות לאמת. המבקר יודיע מידית למועצה ולח"מ במקרה של הפרה חמורה של הנ"ל; והמועצה תפעל כנגד כל הפרה שתדווח לה על ידי המבקר, ותדווח על כך".
מתאגיד השידור הישראלי נמסר: "מכתבו של שר התקשורת גובל בהסתה כנגד תאגיד השידור ועובדיו. אנו דוחים בתוקף את הטענות משוללות היסוד של השר, ששוב, גם תוך כדי מלחמה, מנסה להלך אימים על תאגיד השידור ולפגוע בעצמאותו. צר לנו שהשר משחית את זמנו דווקא בימים אלה, שבהם עיתונאי התאגיד מסקרים את הלחימה ללא הפסקה, לעתים תוך סיכון חייהם, ובוחר להשחיר את עבודתם המקצועית, תוך חיפוש נוקדני ברצף השידורים והתבססות על חצאי משפטים והוצאת דברים מהקשרם המדויק".