סוף לסאגה: הממשלה אישרה היום (ראשון) פה אחד לסגור את ערוץ אל-ג'זירה בישראל. פעילות הערוץ הקטארי תופסק בישראל 28 שנים אחרי שהוקם, ועל רקע החשש כי סגירת הערוץ בארץ תוביל למשבר עם קטאר. ראש המוסד וגורמי המקצוע המליצו לחכות עם ההחלטה עד למיצוי המו"מ. שרי המחנה הממלכתי נעדרו מההצבעה.
"אנו תומכים בסגירת הערוץ ואף הודענו שנצביע בעד סגירתו", הבהירו ב"המחנה הממלכתי". "לבקשת גורמי מערכת הביטחון וראש המוסד בפרט הוחלט באותה ישיבה לדחות את ההצבעה בכמה ימים. זו החלטה נכונה בעיתוי אומלל, שעלולה לחבל במאמצים למיצוי המו"מ ונובעת משיקולים פוליטיים".
הצו שעליו חתם שר התקשורת קרעי קובע כי הסגירה היא ל-45 יום עם אפשרות לחזרה לאחור או לחילופין להארכה. הצו מאפשר מניעת שידור, החרמת ציוד והסרת הערוץ מהתכנים המוצעים לצרכן. עוד מאפשר הצו לחסום את אתרי האינטרנט של הערוץ ולשלול תעודות הלע"מ מעיתונאים.
סגירת אל-ג'זירה: סיקור נרחב ב-N12
- ברגע האחרון: הקבינט המורחב לא הצביע על סגירת אל-ג'זירה
- הרשת הקטארית עוד משדרת בישראל: "מישהו שכח שהבעלים הם המתווך בעסקת החטופים"
- נתניהו ליו"ר הקואליציה: אפעל מיידית לסגור את אל-ג'זירה אחרי שהחוק יאושר
- הממשלה אישרה באוקטובר: התקנות שמאפשרות לסגור גופי שידור בשל פגיעה בביטחון המדינה
ההחלטה הגיע לאחר שביום שישי, ברגע האחרון, ההצעה לסגירת אל-ג'זירה ירדה מסדר היום של הקבינט. היועצת המשפטית לממשלה כבר נתנה את אישורה למהלך, אך גורם מדיני הדגיש כי דחיית ההצבעה תידחה לאור המגעים לעסקת החטופים והמשך המאמצים מול קטאר.
רשת התקשורת הערבית שפועלת מקטאר משמשת בין היתר שופר של ארגון הטרור חמאס. קטאר נמצאת תחת לחץ אמריקני כבד לפעול מול ארגון הטרור לקבל את ההצעה המצרית, ועל כן סגירת הערוץ יכולה לפגוע במאמצים. כמו כן, לאחרונה הגיע לישראל מידע לפיו כתבים של הרשת תיעדו את טבח 7 באוקטובר, אצל אחרים נתפסו חומרים שקושרים אותם ישירות לחמאס.
להחלטה לדחות את ההצבעה על סגירת אל-ג'זירה קדם דיון נוקב שבמהלכו הסתבר כי לא בטוח שיש רוב לסגירה. ראש המוסד ברנע התנגד ל"סגירה עכשיו" כדי שלא להרחיק את הקטארים ברגעי ההכרעה של העסקה, רה"מ נתניהו והשר דרמר חלקו עליו.
בשלב מסוים אמר ראש המל"ל צחי הנגבי כי יש לעבור להצבעה, דבר שהרגיז את השר איזנקוט והוביל אותו לעזוב את החדר במחאה. השר דיכטר אמר שיש להעניק למוסד את הגמישות בניהול המו"מ ואליו הצטרפו גם כמה משרי הליכוד, כולל כאלה שנחשבים 'נאמני נתניהו' ובאגף הרדיקלי יותר של המפלגה. כאשר התברר שלא בטוח שיהיה רוב, הועברה ההצבעה להכרעת הממשלה בראשון.