הכתבת המדינית של חדשות 13, מוריה אסרף, הוצאה על ידי דוברו של ראש הממשלה בנימין נתניהו מרשימות התפוצה לכתבים של דוברות ראש הממשלה. כך עדכנה הבוקר (שני) אסרף עצמה, והסבירה כי מדובר בצעד של דוברו של נתניהו נגדה, בתגובה לכך שחשפה כי מידע שקיבלה מ"גורם המעורה בפרטים" למעשה התקבל, לדבריה, מאותו דובר של נתניהו, שמונה לתפקיד לפני כחודש.

"לדוברו החדש של רה"מ, עומר דוסטרי, יש פרקטיקה משונה - להוציא תגובות מטעם לשכת רה"מ בשם 'גורם המעורה בפרטים', ולאסור על הכתבים לומר שהתגובה יצאה מלשכת נתניהו", כתבה אסרף ב-X. "זה יכול להיות על שלל נושאים - החל מהחלטה על הפוגות אש הומניטריות ועד תדרוכים נגד הממשל האמריקני.

"אתמול שוב יצאה תגובה שכזו בעניין הר הבית, ובגלל שציינתי שמדובר בתגובה שיצאה מלשכת רה"מ (כפי שעושים עם כל תגובה שיוצאת מכל לשכה) - דוסטרי הסיר אותי מכל רשימות התפוצה של הכתבים. מסתבר שקבלת אחריות לא באה בחשבון אפילו בתגובה זניחה למדי לתקשורת".

בתגובה לדברים בדוברות נתניהו תקפו את אסרף ומסרו: "לשכת ראש הממשלה זכאית לחסות תחת כללי האתיקה העיתונאית הבסיסית, ובכלל זה חיסיון מקורות. הדיווח החריג של כתבת 13 הוא חלק מתופעה פסולה של קומץ כתבים הבוחרים להפר מוסכמות-יסוד אלה. באופן תמוה, הכתבת בחרה לעשות זאת רק כשמדובר בהודעות המיוחסות לכאורה ללשכת ראש הממשלה. היא מעולם לא בחרה בדרך-פעולה זו לחשיפת 'גורמים' שאינם מלשכת ראש הממשלה. מי שבוחר לפעול מחוץ לכללים המקובלים - ואף ממציא לעצמו כללים חדשים - יכול לבוא בטענות לעצמו בלבד, ולא יזכה לשיתוף פעולה מצד דוברות ראש הממשלה".

מחדשות 13 נמסר בתגובה לדברים כי "הנהלת חדשות 13 עומדת לצד כתבתנו המדינית מוריה אסרף. הפרקטיקה של לשכת ראש הממשלה להשיב על פניות עיתונאיות בשם גורמים עלומים אינה מקובלת ולא נהוגה. הסרת הכתבת מרשימות התפוצה של תא הכתבים המדיניים כאקט מעניש, היא צעד שגובל בפגיעה בחופש העיתונות ויש בו מן הניסיון להשתיק. מוריה אסרף וחדשות 13 ימשיכו להביא מידע אמין בסטנדרטים העיתונאיים המקובלים".

ארגון העיתונאים והעיתונאיות מסר כי הוא מגנה את ההחלטה של דובר ראש הממשלה: "חדלו מפרקטיקה ביריונית זו. החלטתה של אסרף להמנע משימוש במונח המטעה 'גורמים המעורים בפרטים' ולזהות את לשכת ראש הממשלה בתור הגורם המתדרך היא לגיטימית לחלוטין. הטענה של לשכת רה"מ כאילו 'חסיון מקורות' שמור למוסד שלם (בניגוד לאדם ספציפי המוסר מידע) - ועוד למוסד החזק במדינה - היא עיוות של האתיקה העיתונאית ושימוש ציני בה כדי לפגוע בעיתונאיות ועיתונאים שמסרבים לציית. 

"הוצאה מקבוצת ווטסאפ היא לא רק צעד בוטה, היא גם פוגעת באופן מעשי ביכולתו של העיתונאי לבצע את עבודתו. מדובר בכלי עבודה חשוב שאין לעשות בו שימוש אינטרסנטי שכזה לצורכי 'הענשה'. אנו תומכים בפנייה של תא הכתבים הפוליטיים ללשכת ראש הממשלה וקוראים ללשכה להחזיר את אסרף לקבוצה, ולחדול מפרקטיקה בריונית זו".