העיתונאית רינה מצליח, שהגישה עד לחודש יולי האחרון את התוכנית "פגוש את העיתונות", פורשת מחדשות 12. מצליח מסיימת את עבודתה העיתונאית אחרי לא פחות מארבעה עשורים. בהודעה על סיום עבודתה, היא כתבה על התחושות הקשות שהיא חשה עם עזיבת חברת החדשות, וסיפרה על הסיבות שבגללן קיבלה את ההחלטה לעזוב: בין השאר ציינה מצליח גם את האיומים על חייה, שלדבריה ערערו אותה.
"אני פורשת בלב שלם, בעצב גדול וגם בדאגה", כתבה מצליח. "אני כבר כמעט 40 שנה עיתונאית, צמודה לביפר ואחר כך לסמסים לוואטסאפ ולטוויטר. בכל חיי הבוגרים לא עשיתי שום דבר חוץ מלהיות עיתונאית. במשך שנים המקצוע הזה הגדיר אותי ונהניתי מכל רגע". מצליח נזכרה ברגעים הגדולים בקריירה שלה: "שידרתי מפריז וגם מרומא, מחברון ומרמאללה, מרבת עמון, מקהיר וגם מטוניס. הייתי בג'נין ובשכם, הייתי העיתונאית הישראלית הראשונה שהגיעה לפטרה... הגשמתי חלומות שלא העזתי לחלום. שברתי גם כמה תקרות זכוכית. אבל זהו, הגיע הזמן להיפרד".
"אני מרגישה שאני צריכה מנוחה", הסבירה מצליח את החלטתה לפרוש. "עייפתי גם - ואולי בעיקר - מתחום הסיקור שלי: הפוליטיקה. אני כבר לא מתרגשת להגיע לכנסת, ולא ממש מתרגשת לראיין עוד שר ועוד חבר כנסת".
מצליח התייחסה בהודעתה גם לאיומים שקיבלה בתקופה בה עבדה כעיתונאית בחדשות 12, ולהשפעה שהייתה לאלה על החלטתה לעזוב את חברת החדשות. "לפני שנתיים בערך עברתי מתקפה אישית קשה מאוד", כתבה. "חשבתי שהתגברתי עליה. לא נבהלתי ממכתבי האיום על חיי, וניקיתי את הטלפון מאלפי הודעות השטנה שהופנו גם להוריי האהובים זכרונם לברכה. אבל עם הזמן הבנתי שבכל זאת נותרה בי צלקת קשה. התוקפים, שהיו מאורגנים והופעלו על ידי כוחות פוליטיים, לא הפחידו אותי. המשכתי לומר את דעתי, אבל משהו בי נשבר. המקצוע שהיה אהבת חיי נצבע בצבעים של כאב".
מצליח המשיכה וכתבה כי התשוקה שלה לעולמות הפוליטיקה והתקשורת נדדה למקומות אחרים. "אני מוצאת את עצמי יום אחרי יום שוכחת להכניס את העיתונים בבוקר, ולעומת זאת מתלהבת ללמוד את השורות לתפקיד חדש שלי בסדרה חדשה בהוט, או ממתינה בדריכות לפרמיירה של הסרט החדש של אבי נשר - שבו יש לי סצנה קטנה אבל מרגשת", סיפרה. אבל לדבריה, למרות הכל, היא עדיין מרגישה תחושות קשות עקב העזיבה את העיתונות: "אני עצובה. מאוד עצובה", הודתה.
"קשה לי לעזוב את חברת החדשות, שהייתי בין מקימיה", כתבה מצליח, וסיפרה כי קרוביה הזהירו אותה בזמנו מכישלון אפשרי של חברת החדשות: "חברים הזהירו אותי שתוך זמן קצר אהיה מובטלת, שאני עושה את טעות חיי כשאני עוזבת את קול ישראל, שם כבר היתה לי משרה טובה ובטוחה". ואכן, השנה הראשונה של מצליח בחברת החדשות הייתה לא קלה - אבל מאז, לדבריה, "הפכנו לגוף החדשות הגדול והחשוב במדינה ואני מרגישה על כך גאווה גדולה".
למרות הגאווה הגדולה שהיא חשה, מצליח מבהירה כי היא מודאגת מהפגיעה בחופש העיתונות בישראל. "למדתי בשנים האחרונות שיש בארץ שני מחנות פוליטיים: אחד שרוצה באופן אקטיבי לפגוע בעיתונות החופשית והעצמאית, והשני במקרה הטוב 'לא עוסק בזה', ובמקרה הפחות טוב מנסה לסתום את הפה לעיתונאים מהמחנה הנגדי". בהמשך ההודעה, פנתה מצליח לעיתונאים: "המקצוע שלכם הוא עיתונות - אבל השליחות שלכם היא לשמור על חופש העיתונות וחופש הביטוי. סיפרתי לכם על המתקפה הנוראית שעברתי. לא שקלתי לרגע לתבוע מי מהתוקפים שהוציאו את דיבתי רעה. חשבתי, ואני חושבת כך גם היום, שאנחנו העיתונאים צריכים לאחוז במשמעות הכי מרחיבה של חופש הביטוי, כי זו הנגזרת המתחייבת מהעבודה שלנו".
"אני בטוחה שכמה מכם שואלים את עצמם עכשיו - על מה היא מדברת? מי מפריע לנו לומר את דעתנו?", כתבה מצליח. לדבריה, "הפגיעה בחופש העיתונות לא ישירה, אבל העצמת התחרות גורמת לא פעם לעגל פינות, להגמיש עקרונות מקצועיים, לא לדייק בכללי האתיקה, לפחד משיימינג ברשתות, לפחד מפגיעה במקורות: כל אלה מחלישים את עצמאות העיתונאי. אני מאמינה שכל עיתונאי צריך להצמיח לעצמו עמוד שדרה, כי רק זה יבטיח לו הצלחה לאורך זמן".
מצליח החלה את דרכה בתקשורת ב"קול ישראל" ב-1983 כעורכת, כתבת וקריינית חדשות. עשור לאחר מכן היא הצטרפה לחברת החדשות של ערוץ 2, ולאורך השנים שימשה ככתבת שטח, מגישת מבזקים וכתבת בכנסת. היא נכחה בחתימת הסכם אוסלו בוושינגטון וגם בחתימת הסכם השלום בין ישראל לירדן. ב-2004, החלה לשמש ככתבת הפוליטית הראשית של חברת החדשות. מצליח גם הגישה את מהדורת "שש עם" לסירוגין עם עודד בן-עמי.
בשנת 2013, לפני כתשע שנים, החלה להגיש את התוכנית המזוהה עמה "פגוש את העיתונות" - ממנה כאמור פרשה בחודש יולי האחרון. נוסף על עשייתה ב"פגוש את העיתונות", מצליח שימשה כפרשנית קבועה בפאנל "אולפן שישי". היא גם הגישה כמה תוכניות רדיו, ביניהן את "משעל על הבוקר" יחד עם ניסים משעל ואת "מה בוער", אותה הגישה אחת לשבוע.
מצליח הובילה את המאבק לחשיפת האמת בפרשת ילדי תימן וזכתה על כך לפרסים ולהוקרה ציבורית. בשנת 2017 קיבלה מצליח פרס על מפעל חיים מאגודת העיתונאים בתל אביב על "עבודה עיתונאית יוצאת דופן", בדגש על עיסוקה המתמשך בפרשה.