"הפקרה מכוונת": כתבת המשטרה של גלי צה"ל הדס שטייף הגישה היום (שני) תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב נגד התחנה המעסיקה אותה, משרד הביטחון ופרקליטת מחוז מרכז, בטענה כי הנתבעים הפקירו אותה והתנכלו אליה במסגרת פרשת "מין תמורת מינוי" והתביעה האזרחית שהגיש נגדה ראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה. שטייף מבקשת מבית הדין לפעול בהתאם לחוק חושפי שחיתויות, ולחייב את גלי צה"ל, משרד הביטחון ופרקליטת המחוז לשלם לה פיצויים בסך חצי מיליון שקלים בגין "הפקרת חושפת השחיתות והצבתה למול העבריין לכאורה שחשפה".
נגד שטייף ובכירים בגלי צה"ל עומדת תביעה אזרחית של נוה, שבה הוא דורש פיצויים של כ-7 מיליון שקלים על רקע הוצאת המידע מהטלפון הנייד שלו, שביצעה שטייף כחלק מחשיפת הפרשה ב-2018. כעת, טוענת שטייף בתביעתה נגד גלי צה"ל ומשרד הביטחון כי "מתברר שפרשת השחיתות שחשפה טלטלה את העצים הלא נכונים, והובילה להתנכלות חמורה מצד מעסיקתה". זאת על רקע החלטת המדינה שלא לייצג את שטייף בתביעה האזרחית המדוברת.
עוד נכתב בתביעה כי "כתוצאה מהתנכלות זו, נשארה התובעת לבדה למול כוחניותם של אותם הגורמים שחשפה, אשר החליטו לתקוף אותה בתביעת השתקה בסכום עצום". לפי התביעה של שטייף, "נקודת המוצא של עובד מדינה היא שיש לו חסינות מפני תביעות נזיקיות בקשר למעשים שעשה מתוקף תפקידו, אלא אם העובד עשה את המעשה בכוונה לפגוע או מתוך שוויון נפש לגרימת הנזק".
שטייף טוענת כי הנתבעים שללו את חסינותה, שמגיעה לה לפי חוק, בכך שהמדינה בחרה שלא לייצג אותה; המדינה בחרה שלא לממן את הגנתה, אף אם תיוצג בנפרד; המדינה מיהרה לקבוע שהיא לא תישא בדמי הנזק שייפסקו לחובת שטייף, אם ייפסקו; והמדינה קבעה כי יש פסול במעשיה של הכתבת.
"כל אחת מצורות אלה היא התנכלות בפני עצמה ופגיעה בתנאי עבודתה של התובעת", מצוין בתביעה של שטייף. "אם לא די בכך, התנכלותה של המדינה בתובעת באה לידי ביטוי גם בכך שהיא מעולם לא אפשרה לה כל זכות שימוע לפני הפגיעה בתנאי עבודתה כעובדת מדינה".
בגלי צה"ל סירבו להגיב, והפנו למשרד הביטחון לקבלת תגובה.
ממשרד הביטחון טרם התקבלה תגובה.