מנכ"ל כאן גולן יוכפז נגד הוט: בישיבת חירום שהתקיימה היום (ראשון) על רקע ההצהרה של שר התקשורת שלמה קרעי כי "הממשלה תקצץ מאות מיליון מתקציב התאגיד", תקף מנכ"ל התאגיד גולן יוכפז את הוט, שלטענתו מנסים לפגוע בכאן. "אין דבר בזוי יותר בעייני, מללכת לשר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי, בעצם ימים אלה ולנסות לפגוע בתאגיד. התאגיד, אזכיר לכם, מחויב, בהחלטת מועצה, למכור את תוכן ה-VOD שלו לספריות של גופי שידור, כדי להחזיר מעט כסף לשותפינו היוצרים וכדי להכניס מעט כסף לתקציבו, תקציב שישמש רק ליצירה חדשה. בדרך זו, אנחנו מבקשים, להישען לא רק על תקציב המדינה שמגיע מהציבור.

"אבל, לצערי, ענקית התוכן HOT, החליטה דווקא עכשיו לאיים ולהילחם בעניין הזה, היא דורשת שנעביר לה את ה-VOD שעליו עמלנו ועליו עמלו היוצרים בחינם, כדי שבעלי הבית שלה יוכלו להרוויח עוד כמה שקלים, על חשבון היוצרים, ועל גבו של התאגיד, שנלחם עתה על עצם קיומו ממש", סיכם.

כאמור, יו"ר כאן, גיל עומר, ומנכ"ל כאן, גולן יוכפז, כינסו היום את עובדי התאגיד לאסיפת חירום ראשונה בירושלים, נוכח הכוונות לפגוע בתאגיד השידור הישראלי. השניים נשאו דברים, יחד עם נציגי ועד ועד העובדים אלירן גבאי ויואב קרקובסקי.

"בלי שידור ציבורי אין חדשות נטולות אינטרסים ועצמאיות", אמר עומר בנאומו. "חדשות שמוכתבות מלמעלה – על ידי מי שאינם בעלי מקצוע, בעלי הון או פוליטיקאים - פוגעות בראש ובראשונה בחוסנה של החברה. בלי שידור ציבורי יש גם פגיעה אנושה בתרבות, ביצירה הישראלית וביוצרים. בלי שידור ציבורי לא ניתן לשדר לאזרחים המתקשים בהבנת עברית ולבני מיעוטים שונים המרכיבים את החברה בישראל וצריכים להיות ולהרגיש חלק ממנה. בלי שידור ציבורי אין הנגשה ראויה לבעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים, אין שידור איכותי לילדים ונוער. בלי שידור ציבורי נפגע אנושות האינטרס הציבורי".

עוד הוסיף עומר ואמר: "אנחנו לא שליחים או מייצגים אף צד במחלוקת הפוליטית בישראל, לא ימין ולא שמאל, אלא מייצגים את האינטרס הציבורי הרחב של חופש ביטוי, מידע ויצירה שבא לידי ביטוי בפעולת התאגיד – שזוכה לתמיכה ציבורית רחבה ומגוונת. התשובה לניסיונות לפגוע בשידור הציבורי היא המשך עשייה מקצועית וישרת דרך – כפי שכולכם עשיתם עד היום".

יו"ר התאגיד גיל עומר (צילום: חדשות 2)
גיל עומר | צילום: חדשות 2

גולן יוכפז, מנכ"ל התאגיד, אמר בנאומו: "לפני ימים אחדים הונח על שולחני סקר, שבוצע לבקשת התאגיד, על ידי חברת סקרים מהבולטות בישראל - סקר שביקש לבחון מה עמדת הציבור מול הכוונות לפגוע בנו. קרוב לשבעים אחוזים מהציבור בישראל – יהודים וערבים, חילוניים ודתיים, ימין ושמאל – מבקשים שלא לפגוע בכאן בשום דרך. זה מדד אמון גבוה כמעט יותר מכל גוף ציבורי אחר בישראל, לבד מצה"ל".

יוכפז המשיך ואמר: "אני יודע, בוודאות, שישנם פה עובדות ועובדים שכבר שבועות לא ישנים בלילה. שיש אחרים שחווים התקפי חרדה, ממש כך. שאחרים לא יודעים מה להשיב לילדיהם או לבני ובנות זוגם, כשהם שואלים 'האם הולכים לסגור לאימא את התאגיד'. קשה לי, אפילו עוד יותר, לחשוב מה עובר על חברינו, יוצאי רשות השידור והחינוכית, שהקימו כאן את התאגיד החדש ונכנסים בתוך פחות מעשור לסרט נוסף כזה, לסיוט נוסף כזה. יש גם זווית חיובית, מרגשת, בטלטלה שאנחנו עוברים בשבועות האחרונים – הגיבוי שאנחנו מקבלים מחברינו לתעשיית הטלוויזיה והעיתונות כמעט מקיר לקיר: יוצרים, מפיקים, אומנים, מוסיקאים, כותבים, אנשי בימה, אנשי תעשיית הטלוויזיה והקולנוע – שותפינו האמיתיים, והשותפים לגורלנו".

אסיפת החירום של תאגיד השידור הישראלי (צילום: כאן 11)
ישיבת החירום של תאגיד השידור הישראלי | צילום: כאן 11



בהמשך נאומו, ציין יוכפז לטובה את המתחרים של כאן 11, שהתבטאו גם הם נגד הפגיעה האפשרית בתאגיד. "גם מתחרינו הישירים לא עומדים מנגד בימים האחרונים. בהקשר הזה אציין את חברינו בקשת שנלחמים נגד הפגיעה בתאגיד בחדשות, בתוכניות השונות ובסאטירה, ואת חברינו ברשת 13 - אילה חסון, מתן חודורוב, גיא לרר ואחרים - שלא חששו להביע את עמדתם בעד המשך שידורינו". 

נציגי וועד עובדי התאגיד, אלירן גבאי ויואב קרקובסקי, אמרו באסיפה: "במאבק נגד סגירת תאגיד השידור הישראלי, העובדים ההנהלה והמועצה עובדים שכם אל שכם. נשתף פעולה באופן מלא. אנחנו מייצגים אלף עובדים של השידור הציבורי שעוברים פעם אחר פעם איומים על שלום ומקור פרנסתם. עבור חלק גדול מהם שבאו לכאן מרשות השידור, הטלוויזיה החינוכית ואפילו מערוץ 10, אין זה מאבק ראשון, ואנחנו לא נוותר, עד שנוריד את האיום הזה מעל ראשנו. עובדי כאן מאוחדים בוועד אחד חזק ומלוכד, ורואים במשימה הזו של הצלת התאגיד משימה שתכליתה שימור גוף תקשורת מוביל ועצמאי, המבטא את קולם של כלל מגזרי הציבור הישראלי, בהגינות, ומהווה פרנסה לאלפי בתי אב ואם. אנחנו נערכים למאבק ארוך, ואנחנו צריכים אתכם איתנו במאבק הזה". 

כידוע, בימים האחרונים שר התקשורת שלמה קרעי מדבר רבות על כוונותיו לצמצם באופן דרמטי את תקציב תאגיד השידור הישראלי. בריאיון ל"פגוש את העיתונות" שנערך בחודש ינואר, אמר השר כי "אין מקום לשידור ציבורי במדינת ישראל". לדבריו, "תהיה הסרת חסמים ופתיחת השוק לתחרות. מקווה שזה ייכנס לחוק ההסדרים הקרוב. התקציב של התאגיד יקוצץ במאות מיליונים. מאות המיליונים האלה היום הולכים לשחקן יחיד בשוק (תאגיד השידור הישראלי) וחוסמים את כל התחרות בשוק". 

לאחר התבטאותו של קרעי קמה מחאה גדולה. אנשי התאגיד, יחד עם אנשי תקשורת ובידור מכלל התעשייה, לוקחים חלק בקמפיין ברשת תחת הכותרת "כולנו כאן", נגד הכוונות לפגוע בתאגיד השידור הישראלי.