מתקנים את הטעות: כמעט שבוע לאחר הפיצוץ בבית החולים אלמעמדאני שברצועת עזה, שיוחס תחילה לתקיפה ישראלית, עיתון הניו יורק טיימס מפרסם היום (ב') התנצלות רשמית על כך. במאמר מאת עורכי העיתון, שפורסם באתרו הרשמי, מציינים העורכים כי טעו כשהסתמכו יתר על המידה על המידע שהופץ מטעם ארגון הטרור חמאס אודות הפיצוץ - שעל פי ההערכות העדכניות נגרם כתוצאה משיגור כושל מהרצועה.
"ב-17 באוקטובר, הניו יורק טיימס פרסם חדשות לגבי פיצוץ בבית חולים בעיר עזה, תוך הובלת הסיקור בטענות גורמי ממשל חמאס כי מתקפה אווירית ישראלית הייתה הסיבה וכי מאות אנשים נהרגו או נפצעו. הדיווח כלל כותרת גדולה בראש אתר הניו יורק טיימס", נכתב במאמר החדש, "ישראל לאחר-מכן הכחישה את האשמה, והאשימה רקטה תועה של הפלג הפלסטיני הגי'האד האסלאמי, שבתורו הכחיש אחריות. גורמים אמריקאים ואחרים אמרו כי הראיות שלהם מעידות שהרקטה הגיעה מעמדות של לוחמים פלסטיניים.
"הדיווחים הראשוניים של הטיימס קשר את הטענות על אחריות ישראלית לגורמים פלסטיניים, והצביעו כי הצבא הישראלי חוקר את הפיצוץ. אולם, הגרסאות המוקדמות של הכיסוי - והבולטות שלה זכה בכותרות, התראות וערוצי רשתות חברתיות - הסתמכו יותר מדי על טענות מצד חמאס, ולא הבהירה כי לא ניתן לאמת מיידית את הטענות הללו. הדיווח הותיר את הקוראים עם תפיסה לא נכונה לגבי מה ידוע וכמה אמין הייתה העדות".
בעיתון הסבירו כי "הטיימס המשיך לעדכן את סיקורו ככל שמידע חדש נוסף הפך זמין, דיווח על הטענות השונות לאחריות והצביע כי מניין המתים עשוי להיות נמוך יותר ממה שדווח בתחילה. תוך שעתיים, הכותרת וטקסטים נוספים בראש האתר שיקפו את היקף הפיצוץ והמחלוקת לגבי אחריות. בהינתן אופיין הרגיש של החדשות במהלך עימות מתרחב, והקידום הבולט לה זכו, עורכי הטיימס היו צריכים להיות זהירים יותר בהצגת הפרטים הראשונים, והיו צריכים להיות יותר ברורים לגבי מהו המידע שניתן לאמת. מובילי חדר החדשות ממשיכים לבחון הליכים מסביב לאירועי החדשות-המתפרצות הגדולים ביותר - כולל השימוש בכותרות הגדולות ביותר בדיווח דיגיטלי - לקבוע מה הן ההגנות הנוספות שאולי נדרשות".
עוד לפני התנצלותם של עורכי הטיימס, גם ב-BBC הודו בטעות: "אנו מקבלים שגם באותו רגע לא היה נכון לשער כך, למרות שהכתב לא דיווח בשום שלב כי מדובר בתקיפה ישראלית", כתב תאגיד השידור הבריטי בעמוד ה"תיקונים והבהרות" שלו. "זה לא מייצג את כלל הסיקור של ה-BBC וכל מי שצופה, מאזין או קורא את דיווחינו יכול לראות שפירטנו את הטענות של שני הצדדים לגבי הפיצוץ".
על אף שבתקשורת העולמית מיהרו לאמץ את טענות חמאס, שלפיהן ישראל תקפה את בית החולים, בישראל סיפקו ראיות שלא כך הדבר. דובר צה"ל קיים בבוקר שלמחרת האירוע תדרוך לעיתונאים זרים, ובו הציג הוכחות לכך שבית החולים בעזה נפגע משיגור כושל של הג'יהאד האיסלמי ולא מהפצצה ישראלית. בתדרוך, הסביר דובר צה"ל שאופי הפגיעה במקום מתאים לפגיעת רקטה, ולא להפצצה של חיל האוויר שאמורה ליצור "מכתש" קטן ופגיעה אגבית, שלא קרתה במקרה הזה. הוא גם השמיע שיח בין פעילי חמאס שמודים שהג'יהאד עומד מאחורי האירוע. בנוסף, ביום רביעי האחרון הביא הכתב אוהד חמו תיעוד בלעדי ממצלמות חדשות 12, שמתעד את שיגור מטח הרקטות מרצועת עזה, אשר אחת מהן נפלה בשטח העיר עזה ופגעה בבית החולים. החומרים הופצו לעולם בעברית, אנגלית וערבית.