כמו בכל חג, גם בחול המועד סוכות עלה מנהיג הציבור הליטאי הרב חיים קנייבסקי לירושלים לקיים את מצוות העלייה לרגל, לראות ולהיראות בכותל המערבי בסמוך למקום המקדש. כמקובל בשנים האחרונות, התלוו אופנועי משטרה לשיירה של הרב בן ה-91 הנוסע ברכב מותאם במיוחד עבורו. מטרתו של הליווי המשטרתי: לפלס את הדרך כדי שהרב יוכל להגיע לכותל ולשוב לביתו במהירות המירבית.
הפעם פורסם תיעוד של רכבי השיירה ברחבי ירושלים. כתב mynet לירן תמרי, שצייץ על כך בטוויטר ופרסם סרטון, דיווח כי השיירה חסמה רחובות. "סירנות, אופנועים משטרתיים ומעבר באור אדום - זה הליווי שלו זכה הרב קנייבסקי הערב ברחובות ירושלים", הוא כתב, "אבטחה כזו שאפילו שרים בממשלה לא מקבלים. מישהו יכול להסביר לי למה כבוד הרב צריך לעבור צמתים באור אדום והכל בחסות משטרת ירושלים?".
התיעוד הוביל לסערה ולדיון ציבורי ער בנושא, שכלל בעיקר קריאות של חילונים נגד הליווי הצמוד שלו זכה הרב. מתברר שמה שנראה מובן ופשוט עבור האזרח החרדי, לא תמיד מתקבל על דעת מי שצופה בכך מהצד. הרב קנייבסקי נוסע שנים רבות בכל חג ומועד לתפילה בכותל המערבי. במגזר החרדי כולם מכירים תמונה מפורסמת מן העבר, שבה נראים הרב ורעייתו הרבנית ממתינים לטרמפ בעליות ירושלים.
חלפו השנים, וכיום מגיעים אלפים יחד עם הרב - שנחשב לפוסק הבכיר בעולם היהודי. רבבות רבות של אנשים גם התאספו ברחובות ירושלים לקבל את פניו. ובכל זאת, למרות שברור שמדובר באירוע בסדר גודל עצום עבור הרבה מאוד אנשים, הליווי המשטרתי שמקובל על חילונים בכל מקרה של ביקור דיפלומטי או ביקור של זמר בעל שם עולמי, לא נראה הגיוני במקרה של מנהיג רוחני של ציבור רחב של יותר ממיליון איש.
על שערי ביתו של הרב קנייבסקי בבני ברק מתדפקים מידי יום אנשים ונשים מכל קצווי הקשת ומכל המגזרים בחברה הישראלית. חילונים לצד דתיים, אילי הון לצד נזקקים, פוליטיקאים לצד עמך בית ישראל המבקשים להתברך על ידו. ועדיין, כשמדובר במדונה, למשל, יחס VIP מצד המשטרה נראה סביר. כשמדובר ברב חרדי – אותם אנשים מרשים לעצמם לתקוף ולהשמיץ – את הרב ואת המשטרה.
שר החוץ האמריקאי מייק פומפאו מגיע היום לישראל לביקור דיפלומטי ומטבע הדברים ייחסמו כבישים לכבודו של האישיות הבכירה. ובצדק. אבל בשביל רבים מאזרחי ישראל הרב קנייבסקי חשוב לא פחות ולכן מגיע לו יחס זהה. יתירה מכך, הליווי המשטרתי לא נועד רק לכבד את הרב, אלא בעיקר לשמור על ביטחונו ועל שלום הציבור. אלפים עמדו מסביב לרכבו הן ברחבת הכותל המערבי והן בעצרות התפילה ההמוניות, ולכן האבטחה הינה דבר הכרחי.
אם חלילה היה מתרחש אסון, היו דורשים ועדת חקירה ומחפשים אשמים. בתגובה לסערה הציבורית, במשטרה כבר אמרו שהשוטרים שליוו את הרב ייחקרו, וייבדק האם עמדו בנהלים. אבל דווקא במקרה הזה יש לברך על האבטחה והליווי המשטרתי שלהם זכה כבוד הרב, ולא לבקר את המשטרה אוטומטית.