ייתכן מאוד ובימים אחרים, שלווים יותר, רגועים יותר, היה מקום לבדוק ולהתייחס ברצינות לתחקיר שערך המוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות על אברכים העובדים לפרנסתם בשחור ואינם משלמים מס הכנסה. אבל הבעיה שלי איננה עם התחקיר, כמו עם העיתוי וההקשר שלו.
בחודשים האחרונים משתוללת בתקשורת הכללית הסתה חסרת תקדים נגד הציבור החרדי, ערכיו ואמונותיו - החל בחוק האברכים וכלה בגיוס בני הישיבות. יכול להיות שצריך לערוך דיון פוליטי וציבורי בנושאים חשובים אלה, אך לבטל מראש את העמדה החרדית ולרמוס אותה, זהו דבר שלא יעלה על הדעת. אפשר לדמיין איזו סערה הייתה פורצת במדינת ישראל אם התחקיר "עבודה שחורה" היה מיוחס לפליטים ולמסתננים מסודן ואריתריאה, או לחילופין לאי מי מהמיעוטים האחרים החיים בארץ השסועה הזאת.
על פניו דומה שמדובר ברדיפה מכוונת כלפי הציבור החרדי. אבל לפעמים אני חושב שההסבר הוא אחר. הרי הישיבות והאברכים מקבלים תקציבים לא מהיום. גם בשנות השלטון של קדימה, עת היה שותף הציבור החרדי בקואליציית שרון ואולמרט, הם זכו לקבל את אותן זכויות והטבות להן הם זוכים כעת מנתניהו, ואולי אף יותר. רק שאז הדבר התבצע תחת דממת אלחוט ואיפול תקשורתי - איש לא תקף, איש לא מחה ואיש לא התנגד. אם זו אינה צביעות, אולי תגידו לי מה כן?
אך הרדיפה היא לא רק אחרי הציבור החרדי בכללותו, אלא נראה שיש מתקפה בעיקר על השר אלי ישי ואוהדיו. לאחר השריפה הגדולה שפרצה בכרמל, יצאה מתקפה ציבורית גדולה על השר ישי ועל טיפולו במשבר מצב הכבאות בישראל. מאז החלו לצוץ בתקשורת כביכול כל מתנגדיו מבית (מפלגת ש"ס) כמו אמסלם ואטיאס - אפילו אריה דרעי גוייס בניגוד לרצונו וזכה לכותרות ראשיות ולסקרים אוהדים.
ההסבר שלי פשוט מאוד - כנראה שהמטרה האמיתית של התקשורת היא לא הציבור החרדי, אלא דווקא ממשלת נתניהו, הימנית קיצונית בעיניהם, בה ש"ס היא המשענת הפוליטית של ראש הממשלה. אם לכאורה יופעל לחץ ציבורי על אלי ישי וש"ס, הם עשויים לעזוב את הממשלה, דבר שיביא לנפילתה ולבחירות או הקמת ממשלת אחדות. האם התרחיש הזה הגיוני? האם הוא יתממש? ימים יגידו.