לא היית מגיעה לחתונה שלך בלי לסדר את השיער קודם, נכון? ולא היית מגיעה לדייט ראשון עם גבות מבולגנות, או הולכת לים בפעם הראשונה עם החבר החדש שלך בלי לוודא שהרגליים שלך חלקות? אם כך, למה שתגיעי ללידה, היום המרגש והמשמעותי בחייך, בלוק מוזנח (ולא, העובדה שאת עתידה להזיע ולדחוף מתוכך משהו כמו שלושה קילו היא ממש לא תירוץ)?
המטרה: להיות הורסת בלידה
קולין רוני, אשתו של ווין רוני (כדורגלן מנצ'סטר יונייטד ונבחרת אנגליה) העלתה לטוויטר תמונות שלה דקות ספורות אחרי הלידה, ונראתה מאופרת למשעי, מרוטת גבות ומפונפנת. אבל גם נשים שלא חיות באחוזות וקונות אפילו קוטג' בלואי ויטון לא מוותרות על ההזדמנות להיראות הורסות לחלוטין בתמונות מחדר הלידה, ומקפידות על שעווה רצינית בקו הביקיני (בואכה ברזיליאן), פן או בייביליס ושיזוף במכונה (בכל זאת, אנגליות). אחת מהן היא קייט האריסון (32), שתמונה שלה מחדר הלידה – עם פרנץ' מניקור, כמובן – מקשטת את הסלון שלה. "במקרה שלי היה לי קל להתכונן ולתזמן את ענייני הקוסמטיקה, כי ילדתי בקיסרי מתוכנן. הניתוח היה ביום שלישי, ובשבת עשיתי סיבוב פינוקים – הלכתי לספר לצבוע את השורשים, להסתפר ולעשות פן, קפצתי למכון שיזוף ועשיתי שיזוף בהתזה ומשם המשכתי לקוסמטיקאית, שעשתה לי מניקור-פדיקור, שעווה איפה שצריך, עיצבה לי את הגבות ואפילו צבעה לי את הריסים. יש אנשים שיחשבו שזה טפשי, אבל אני הרגשתי מעולה עם עצמי, וממש כיף לי להסתכל על התמונות מהלידה של וויליאם".
התמונות מהלידה הקודמת קצת פחות מרשימות – ולדבריה, זו בדיוק הסיבה שהחליטה על מקצה השיפורים בלידה השנייה. "אין מה להגיד, בלידה הקודמת ממש תפסו אותי לא מוכנה. עליתי המון במשקל בהריון, נראיתי זוועה ובחודש האחרון לפני הלידה הייתי מאושפזת רצוף, עם חשד לרעלת. לא טיפחתי את עצמי בכלל, אפילו לא דברים בסיסיים כמו לסדר גבות או לגלח רגליים. הלידה עצמה הייתה נוראית, ואחרי יממה של צירים הסתיימה בקיסרי חירום – כמובן שזה לא קרה בגלל שנראיתי רע, אבל זה בטח לא תרם לביטחון העצמי שלי ולהרגשה שלי אחרי הלידה. אין לי בכלל תמונות מחצי השנה הראשונה של צ'ארלי, הבכור שלי. הרגשתי ממש מכוערת, ולא יצאתי מהבית כמעט, רק כשהיינו חייבים. החלטתי שהפעם הבאה לא תיראה כך, ולאורך כל ההריון השני הקפדתי להיות מטופחת ולהרגיש טוב עם עצמי".
"הגעתי לבית החולים על עקבים"
גם הת'ר גרייג מספרת על שגרת טיפוח קפדנית ממש עד צירי הלחץ. "הגעתי לבית חולים על עקבים, אבל כשקיבלתי את הכותונת של חדר לידה כבר עברתי לכפכפים", היא מתארת. "הלידה נמשכה הרבה זמן, ואחרי שקיבלתי את האפידורל בעלי הביא לי מהתיק את הספריי לשיזוף מלאכותי, ומרחתי עוד שכבה על הגוף והפנים. יש רק הזדמנות אחת לצלם את התמונות מחדר לישה, שיישארו איתך כל החיים – ולא רציתי להצטער שהן לא ייצאו כמו שצריך".
ג'ו סווידזינסקה תכננה כל כך בקפדנות את האוברול הטרום לידתי, עד שפרסה את ההכנות לאורך חודש וחצי. "בחודש שמיני הלכתי לעשות תוספות לריסים – צריך לשכב על הגב די הרבה זמן, וידעתי שלא יהיה לי נוח לעשות את זה בסוף ההריון. קצת אחר כך עשיתי גוונים, ושבועיים לפני התאריך המשוער עשיתי לק-ג'ל, שמחזיק שלשוה שבועות בלי להתקלף. שבוע לפני הלידה הלכתי לעשות שעווה ברגליים ובמפשעות, כי פשוט לא הצלחתי להגיע לשם עם הסכין. אני חושבת שזה השתלם, כי בתמונות שלי אחרי הלידה אני ממש לא נראית כמו מישהי שצרחה מצירים 12 שעות.
"אני בהחלט יכולה להעיד שגם הישראליות מגלות את נפלאות הטיפוח לפני הלידה, והרבה נשים בחודש תשיעי מגיעות לטיפול עשרת אלפים", אומרת שרון אנקווה, בעלת "שרומבה קוסמטיקה". "רוב הלקוחות לפני לידה עושות מניקור ופדיקור, וכמובן שעווה – יש לא מעט נשים שמורידות הכל, למרות הטענות שבהריון המריטה כואבת יותר. מעבר לרצון להגיע במיטבן ללידה, הלקוחות חוששות שייקח זמן עד שיוכלו להגיע עם התינוק – למרות שזה לא תמיד נכון, רק השבוע הייתה אצלי מישהי עם תינוק בן עשרה ימים". שרון מספרת שטרם הייתה מישהי שירדו לה המים בזמן טיפול, "אבל לקוחה אחת ילדה יום אחרי שהגיעה לפדיקור, מזל שהלק הספיק להתייבש".
מה דעתך: מיותר או משובח? שתפי אותנו
>> כמה זמו אחרי הלידה מותר לעבור ניתוח להגדלת חזה?
>> ספינינג בחודש תשיעי? בטח שאפשר!