כשמ' וזוגתו ביקשו לעבור טיפולי פוריות בבית החולים לניאדו, הם לא שיערו שזה המסע שייאלצו לעבור. עוד לפני שהגיעו לבית החולים, הובהר להם שאין טעם שיגיעו משום שכל עוד אינם נשואים ברבנות, הם לא יקבלו טיפול. מ' שלא מעונין היה להזדהות מספר בתוכנית "בוקר בריא" עם פאולה וליאון רוזנברג על החוויה הקשה: "המדיניות המוצהרת של בית החולים היא שהם לא מקבלים לפתחם בני זוג לא נשואים. יש ביני לבין זוגתי הרבה מאוד אהבה, הבנה ואף הסכם הורות אך לא חתונה. לטענת בית החולים, הם פועלים לפי ההלכה".
מ' מספר כי לפני שעברו לנתניה, הם התגוררו ברמת גן , שם עברו טיפול פוריות שלא צלח. לאחר מכן, עם המעבר לנתניה, הם ביקשו באופן טבעי לקבל טיפול קרוב למקום המגורים החדש. "הרופאה של אשתי אמרה שאין לה בעיה לטפל בזוגתי באופן פרטי אבל לא במסגרת בית החולים שאוסר כאמור לטפל על זוגות שאינם נשואים בהתאם להלכה".
יצוין כי במדינת ישראל אין להפלות מתן טיפול רפואי על רקע מעמד, גיל, סטטוס ועם זאת, זה בדיוק מה שקרה. "אני לא חושב שיש למישהו זכות לומר לי איך לחיות את חיי. בסופו של דבר המשכנו את הטיפולים במקום שהוא מרוחק ממקום מגורינו ואנחנו מקווים שנזכה להיות הורים בקרוב".
במקביל, מ' וזוגתו הגישו תביעה ייצוגית בשם כל אותן נשים שאינן נשואות, חד הוריות ורווקות שבית החולים מסרב לתת להן טיפול. בתום מאבק ארוך של 3 שנים, בית המשפט קבע שבית החולים אכן הפלה וכל טענותיו של "לניאדו" נדחו על הסף. ומה עכשיו? ובכן, בימ"ש קבע כי בית החולים צריך לדון בעניין.
מבית חולים לנידאו נמסר: "בית החולים לניאדו הוא בית חולים ציבורי ולא ממשלתי השייך לעמותה חרדית והמשרת, בין היתר אוכלוסייה בעלת צרכים פרטניים המבקשים לקבל שירות רפואי לפי רוח ההלכה. כפי שנמסר לבית המשפט ע"י היועמ"ש, הצעת חוק בנקי הזרע תעגן בין היתר את חובתם של גבר ואישה שאינם נשואים לחתום על תצהיר, אנחנו סבורים כי הצעת חוק תביא את הבעיה לפתרונה".