למרות המבטים המוזרים של שאר המתאמנים, כל ההיריון הראשון שלי התמדתי בשיעורי הספינינג כמה פעמים בשבוע, עד שהבטן לא נתנה עוד, וזה קרה סביב אמצע החודש השמיני. היום, הבן שלי בן 3 וחולה על מוזיקת מסיבות ומזרחית, על אף שלא שמע זאת מעולם בבית, רק בשיעורי הספינינג, בזמן ששהה בגופי. אנשים רבים מפחדים מהשיעור הרעשני, חוששים מפציעות ונפילות, למרות שזהו אחד השיעורים הבטוחים שמוצעים כיום במסגרת המנוי בחדר הכושר. עושים אותו רוב הזמן בישיבה, אין סכנה של היתקלות באדם אחר, כל אחד אחראי לעצמו, ויכול לשלוט בעצמו בעומס ובקצב שלו. אבל האם זה מתאים גם לנשים בהיריון? ברור שכן! אבל יחשוב לשים לב לאותיות הקטנות.
הסכנה העיקרית בפעילות פיזית בהיריון היא נפילה, ולכן רכיבה באופנים בחוץ היא פחות מומלצת בהיריון ונחשבת אפילו למסוכנת. בשיעורי ספינינג, לעומת זאת, לא קורות תקלות מהסוג הזה, וזאת משום שהאופנים הן יציבות ומתכווננות לפי הנוחות שלך, שמשתנה כמובן בהתאם לחודשי ההיריון השונים. חשוב להבין שהמוזיקה הגבוהה לא מזיקה לעובר, אבל יכולה להזיק לך רק אם תיסחפי לקצב שלא מתאים לך.
אז למי זה מתאים:
כל אחת שרוצה לשמור על כושר גופני במהלך ההיריון, אולי גם קצת על החיטובים. מותר להתחיל בתחילת ההיריון בתנאי שעושים זאת בהדרגה ומקשיבים לגוף. כל זאת בתנאי שההריונית מגיעה עם רמת כושר מסוימת ומחזיקה היריון תקין.
למי לא:
למי שלא התאמנה בחייה, לנשים בהריון בסיכון, למי שלא מסוגלת להקשיב לעצמה.
דגשים חשובים:
1. למצוא את המדריך המתאים. כזה שאכפת לו ומסתכל, שמתקן, שבודק בכל פעם מחדש את המנח הנכון ומצב הדופק שלך, כזה שבחיים לא יגע לך בעומס באופנים. מסוכן מאוד.
2. לעבוד עם שעון דופק – לפעמים המוזיקה סוחפת לעבוד בדפקים יותר מהמותרים, הדרך היחידה לדעת זאת היא בעזרת שעון הדופק. מדובר בהוצאה כספית חד פעמית של כמה מאות שקלים אבל זה בהחלט חשוב ונחוץ.
3. להיצמד לבקבוק מים צונן.
4. ללבוש בגדים נושמים ולא לוחצים.
5. לעבוד בחדר ממוזג ולמנוע כל סכנה של התייבשות.
6. לאכול לפני: לא להגיע על בטן ריקה. לאכול משהו פחמימתי לפני כמו בננה, יוגורט עם גרנולה או כריך קטן.
7. לאכול אחרי: מיד לאחר השיעור לשתות הרבה מים ומשהו קטן ומתוק, ואז להתפנות לארוחה מרכזית כמו אורז עם חזה עוף וירקות. ארוחה שתכלול פחמימות, חלבונים וויטמינים.
8. לעצור הרבה במהלך השיעור, גם אם המדריך לא מגדיר זמן מנוחה. בכל עשר דקות לכל היותר חובה עצירה קטנה להסדרת הדופק ושתיית שלוק מים.
9. לא חייבים לסיים את השיעור: בהיריון גם חצי שעה עד ארבעים דקות של דיוושים מספיקים בהחלט, אם את מרגישה שבא לך ואת בכושר שיא את מוזמנת אבל תמיד תזכרי שיש לך את האופציה לצאת לפני כולם.
10. חובה להעלות את העומס בהדרגה, אותו הדבר גם לגבי המהירות. לשים לב מה השעון דופק מספר כל הזמן
11. במצב 3 (עליות במצב עמידה), לעשות זאת בזהירות רבה. לשים מספיק עומס לפני העלייה, ולא להישאר במצבים אלו לאורך זמן אפילו שכולם עומדים, חזרי לישיבה. תימנעי משיעורי אינטרוולים. כאלו שדואגים להעלות את הדופק בצורה חדה.
כמה פעמים בשבוע מתאמנים:
זה תלוי בזמינות ובכוחות שלך כהריונית, כדאי להתמיד 3 פעמים בשבוע, אפשר לבוא גם 5-6 פעמים. תוך הקשבה מתמדת לגוף.
מתי יודעים שצריך להפסיק ולצאת מהשיעור:
כשמרגישים התקשות של הבטן, צירונים, דופק גבוה מדי, סחרחורת, כאבים שונים.
כמה שורפים:
הרבה. קשה לדייק כי זה תלוי בהרבה גורמים כמו גובה, משקל, רמת האנרגיה שמוציאה, עומס וכו',. לכן, חשוב בתום השיעור גם להחזיר את אותן הקלוריות חזרה, בצורה בריאה.
עד מתי ממשיכים:
עד לחדר הלידה, אלא אם כן הבטן מפריעה.
>> הריונית רצה מרתון וילדה בסיומו
>> לרוץ בהריון: מסוכן או מומלץ?