זו לא הפעם הראשונה בה אנחנו מספרים לכם על לידה אורגזמית – חוויה חושית נעימה אותה חווה היולדת במהלך הלידה, המזכירה תחושה של שיא מיני. אל חוויית הלידה הזו מגיעות בעיקר נשים שמתרגלות לקראתה פרקטיקות של הרפייה או היפנוזה עצמית, ובעזרתו האדיבה של האוקסיטוצין, הורמון האהבה המופרש במהלך קיום יחסי מין וגם במהלך הלידה. נשים ברחבי העולם מספרות יותר ויותר על התנסויות כאלה, ואפילו אלישיה סילברסון הצטרפה לטרנד והמליצה. אבל גיבורת הסיפור שלנו הפעם לא רק שחוותה לידה מענגת, היא שימרה את התחושה האופורית במשך לא פחות משלושה שבועות לאחר הלידה.
"אהבתי כל דקה שהייתי בצירים ובלידה", סיפרה אמילי סטריט, מיילדת בת 35 מבריטניה לניו יורק פוסט. סטריט ילדה ארבעה ילדים, ולדבריה חוותה תחושה אורגזמית במהלך וגם אחרי כל אחת מארבעת הלידות. לפני שנולד בנה הבכור היא הייתה מפוחדת ומלאת חששות: "בתור מיילדת ראיתי דברים איומים, וכמובן הדברים הכי גרועים הם אלה שנשארים בזיכרון, והייתי מבועתת לקראת הלידה. הייתי יושבת ובוכה, שואלת את עצמי ואת בעלי איך אני הולכת לעשות את זה", סיפרה.
סטריט עשתה תחקיר קטן והתוועדה לשיטת היפנוברת'ינג, באמצעותה למדה לשלוט בכאב דרך טכניקות נשימה. "בעלי והמשפחות תמכו, אבל אני די בטוחה שבלב הם אמרו לעצמם 'בסדר, את אומרת את הדברים האלה עכשיו אבל נראה איך תתמודדי עם הכאב ברגע האמת' הם היו בטוחים שאני אבקש אפידורל".
אחרי שהשתלמה בקורס של השיטה, סטריט מספרת שהרגישה שלווה ובטחון. "הייתי הרבה יותר רגועה לקראת מה שעומד לבוא. כל הרעיון של השיטה הוא להסיח את תשומת הלב, במטרה לשמור על עצמך רגועה ולשמר את האנרגיה שלך".
כשהצירים התחילו, סטריט לקחה את הזמן. היא ובעלה נכנסו לחדר הלידה במים בבית החולים, והיא התחילה לתרגל נשימות. "התחלתי לעבוד עם הגוף שלי, לקחתי נשימות ארוכות ואיטיות, הנמכנו את האורות ואת המוזיקה. ביקשתי שלא ידברו איתי כדי שאוכל להתרכז. ממש לא רציתי שמישהו יחשוב לצעוק לי 'תדחפי! תדחפי!'".
את הלידה עצמה היא מתארת כלידה ללא כאב. "זה הרגיש מאוד חדש ועוצמתי, אבל זה לא היה בלתי נסבל או קשה מדי. הייתה לי לידה מדהימה ללא משככי כאבים. הופתעתי כמה השיטה עבדה. האופוריה שהרגשתי הייתה דומה מאוד לתחושה של אורגזמה, והיא נמשכה שלושה או ארבעה שבועות אחרי הלידה – הרבה יותר מגניב ממשהו חזק וקצר שנשאר רק לרגע".
היום, אחרי ארבעה ילדים, סטריט שמחה בחוויה שעברה – אבל לא מתכוונת ללדת שוב. "אני לא רוצה עוד ילדים, אבל הייתי שמחה להרגיש שוב את התחושה הזו. אני מצטערת שלא אחווה את זה שוב לעולם, כי זה היה מדהים. אנשים חושבים שהשיטה הזו זה קשקוש, דיבורי ניו אייג', אבל זה באמת לא, זה אמיתי. אין רופא או מיילדת שלא יסכימו איתי שיולדת רגועה תחווה לידה קלה יותר ופחות כואבת. זה הרי הגיוני, יולדת מתוחה וקפוצה תתקשה לבצע את מה שהגוף שלה צריך לעשות".
"היפנוזה עצמית היא כלי יעיל מאד להריון וללידה", מסכימה תמר משעול שמעוני, פסיכולוגית המטפלת גם באמצעות היפנוזה עצמית, "והיא יכולה לסייע בהפחתת לחץ וגם בשליטה בכאב ובחרדה בזמן לידה". מידת השליטה בכאב שההיפנוזה העצמית מאפשרת, מוסיפה משעול שמעוני, משתנה מאשה לאשה ומלידה ללידה – ולא מבטיחה בהכרח לידה ללא כאב.
ומה בנוגע להנאה? משעול שמעוני מעודדת, אבל מסויגת. "היפנוזה עצמית בזמן לידה בהחלט מסייעת ליצור חוויית לידה מיוחדת ומיטיבה, בין אם יש בלידה כאב ובין אם לא. אני לא מכירה נשים שתיארו חוויה של אורגזמה, אבל אני כן מכירה נשים שחוו חוויה טובה של הריון ולידה עם תחושה של ביטחון ושליטה. אולי פחות סנסציוני מאורגזמה, אבל הרבה יותר משמעותי".