ועדת העבודה, הרווחה והבריאות אישרה היום (ב') לקריאה שניה ושלישית את הצעת החוק הפרטית של ח"כ עליזה לביא ואחרים, אשר מוזגה עם הצעת חוק ממשלתית דומה שהוגשה על ידי שר הרווחה, חיים כץ, לפיה לידה מהשבוע ה-22 להיריון, גם אם של ולד מת, תקנה ליולדת את מלוא הזכויות במוסד לביטוח הלאומי: מענק לידה, דמי לידה וזכאות לחופשת לידה. כיום רק לידה מהשבוע ה-26 ואילך נחשבת לצורך קבלת הזכויות.
יוזמת החוק ח"כ לביא אמרה כי "סוף סוף, אחרי כל כך הרבה שנים, אנחנו מתקנים עוול שנגרם לנשים ולמשפחות רבות. עד כה, אלה שעברו 'לידה שקטה' - היא לידת עובר מת, חוו לא רק אובדן, אלא גם זלזול והשפלה מצד החברה ומקום העבודה". היועצת המשפטית של שדולת הנשים בישראל, עו"ד קרן גרינבלט, ציינה כי עד כה ניצלו מעסיקים את חוסר ההגנה של נשים אלה ובמקרים רבים פיטרו את אותן הנשים מעבודתן.
נציגת משרד האוצר, יעל אגמון, העריכה את עלות הצעת החוק בכעד 3 מיליון שקל בשנה. החוק ייכנס לתוקפו ב-1 לחודש שלאחר פירסומו. יו"ר הוועדה ח"כ אלי אלאלוף מסר כי ייעשה מאמץ לאשר את הצעת החוק במליאת הכנסת הנוכחית. השר כץ אמר כי "מדובר בתיקון חשוב שיסייע לנשים בהתמודדות הטראומטית עם לידת ולד מת, או הפלה שלא מרצון".
גם ועדת השרים לחקיקה קבעה אתמול כי תבדוק שוב בעוד חודשיים אתהצעת החוק של ח"כ תמר זנדברג, שהציעה כי מענקי הלידה ינתן גם לאמהות שבחרו ללדת בבית ולא בבתי החולים. מדובר בכמה מאות יולדות המהוות כחצי אחוז מכלל הלידות המתרחשות בכל שנה בישראל. קביעה זו מבשרת כי ההצעה עוד לא ירדה מן השולחן.
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker.
עוד באתר:
>> התפטרה מסטארט אפ מצליח וגילתה שהיא בהריון
>> מדוע מוצרים פגומים של "פרוטק" ממשיכים להימכר ברשתות?