ג'יין המפסון, בת ה-37 מליברפול מצפה לתינוק הראשון שלה וכבר עברה את התאריך המשוער. כדי למשוך את הימים האחרונים, רגע לפני, היא החליטה לצאת לסיבוב עם הצמוד לזמן איכות רומנטי ואיזה דרינק קטן. כשביקשה להזמין לעצמה יין אדום, המלצר החליט לקחת יוזמה ופשוט סירב להגיש לה את המשקה, בהתחשב במצבה, כי הוא פשוט לא מעוניין שזה יהיה על מצפונו.
האם הוא גם מסרב להגיש פאי לאנשים שמנים?
"פשוט לא האמנתי. זה היה משפיל. אין סיכוי שהייתי עושה דבר להזיק לעובר, אבל זו הייתה התחושה שהוא נתן לי כשאסר עליי לשתות. באותו הזמן, הבר היה עמוס וכל הנוכחים הביטו בנו ועל המתרחש. הרגשנו שאין לנו ברירה אלא לעזוב", סיפרה המפסון לטלגרף, והוסיפה: "העובדה שאני בהריון היא לא עניינו של אף אחד. אני מעריכה את העובדה שהמקום לא מתיר משקאות לקטינים ולשיכורים יתר על המידה, אבל לא הייתה לו שום זכות שלא להגיש לי. האם הוא גם לא מגיש אוכל לאנשים שמנים? גם שמעתי על מחקר שמקשר בין התקרחות לאלכוהול, אז האם הוא עושה את הדבר לגברים עם נשירה?".
מכל מקום, הזוג המוטרד והלא מסופק עזבו את הבר ונכנסו למסעדה קרובה שהסכימה לכבד את בקשתה של ההרה ושתו לרוויה.
סוגיית האלכוהול בהריון היא נפיצה במיוחד. אחת לכמה זמן, נולד לו מחקר חדש שמצליח לסתור את קודמו. זה ידוע שצריכת אלכוהול שייכת לקטיגורית ה"ממש לא מומלץ בהריון", אך עד כמה קיצוניים צריכים להיות? מחקר מאוסטרליה טוען שכמות קטנה דווקא מטיבה עם העובר. מצד שני, מחקר מאירלנד שיצא שנה לאחר מכן סותר זאת מכל וכל וטוען שגם טיפת אלכוהול היא רעה לסיטואציה.
ד"ר בני שכטר, מומחה ברפואת נשים ומיילדות ורופא בכיר במחלקת יולדות בבית חולים "מאיר" בכפר סבא, מסביר את משנתו: "עד עתה לא שמעתי על מחקר רפואי שמצא צדדים חיוביים בשתיית וצריכת אלכוהול בזמן ההיריון. ההמלצות הרווחות והמקובלות על ידי הרופאים הן להימנע לגמרי משתיית אלכוהול במהלך תקופת ההריון. אם בכל זאת שותים, יש לעשות זאת רק באירועים חד פעמיים כמו שמחה משפחתית, ובכמות קטנה של כוסית יין אך לא מעבר לכך. צריכת אלכוהול במהלך ההריון נחשבת לטרטוגנית (עלולה לגרום למומים או בעיות התפתחותיות בעובר) ולכן בהחלט מומלץ להימנע ממנה".
אז מה דעתכם: האם הברמן צריך היה להתערב?
>> איך ישנות הריוניות מתקדמות?
>> בלתי נשכח: הבפעם הראשונה שעשיתם את זה עם הבייבי לידכם