את בהריון שמרגיש לך כאילו הוא נמשך נצח? את לא לבד. את מרגישה כבדה, בחוץ יש 478 מעלות וגם מצמוץ נראה לך כמו פעולה שגדולה עליך כרגע. מובן לגמרי. אולי תתעודדי מכך שישנן כאלו הסובלות יותר, ואני לא מדברת על נשים אחרות אלא דווקא על פילות. מסתבר שלפילות פחות שפר המזל בחיים והן "זכו" בהיריון הארוך ביותר בטבע, הריון הנמשך 22 חודשים. רק תדמייני את זה ותראי איך משתפרת לך ההרגשה ברגע. אין בעד מה.
מעבר לכך שאנו סוחבות את העובר במשך כל תשעת החודשים הארוכים האלו אנחנו הרי מתמודדות גם עם שלל תופעות לוואי מרנינות לב ומשמחות אדם. כידוע, תופעות הלוואי גורמות לקיטורי לוואי הגורמים לחפירות לוואי הגורמות למשאלת מוות זמנית של בעלך הקט. ברור שלו רק היינו מקבלות את מה שאנחנו באמת רוצות, זה היה ממש משפר את המצב. מה אנחנו רוצות? זה קל!
10 הדברים שהיינו רוצות בזמן ההריון
מישהו שירים לנו את השיער בזמן ההקאות – או לחלופין יחכה ליד דלת השירותים עם מגבת לחה, כוס מים וחיבוק מנחם. נכון, אנחנו נשים עצמאיות, חזקות, בשלות ואימהות בעצמנו. זה לא אומר שאנחנו לא נלחצות מפעולת ההקאה כשלעצמה.
מישהו שיספר מראש שהקקי כהה בגלל הברזל כדי שלא ניבהל – ברגע שאת מתחילה לקחת כדורי ברזל, עולמך משתנה, ולא תמיד לטובה. בפעמים הראשונות את לא מבינה מה בכלל קורה. מאישה שעושה קקי קליל, נעים, קופצני ובהיר את הופכת לאישה מרירה היושבת מעל האסלה חצי יום ומתחננת לישועה. כשזו מגיעה, מה שיוצא הוא כועס, קשה ושחור.
מישהו שיחזיק לנו את הציצים – במהלך ההריון החזה עובר שינויים ומתעגל, שלא נאמר, לעתים משלש את גודלו. בעלך מבסוט ומסתובב בעולם כאילו זכה בפיס אבל זה רק בגלל שהוא לא יודע מה צופן לו חזה זה אחרי ההנקה. את, לעומת זאת, יודעת גם יודעת וכבר מעכשיו די סובלת מהרגישות, הגודל הבלתי אפשרי והכבדות הזאת שאליה את לא רגילה.
מישהו שיעלים את הפס בבטן – אחת התופעות המעצבנות בהריון. עקב התקפת הורמונים על גופך, בטנך הסוררת מגדלת בנוסף לעובר גם פס בולט יותר או פחות הנמתח מהחזה ועד הבטן התחתונה, כולל. חייכי, הפס יהיה חברך הטוב עד סוף ההריון ולעתים גם שנה פלוס אחרי. יאיי!
מישהו שיזכיר לנו שהבטן בולטת מתחת לדוש במקלחת בכל פעם שפותחים את המים הקרים – לא משנה כמה פעמים התקלחתי וזה קרה, המשכתי לשכוח. לא עזרו כל הפעמים שבהן רציתי לבעוט במשהו מרוב תסכול, לקח לי חודשים להפנים שיש לי בטן בולטת ושהמים הקרים פוגעים קודם כל בה. אם את בהריון בקיץ אז ניחא, אבל אם את בהריון בחורף – צפי פגיעה.
מישהו שימרח לנו לק ברגליים – ניסיתן פעם להתכופף עם בטן ענקית ולהגיע לכפות הרגליים? זה ממש קשה! מעבר לעובדה שבשלב הזה אין כבר גם את הסבלנות להתעסק בכל עניין המריחה, הלכלוך ושאר מרכיבי המטלה הנ"ל. ועדיין, אנו עומדות על זכותנו הבסיסית להיות מטופחות גם במהלך ההיריון ודורשות סיוע אווירי במיידי, תודה.
מישהו שיגלח לנו רגליים ומפשעות – אני חוזרת על עצמי, אני יודעת אבל- ניסיתן פעם להתכופף עם בטן ענקית ולהגיע למפשעות שלכן? זה ממש קשה! בקיצור, ראו סעיף קודם.
מישהו שיחזיק את חגורת הבטיחות כשנוהגים – אין דבר מעצבן יותר מלהתיישב במושב הרכב (במצבנו, גם זה פרוצדורה) ואז לנסות ולקשור את עצמך בחגורה עבה, לא נוחה, סרבנית מדופלמת שכל הזמן צריך למתוח ומתעקשת לשבת לך בדיוק על הבטן הענקית שלך.
מישהו שיחמיא לנו ללא הפסקה – "מאמי, איך יפה לך ההריון", "איך את מתמודדת עם כל הבדיקות, הדאגות והשינויים, מדהים!", "הבגד החדש הזה פשוט יפה עליך", "את תותחית על", "נשבע לך שאת נראית בעיניי אפילו טוב יותר עכשיו", "את מדהימה שאת עומדת בזה", "יש לך הריון יפה", "איזו אמא מעולה את עומדת להיות", "את ממש רזה יחסית לאישה בהריון" וכו'. – קצת שקרים. מה כבר ביקשנו? למה זה כל כך קשה?
מישהו שיהיה שם ויתמוך – כשאת מגלה על ההריון ובין כל האושר הזה את גם קצת חוששת. כשאת לפני בדיקה ומרגישה את הלחץ הזה בחזה. כשאת מנסה ללבוש את הג'ינס האהוב עליך ולא מצליחה להכניס אפילו חצי רגל. כשאת מגלה כתם פיגמנטציה מוזר בפנים. כשאת חושבת בראש על שמות אבל אומרת לעצמך שעוד מוקדם מידי ושקודם הכל יעבור בשלום. כשכואב לך הגב, הרגליים, הראש, הבטן ובעצם, מה לא. כשאת לא מצליחה להירדם בלילה וחושבת מה יהיה ואיך זה יהיה. כשלמעשה את כבר אמא בכל רמ"ח אבריך, למרות שהוא עדיין מכורבל לו ברחם.
לעוד הגיגי הריון, טיפים והמלצות: כנסו לאתר של דבורי ויינר Beerburim