טעמתן פעם שמן דגים? זה אולי לא נשמע כל כך טעים, אבל אם אתן רוצות להימנע מדיכאון אחרי לידה, אולי כדאי לכן לנסות. ואם לא בא לכן, כמוסות של אומגה 3 יעשו את העבודה.

 

אישה ותינוק - הטלנובלה שלי (צילום: istockphoto)
המאפיינים: דכדוך ונדודי שינה | צילום: istockphoto
דיכאון אחרי לידה הוא תופעה יחסית שכיחה – כ-25 אחוזים מהנשים לוקות בדיכאון במהלך השנה הראשונה לאחר הלידה. המאפיינים העיקריים של התופעה הם דכדוך, אובדן עניין בפעילויות שבעבר היו מהנות, תיאבון ירוד, נדודי שינה וקושי בריכוז או בתפקוד היומיומי.

 כעת, חוקרים אמריקניים טוענים שנטילת כמוסות שמן דגים, הידוע גם בשם "אומגה 3", במהלך ההריון עשויה למנוע את התופעה. במחקרים קודמים על אומגה 3, חומצת שומן שנמצאת בעיקר בסלמון, מקרל ודג חרב, נמצא שההתפתחות של תינוקות שאימותיהם צרכו אומגה 3 במהלך ההריון הייתה מהירה יותר, גם מבחינה מוטורית וגם מנטאלית.

  מחקרים אחרים מצאו שיש קשר בין מחסור באומגה 3 לבין דיכאון באופן כללי, גם אצל אנשים שאינם בהריון. זה עורר את סקרנותה של פרופ' מישל ג'ג' שתהתה האם דיכאון אחרי לידה קשור גם הוא למחסור בחומצת השומן.

 במחקר השתתפו 42 נשים שנטלו 200 גרם של אומגה 3 כל יום החל מהשבוע ה-24 להריונן. החוקרים השוו אותן ל-42 נשים שנטלו "פלסבו" – כמוסות שלא מכילו אומגה 3.

פחות סימפטומים של דיכאון

הנשים מילאו שאלון שבודק סימפטומים דיכאוניים ארבע פעמים לאחר הלידה. בקרב הנשים שנטלו אומגה 3, מספר הסימפטומים הדיכאוניים היה נמוך באופן משמעותי.

 במחקרים שנערכו בעבר בבעלי חיים, נמצא שרמות נמוכות של אומגה 3 גורמות לרמות נמוכות של דופמין וסרוטונין – חומרים שקשורים למצב רוח.

 פרופ' ג'ג' מתכננת להרחיב את המחקר שלה אך בינתיים, היא ממליצה לנשים הרות לקחת אומגה 3 על בסיס יומיומי, כי בכל מקרה זה לא יכול להזיק. ולפי הממצאים, זה יכול אפילו לעזור – גם להן וגם לעובר.

>> סובלת מבייבי בלוז? תתעלמי מ- 50 משפטים מעצבנים בחופשת הלידה