אפליקציית הפוריות "גלואו" הושקה רשמית רק לפני ארבעה חודשים, אבל לדברי מקס לבצ'ין (הבחור שהמציא את פיי-פאל, בשבילכם), שהגה ופיתח את גלואו, כבר הספיקה לסייע ללא פחות מ-1,000 נשים להרות. האפליקציה, שמבוססת על זיהוי וניתוח הפרשות צוואר הרחם לאורך החודש כדי לזהות במדויק את מועד הביוץ, הוצגה לראשונה בחודש מאי שעבר ב- AllThingsD D11 conference, כנס שנתי יוקרתי שעורך הוול סטריט ג'ורנל ומציג את החידושים הכי היסטריים בתחומי הטכנולוגיה השונים.
לא הרית? כספך יוחזר
פרט לפשטות השימוש בה (שמצריכה אמנם בדיקה פיזית עצמית, אבל עשויה לחסוך המתנה ממושכת בתור לאולטרסאונד מעקב זקיקים ובדיקות דם), יש לאפליקציה גם ערך חברתי – למעשה, מדובר במעין גרסת פוריות לאתרי מימון המונים, דוגמת "קיק-סטארט", "מימונה" ודומיהם. כל משתמשת משלמת 50 דולר עבור האפליקציה. אם היא לא מצליחה להרות בתוך עשרה חודשים, היא מקבלת את כספה בחזרה (ומשקיעה אותו בטיפולי פוריות מסורתיים יותר). אם היא מצליחה להרות, הכסף נתרם לנשים אחרות הזקוקות לטיפולי פוריות. בשבוע שעבר הושקה גם רשת חברתית שמבוססת על האפליקציה, ומאפשרת למשתמשות לחלוק את חוויותיהן ורגשותיהן בתקופה הסוערת והמורכבת שהן עוברות עם נשים במצב דומה.
עולם ההריון והלידה הוא כר פורה למפתחי אפליקציות, ולפעמים לא ברור כיצד נשים הרו, ילדו והניקו לפני שהיה ברשותן סמארטפון. אפליקציות שמראות לך בדיוק איך התינוק שלך נראה בכל שבוע בהריון, מזכירות לך לשתות מים כדי שלא תפתחי צירים מוקדמים, מתזמנות את הצירים שלך וממליצות לך מתי לצאת לבית החולים ואפילו אפליקציה שמזכירה לך מאיזה צד הנקת בפעם האחרונה ומתי הגיע הזמן להחליף חיתול – גלואו מצטרפת לשורה ארוכה של פיתוחי סמארטפונים להריוניות ולאמהות טריות, ומקווה להביא כמה שיותר נשים משלב הניסיונות למאני טיים.
>> בשעה טובה נכנסת להריון? הנה 58 תגובות שלא תרצי לשמוע אף פעם
>> לא ייאמן איך האישה הזאת נראית 4 ימים אחרי הלידה