אמנם יש עוד חודשיים עד ששנת 2013 תסתיים, אבל קשה להאמין שמישהו יצליח לקחת מג'ואל ברנדון ג'וניור (ג'יי-ג'יי, בשבילכם) את תואר "אלוף ארה"ב במשקל כבד". עם לא פחות מ-6.350 ק"ג (שהגיען לעולם בניתוח קיסרי, אם דאגתם), הוא שואף אוויר פסגות (ושותה לא מעט חלב, כמובן).
"ידענו שהוא עומד להיות גדול, אבל לא ככה. בהערכת המשקל האחרונה שעשו לי אמרו לי שהוא סביב חמישה קילו ושאני צריכה ללדת בניתוח, אבל אף אחד לא חשב שהוא יגיע לגודל כזה", אמרה האם הגיבורה של השמנמן הצעיר ל"האפינגטון פוסט". "כשהוציאו אותו שקלו אותו בחדר הניתוח, כולם – כולל הרופאים – היו פשוט בהלם. אני יודעת שכמה חודשים לפניו נולדה תינוקת ששקלה 6.236, שנחשבה להכי גדולה שנולדה בארה"ב השנה, אז אנחנו מחכים במתח לסוף השנה כדי לראות אם מישהו יעבור אותו, למרות שממש קשה לי להאמין שזה יקרה".
"השבועיים הראשונים היו קשים אבל עכשיו הוא בסדר גמור"
מטבע הדברים, הניתוח הקיסרי שבו הגיח ג'יי-ג'יי לעולם לא היה מהפשוטים. "הצוות בבית החולים ידע שמדובר בתינוק גדול, ואמרו לי שנכנסים איתי יותר רופאים ואחיות לחדר הניתוח מאשר בכל קיסרי אחר", תיארה האם. "במהלך הניתוח ראיתי והרגשתי שהם מאוד לחוצים ומתאמצים, ואחר כך סיפרו לי שהיו צריכים לעשות כל מיני טריקים ומניפולציות כדי להוציא אותו מהבטן שלי, כי הוא פשוט היה גדול מדי בשביל השיטות הרגילות שהם משתמשים בהן".
הלידה הקשה נתנה את אותותיה בג'יי-ג'יי, שנולד עם בעיות נשימה לא קלות. "הוא נולד כחול לגמרי, וישר לקחו אותו להחייאה. את השבוע וחצי הראשונים לחיים שלו הוא עשה בטיפול נמרץ, מונשם, אבל לאט לאט המצב שלו השתפר ועכשיו הוא בסדר גמור", הרגיעה האם. "הוא סופר בריא ושמח עכשיו, וכמובן: גדול מאוד – בביקור האחרון אצל רופא הילדים הוא אמר לנו שג'יי-ג'יי נחשב לאחוזון 150 בגובה ובמשקל ביחס לתינוקות בני גילו. הוא אפילו לא צריך חיתולים משל עצמו: יש לו אחיות תאומות בנות שנתיים, ושלושתם לובשים את אותה מידה".
האם בקרוב יהיה זה משקל נורמלי לחלוטין?
אף שתינוקות עצומים כל כך עדיין נדירים (למרבה המזל), כנראה שבשנים הקרובות נראה יותר ויותר מהם. בסקירה שפורסמה בתחילת השנה בכתב העת הרפואי Lancet ציינו החוקרים כי בשני העשורים האחרונים חלה עלייה של 25% במספר התינוקות שנולדו במשקל העולה על ארבעה ק"ג (הרף שמעליו תינוק נחשב ל"גדול מהרצוי", ולפי הנתונים שנאספים כיום, המגמה רק תתחזק.
אגב, התינוק הגדול ביותר שתועד אי פעם נולד לגברת אינדונזית, ושקל לא פחות 8.700 קילוגרם. אורכו של התינוק היה 62 סנטימטרים, ומידותיו הבלתי נתפסות הן תוצאה של סוכרת הריון שבה לקתה אמו, שגרמה לו לקבל יותר מדי סוכר ולהשמין ברחם בלי פרופורציה. למעשה, הוא לא התינוק הגדול ביותר אי פעם, אלא רק התינוק הכי גדול שצולם: בספטמבר 1955 ילדה כרמלינה פדלה תינוק במשקל המחריד של 10.2 ק"ג, אולם איש לא חשב שראוי להנציח את הפלא ביותר מרישום יבש בתעודת הלידה.
>> איך מתמודדים עם הריון לא מתוכנן?
>> איך נראה גוף של אישה אחרי לידה?