קצת אפידורל, קצת גז צחוק והרבה מוטיבציה – זה מה כל מה שהיה לצעירה בריטית בת 21, שילדה את אחד התינוקות הגדולים ביותר שנולדו אי פעם בלידה נרתיקית רגילה לחלוטין. ג'ורג' הקטן רק בן חודש וחצי, אבל כבר חצה מזמן את סף שבעת הקילוגרמים, לובש בגדי תינוקות במידה 6-9 ונראה בן חצי שנה לפחות.
"לאף אחד לא היה מושג שהוא כזה גדול"
נתחיל מהסוף: ג'ורג' הקטן בריא, וכבר שוחרר הביתה מבית החולים עם שני הוריו המופתעים. אבל במהלך הלידה ובימים שאחריה, בכלל לא היה ברור שהכל יסתיים בשלום; לג'ורג', שנולד שבועיים אחרי התאריך המשוער, נתנו רק עשרה אחוז סיכוי לשרוד, בגלל סיבוך לידה מסוכן, אם כי אופייני למדי לתינוקות גדולים כל כך. מדובר בפרע כתפיים, מצב שבו הראש אמנם מצליח לצאת, אולם הכתפיים של התינוק נכלאות בתעלת הלידה, ומקשות עליו לצאת. במצב שכזה, מכיוון שהראש כבר בחוץ, לא ניתן לבצע ניתוח קיסרי, כך שאם הרופאים לא מצליחים לחלץ את התינוק יש לעתים צורך לשבור את הכתף כדי לשלוף אותו החוצה, מה שעלול להסתיים בפגיעה נוירולוגית קבועה ובעיוותים שונים.
בנוסף, לעתים בזמן הכליאה נוצר לחץ על חבל הטבור, שמוביל לירידות דופק וקשיי נשימה אצל התינוק. ג'ורג' אכן נזקק להחייאה ממושכת, ואושפז למרבה האירוניה, בפגייה, לקבלת טיפול נמרץ והשגחה צמודה.
אף שפרע כתפיים מופיע בעיקר אצל תינוקות לאמהות סוכרתיות, לאמו של ג'ורג' לא הייתה ככל הנראה סוכרת, והיא, כמו אביו של ג'ורג' ממוצעי גוף לחלוטין. "זה היה שוק גדול לכולם", אמרה האם ג'ייד, "לאף אחד לא היה מושג שהוא כל כך גדול. קצת לפני הלידה המיילדת העריכה את המשקל במישוש, ואמרה שהוא אמנם גדול, סביב 5 קילו, אבל כמובן שלא הייתה קרובה בכלל למספר האמיתי. גם בהריון ההערכות היו גבוהות, אבל לא חריגות כל כך. הבטן שלי הייתה עצומה, למרות שלא אכלתי הרבה, אבל אף אחד לא יכל לצפות כזה דבר".
הערכות משקל מתבצעות בשתי שיטות: ידנית ובאמצעות אולטרסאונד. הערכה ידנית מתבצעת במישוש של הבטן על ידי רופא או מיילדת, והערכת אולטרסאונד מנבאת את המשקל לפי שקלול של היקף הראש, היקף הבטן ואורך עצם הירך. בשתי השיטות יש טווח טעות של 10 עד 15 אחוז, וככל שהתינוק נמצא בקצוות הסטטיסטיים – כלומר, גדול מאוד או קטן מאוד – הסיכוי לטעות עולה, בדיוק כמו שקרה במקרה הזה. כשנולד, שקל ג'ורג' 7.002 ק"ג – כפול מהמשקל הממוצע ליילודים.
"גם כשהאם אינה סוכרתית, בלידה של תינוק גדול באופן חריג יש סיכונים גם לה וגם לתינוק", אומר ד"ר בני שכטר, רופא נשים בכיר. "תינוק גדול יכול לגרום לקרעים עמוקים ונרחבים בפרינאום ובצוואר הרחם, שעלולים להגיע עד פי הטבעת ולגרום לבעיה קבועה של שליטה בסוגרים. בנוסף, ישנו הסיבוך של תקיעת הכתפיים בתעלת הלידה, וכן קושי של הרחם להתכווץ אחרי הלידה מה שעלול לגרום לדימום כבד".