אז איך עובר עלייך ההריון הקיצי, מותק? אם את לא קוראת הכתבה במהלך הרילוקיישן המשפחתי שלכם באלפים השווייצריים, סביר שאת מבלה את ימייך בזחילה מיוסרת מהמזגן בבית למזגן באוטו למזגן במשרד, עם הפסקות ארטיק וקיטורים בדרך. לגיטימי לחלוטין, כמובן, אבל בואי תראי מישהי שמעבירה את חודשי ההריון האחרונים שלה קצת אחרת.
אוף, לא זכינו, בייבי
אליסה מונטניו היא צעירה בת 28, בחודש השמיני להריונה הראשון. ביום חמישי האחרון היא קמה בבוקר, ליטפה את הבטן – ויצאה לתחרות ריצה של 800 מטרים. "המשכתי באימונים הסדירים שלי לאורך כל ההריון, וגם במירוץ ביום חמישי הרגשתי מצויין", אמרה מונטניו, שכבר הספיקה לזכות חמש פעמים באליפות ארה"ב, לערוץ ESPN. "לא רציתי לוותר על התחרות, והכושר שלי ממש טוב למרות ההריון – אז החלטתי פשוט להשתתף".
עוד בתשעה חודשים:
- איך מחליטים שסוגרים את הבסטה?
- התינוקת המתוקה שלא יכולה לבכות
- אתם לוקחים את התינוק איתכם לחופשה או משאירים אותו בבית?
כצפוי, מונטניו אמנם לא שברה את השיא שלה מ-2010, שעומד על 1:57.34 – אבל באופן מפתיע למדי גם לא השתרכה הרחק מאחור, וסיימה את המירוץ בזמן מרשים – על אחת כמה וכמה כשנזכרים שהיא רצה בשביל שניים, ושוקלת 15 ק"ג יותר מהרגיל – 2:32.13. הקהל שהגיע לתחרות לא נשאר אדיש למראה יוצא הדופן, ועודד את מונטניו בלי הפסקה.
"כמובן שהתייעצתי גם עם רופא הנשים שלי וגם עם הרופא שמלווה אותי כספורטאית מקצוענית לאורך הקריירה", הבהירה מונטניו. "והם הפיגו כל חשש שצץ אצלי לגבי ההשתתפות במירוץ. שניהם הסבירו לי שלהמשיך בפעילות הרגילה שלי מלפני ההריון – כמובן, עם קצת התאמות ושינויים – יעשה רק טוב לי ולעובר. אז אולי לא זכיתי יחד איתו במדליה, אבל תמיד יהיו התמונות מהתחרות וסיפור מצויין בשבילו".
"אין מניעה מאתלטיות להמשיך בפעילות כשהן הרות"
"גוף של ספורטאית מקצוענית יודע איך לחלק היטב את הדם והחמצן בזמן מאמץ, ולכן אם ההריון תקין והרופא המטפל מאשר – אין מניעה מאתלטיות להמשיך בפעילות כמעט רגילה גם כשהן הרות", אומרת ד"ר ליאת גינדס, רופאת נשים ומומחית לאולטרסאונד. "עם זאת, הריון הוא לא זמן לפתח תחביבים ספורטיביים ולחפש אתגרים חדשים, ומי שלא רגילה בפעילות גופנית צריכה להיות מאוד זהירה במהלך ההריון, ולא להתחיל לעסוק פתאום בפעילות אינטנסיבית שעלולה לגזול אספקת דם וחמצן חיונית מהעובר שלה. חשוב לציין כי יש סוגי ספורט – כמו רכיבה על סוסים ואופניים, ריצות משוכות וכל ספורט אקסטרימי מדי – שלא מומלצים במהלך ההריון גם לנשים שעסקו בכך לפני כן, מחשש לפציעות וחבלות שיסכנו את העובר, ולהדגיש שוב כי ההחלטה הסופית באשר לסוג הפעילות ועצימותה חייבת להתקבל רק בהתייעצות עם הרופא המטפל".