קצת כמו מעשנים שמדמיינים את הבתים והמכוניות שיכלו לקנות בכסף שהזרימו לתאגידי הטבק, הורים אוהבים לחשב כמה תארים אקדמיים אפשר לממן בסכומים שהוציאו על חיתולים, או איזו חופשה מפנקת יכלו להרשות לעצמם אלמלא היו קונים מוצצים על בסיס שבועי. נכון, מדי פעם קם קול צעקה מחאתי, אבל בפועל ההורה הישראלי ממשיך לשלם – והרבה.
כמו בלא מעט קטגוריות צרכניות אחרות, גם בתחום מוצרי התינוקות מובילה ישראל את טבלאות יוקר המחיה, עם מחירים שיכולים להגיע לעשרות אחוזים יותר ממה שמשלמים הורים במדינות מערביות אחרות. עד שיקרה נס (או לפחות עד שתצליחו לארגן לעצמכם את הרילוקיישן הנחשק), הנה פתרון ביניים חדש ויצירתי: לדלג על הפארם השכונתי לטובת הזמנה מחו"ל.
עוד בתשעה חודשים:
- "הצלקת מהקיסרי היא החלק הכי יפה בגוף שלי"
- כך תשרדו טיסה עם תינוק קטנטן
- 20 עוברים שנראים כמו דברים אחרים לגמרי
12 מוצצים במחיר משתלם
לא מעט הורים כבר מזמינים בגדים, נעליים וצעצועים במחירים מגוחכים מחנויות מקוונות, אבל הרעיון למלא את מגירת החיתולים, לאבזר את המזווה בפחיות תמ"ל או סתם לדאוג לארסנל מוצצים שישרוד גם שואה גרעינית הוא בהחלט עניין חדש. האתר הישראלי החדש MyFreeMarket נועד בדיוק למטרה הזו, ומציע לרכוש מוצרי תינוקות במחירי חו"ל (שלמרבה הזוועה, ברוב המקרים עדיין זולים יותר מהמחיר המקומי, גם בתוספת עלויות המשלוח).
המחירים באתר מוצגים בשקלים, ומושווים למחירים של אותם מוצרים בארץ באמצעות סנכרון לאתר השוואת המחירים mysupermarket, אשר בוחן את המחירים ברשתות השיווק הגדולות (שופרסל, מגה, רמי לוי ועדן). היום (שלישי) עלתה לאוויר מחלקה חדשה, שפונה לחסכנים המקצועיים (או למי שמאמין באהבה חופשית וילודה חופשית עוד יותר) – "סופר אאוטלט", שמציע אריזות גדולות של מוצרים – 12 מוצצים (במהלך שלוש השנים הראשונות של התינוק תזדקקו הלא להרבה יותר מזה), שישיית בקבוקי שמן תינוקות, 12 שפופרות של ג'ל נגד כאבי צמיחת שיניים ועוד אריזות ג'מבו עצומות ממדים.
ההזמנות מגיעות תוך 7 עד 15 יום (למי שמעדיף לשלם קצת יותר על משלוח אווירי), או עד 40 יום (למי שבוחר בדרך הים). פחות מתאים למאלתרים שקופצים בנונשלנטיות לאם-פם כל אימת שמפלס החיתולים יורד אל מתחת לקו האדום, אבל מי שמנהל מלאי מסודר, וגם כך חי מעדכון לעדכון של אפליקציות הפארמים, בהחלט יכול לחסוך לא מעט ממון. מכיוון שהמשלוח משתלם יותר ככל שמזמינים יותר – כלומר, התשלום היחסי לכל ק"ג של מוצרים יורד ככל שמשקל המשלוח הכולל עולה – תכנון מוקדם הוא שם המשחק, וכאשר מדובר במוצרים עמידים, כמו תכשירי רחצה, חיתולים ותמ"ל, בהחלט אפשר להזמין כמות שתספיק לכמה חודשים, ותהפוך את הרכישה לכדאית.
שנדגים? בבקשה.
שמן הנקה של וולדה, שמחירו בארץ נע סביב 60 ש"ח, נמכר באתר ב-32.5 ש"ח בלבד.
סבון לתינוק של ג'ונסון, שמחירו בארץ נע בין 16 ל-20 ש"ח בבמוצע, נמכר בפחות משבעה שקלים.
זוג בקבוקי אוונט, שבארץ יגרעו מארנקכם כ-80 ש"ח, יעלו באתר כ-40 ש"ח.
קלג'ל, תכשיר למניעת כאבי צמיחת שיניים, עולה בישראל כ-21 ש"ח, ונמכר באתר בכ-13 ש"ח.
זוג פטמות לבקבוקי טומי טיפי, שעולה בארץ ב-35 ש"ח, עולה באתר כ-21 ש"ח.
טלק קלאסי של ג'ונסון אנד ג'ונסון, שבחנויות בישראל עולה כ-35 ש"ח, עולה באתר פחות מחצי, ונמכר בכ-13 ש"ח.
תחליב רחצה טבעי של וולדה, שמחירו בארץ מגיע לכ-60 ש"ח, נמכר באתר בקצת יותר מ-30 ש"ח.
זוג מוצצי מאמ, שבארץ עולים כ-44 ש"ח, נמכרים ב-30 ש"ח.
הטיטולים באתר נמכרים במחירים אטרקטיביים, אבל קשה להשוות אותם למחירי החיתולים בישראל, כיוון שמדובר במותגים שאינם נמכרים בארץ. בכל מקרה, האתר שווה ניסיון - ולו כדי לגלות שכשקונים מאנגליה הייאוש נעשה יותר נוח.