הבנות של מריסה סלינס רצו מאוד אח קטן, והיו מאושרות לגלות שאמן בהריון. הבת הבכורה מריסה בת ה-17, כבר ידעה כמה כיף שיש אחיות קטנות, אחרי שעזרה לאמה לגדל את אחיותיה התאומות יסמין וג'ניפר, בנות ה-15. הבנות אפילו החליטו על חלוקת זמנים כדי לא לריב על התינוק החדש, אבל בדיעבד הסתבר שהן לא צריכות להתחלק בתינוק: כל אחת מהן יכלה לטפל בתינוק אחד, לאחר שאמן ילדה שלישיית בנים, שניים מהם זהים.
האם: "לא האמנתי כשבאולטראסאונד התגלתה שלישייה"
הסיכוי שבמשפחה אחת יוולד תינוק אחד, אחריו תאומים ואחריהם שלישייה עומד על 1:264,000. הסיכוי שהשלישייה (או חלק ממנה) תהיה זהה מקטין עוד יותר את הסבירות שסיפור כזה יתרחש במציאות, ולא בסדרת בית חולים מלודרמטית.
מיגל, סלבדור וחוליו הקטנים נולדו בניתוח קיסרי, בשבוע ה-36 להריון ובמשקלים כמעט רגילים לתינוק שנולד בלי שני אחים. הצוות הרפואי היה מופתע גם הוא לנוכח היסטורית הילודה המשפחתית. "אני במקצוע כבר 30 שנה, ומעולם לא ראיתי משפחה כזו, עם הריונות מדורגים שהושגו באופן טבעי לחלוטין", ציינה אחת המיילדות בבית החולים.
"בתחילת ההריון היו לי דימומים וכאבים, וכבר הייתי בטוחה שאני מפילה", סיפרה סלינה לאחר הלידה. "הגענו לחדר המיון, וכשראינו באולטרסאונד שלושה לבבות קטנים פועמים, הלב שלי החסיר פעימה. הייתי המומה, אבל אני מרגישה שזכיתי בפיס. אמנם יש לי תאומים במשפחה, אבל בחיים לא חשבתי שיקרה לי דבר כזה".
מכיוון שהקשר בין שלושת האחים חשוב לה, סלינה מתכנת להלין את כולם בעריסות צמודות, ומאוחר יותר במיטה גדולה אחת. בנוסף, היא שואפת להניק את שלושתם, וכבר החליטה לא לצאת לעבוד בקרוב כדי להתרכז באתגר ההורי שנחת עליה.
"הריון מרובה עוברים הוא הריון בסיכון, קל וחומר בפעם השנייה"
סלינה אמנם נשמעת מאושרת, אבל אין ספק שהריון מרובה עוברים, ועל אחת כמה וכמה – הריון מרובה עוברים שמתרחש בפעם השנייה אצל אותה אישה, גובה את מחירו. "בשנים האחרונות יש עלייה מטאורית בשיעור הריונות מרובי העוברים, הן בשל עלייה בשכיחות טיפולי הפריון והן בשל עלייה בגיל הנשים ההרות. חשוב להסביר שהגיל כשלעצמו מהווה גורם המגביר את הסיכוי לריבוי עוברים, גם אם האישה לא נזקקת לטיפולים", אומר ד"ר חגי קנטי, מומחה לרפואת נשים במרכז הרפואי מאיר מקבוצת הכללית. "הריון כזה מוגדר אוטומטית הריון בסיכון, בשל סיבוכים שונים ששכיחותם עולה כאשר האשה נושאת יותר מעובר אחד".
הבעייתיות עליה מדבר ד"ר קנטי קשורה הן בסיבוכי הריון, כמו רעלת הריון וסוכרת הריונית ששיעורן עולה בהריונות תאומים, הן בעלייה בשיעור הלידות הקיסריות בקרב אמהות לתאומים והן ללידה מוקדמת. הריון של שני עוברים או יותר מעלה משמעותית את הסיכון ללידת פגים, שעלולים לסבול מקשיים החל מרגע לידתם ולמשך כל חייהם.
לרופאים יש דרך לנהל את הסיכון להריון מרובה עוברים כאשר מדובר בטיפולי הפריה: מתן תרופות משרות ביוץ רק במידת הצורך, מעקב אחרי מספר הזקיקים שנוצרים בשחלות האשה והחזרה של לא יותר מעובר אחד לאשה צעירה ובריאה. כאשר ההריון מרובה העוברים קורה באופן טבעי, ומדובר בשלישייה או יותר, יומלץ לאשה לשקול דילול עוברים – הליך שבו מבצעים הפלה סלקטיבית לעובר אחד או יותר, כדי להבטיח הריון פשוט יותר לעוברים שיוותרו ברחם.
אך מעבר לכך, בעיה נוספת, שאינה רפואית כלל וכלל, היא השינוי החד בתכנון המשפחה. כאשר הורים מצפים לבן או בת זקונים ומקבלים במקומו שלישייה או רביעייה, יש לכך השלכות נפשיות וכלכליות לא פשוטות עבורם ועבור ילדיהם.