יש לא מעט דברים שמטרידים נשים במהלך הלידה. למשל, האם המורטת לא ניצלה את העובדה שהן לא יכולות לפקח על עבודתה, והקפידה לנכש הכל היטב בביקור האחרון? מתי כבר המרדים ייכנס עם האפידורל, ולמה המיילדת הוציאה הרגע מספריים מערכה סטרילית? יש להניח שענייני אורגזמות נמצאים אי שם בתחתית רשימת הדאגות של היולדת הממוצעת, אי שם בין בעיית הריכוזיות במשק לפולמוס השמיטה.
להגיע לשיא בלידה - תרתי משמע
אבל כמו כל טרנד שזוכה לרוח גבית בדמות וידוי של סלב שנסחף בו, ייתכן שבקרוב נשמע מחדרי הלידה קולות מעניינים קצת יותר מצעקות "מה עשית לי?!" הידועות. הלידה האורגזמית, מגמה מרתקת שמנסה לקשור בין הדרך שבה תינוקות נכנסים לרחם לדרך שבה הם יוצאים ממנו, זכתה לחיזוק בדמותה של אלישה סילברסטון, שהתוודתה בבלוג שלה כי למדה ויישמה את השיטה כשילדה את בנה הבכור, בלו בר.
העיקרון המנחה מאחורי השיטה הוא יצירת תנאים מתאימים לאורגזמה בלידה, גם אם בפועל האישה לא מגיעה לשיא. באמצעות נטרול הפחד והכאב, שהפכו בעידן המודרני לבני לוויה קבועים בחדר הלידה, אמור מעבר התינוק בתעלת הלידה (יחד עם השטף העצום של האוקסיטוצין, הורמון האהבה שמופרש במהלך הלידה כמו גם בעיצומן של אורגזמות סטנדרטיות יותר) לגרות את האישה תחושתית, להפחית את הכאב שהיא חשה ובמקרים מסויימים להביא אותה לשיא של ממש.
"כשהייתי בהריון, המליצו לי על הספר 'לידה אורגזמית', ומרגע שפתחתי אותו לא הפסקתי לקרוא בו. אני ממליצה עליו בחום לכל מי שאפילו חושבת על הריון, זה ספר ההריון והלידה האהוב עליי ואם את בהריון עכשיו, ובמיוחד אם את לקראת הסוף: כדאי שתזדרזי לקרוא אותו גם". סילברסטון אמנם נמנעה מלציין האם הספר הגשים את ייעודו וסייע לה להגיע לשיא תחושתי במהלך הלידה הטבעית שחוותה, אולם רוח הדברים ברורה.
סילברסטון מזוהה עם גישה הורית טבעית ונינוחה, שלא פעם מעורר עליה ביקורת נחרצת מהסביבה. בנק חלב האם הטבעוני שהקימה אמנם עבר בשקט יחסי, אולם כאשר פורסם סרטון שלה מאכילה את בנה במזון שלעסה עבורו בפיה, הוא זכה לתגובות מזועזעות ברחבי העולם.
>> הפג שניצח את הסטטיסטיקה
>> תכשיטי אמהות: השרשראות שכל אמא תשמח לענוד