מאחורי הצילומים היפהפיים האלה, שמציגים לראווה 12 בטנים הריוניות מקושטות, מסתתר סיפור עצוב וכואב. סופיה מייסון, בת 36, עברה "לידה שקטה" בשבוע 39 ואיבדה את בתה, קלואי. כדי לעורר מודעות לחשיבות של ספירת תנועות העובר, ולמנוע מנשים נוספות לעבור טרגדיה כזו, היא גייסה 12 חברות לקמפיין "ספרי את הבעיטות", והפיקה לוח שנה לקידום הנושא.
כיצד מנהלים מעקב תנועות עובר? מדריך מציל חיים
"האסון הפרטי שלי לימד אותי כמה חשוב לבצע מעקב"
לוח השנה הוא לא ההישג היחיד של סופיה. לאחר שאיבדה את שתי רגליה בגיל 16, בעקבות דלקת קרום המוח שהסתבכה, הרופאים אמרו לה שככל הנראה לא תוכל להיכנס להריון.
"בהתחלה הרופאים אמרו להורים שלי שלא בטוח שאחיה. אחרי ששרדתי, אמרו לנו שיש סיכוי סביר שלעולם לא אוכל להרות, וזה דבר שתמיד הפחיד וציער אותי, כי האינסטינקט האמהי שלי מאוד חזק, ותמיד רציתי ילדים משלי. כשגיליתי שאני בהריון עם קלואי, הייתי הכי מאושרת בעולם".
אבל למרבה הצער, שבוע לפני תאריך הלידה המשוער, קלואי נפטרה בתוך הרחם. "אחרי יומיים שלא הרגשתי אותה זזה הלכתי לבית החולים, ובאולטרסאונד אמרו לי שאין לה דופק. הייתי פשוט הרוסה. אחרי שעברתי לידה עצובה ושקטה, התחלתי לחפש עוד ועוד מידע, וגיליתי שהתופעה הזו ממש נפוצה. רק אחרי שעברתי את האסון הזה הבנתי כמה חשוב לעקוב כל יום אחרי התנועות, וכשהתחלתי לדבר עם נשים אחרות מסביבי הבנתי שהרבה נשים פשוט לא מודעות לעניין הזה. פתחתי קבוצה בפייסבוק, ודי מהר אספתי 5,000 נשים".
באותו זמן הרתה סופיה שוב, ולמרות שגם בנה ג'ורג' היה בסכנת חיים עקב שליה שחדלה מלתפקד, הפעם היה לסיפור סוף טוב. "בגלל הפעילות שלי בנושא, הייתי מאוד קפדנית בספירת התנועות, וכשהרגשתי שהן פוחתות הלכתי להיבדק. למזלי במוניטור גילו שקצב הלב שלו איטי מאוד, ויילדו אותי בניתוח חירום, בשבוע 36. הרופאים אמרו לי שהגעתי ממש בזמן, ושכל עיכוב עלול היה לעלות בחיים של הבן שלי".
"הקמפיין הציל את החיים שלו", מספרת סופיה, "וזה רק חיזק אותי במטרה להציל חיים של תינוקות נוספים. בשלב הזה החלטתי להפיק לוח שנה, ולהשתמש בהכנסות מהמכירות שלו כדי לקדם את המודעות לספירת תנועות". עד כה הכניס הלוח 40,000 פאונד (כ-320,000 ש"ח), ממכירת יותר מ-1,000 עותקים.
"בשליש השלישי יש לספור תנועות פעמיים ביום"
"בשליש השלישי הנשים צריכות לספור תנועות פעמיים ביום, בבוקר ובערב", אומר ד"ר גיא גוטמן, מומחה לפריון, מיילדות והפרייה חוץ גופית בבית החולים ליס של המרכז הרפואי ת"א.
"אפשר לאכול משהו מתוק, להניח ידיים על הבטן ולספור חמש תנועות בשעה", הוא מסביר. "לפעמים לוקח חמש דקות להרגיש את התנועות, לפעמים לוקח קצת יותר זמן. אם יש פחות מחמש תנועות במשך שעה, צריך לשכב על צד שמאל, כדי לשפר את זרימת הדם הרחם. אם עדיין לא מרגישים תנועות תוך כמה דקות, יש לגשת להיבדק, כדי לוודא שהעובר בסדר, ולא הפסיק לזוז בגלל מחסור אנרגיה או חמצן".
לפרטים נוספים על הקמפיין הכנסו