לפני 20 שנה הורים היו מנופפים בגאווה בתמונות אולטרסאונד מודפסות, מטושטשות, בשחור לבן מגורען. בשנים האחרונות כבר אפשר לשזוף עיניים בפלא העוברי בתמונה צבעונית בארבעה ממדים – אבל ההתפתחות האחרונה גורמת אפילו לאולטרסאונד המשוכלל ביותר להיראות כמו טלגרף ליד אייפון.
למה לראות אולטרסאונד אם אפשר לחוש כבר בעובר?
חברת טכנולוגיה יפנית פיתחה מדפסת תלת ממדית, שמסוגלת ליצור מודל מושלם של העובר – בעודו ברחם. עלות התענוג נאמדת ב-500 דולר, והעיקרון פשוט: המדפסת מרכיבה מודל של פני העובר לפי סרטונים ותמונות אולטרסאונד שהלקוחות מספקים, ויוצרת דגם פני עובר בצבע טבעי. "הטכנולוגיה לא פותחה עבור הדמיית עוברים, אלא על מנת ליצור פרוטזות של איברי גוף שונים", הסביר טומהירו קינושיטה, דובר החברה שפיתחה את המדפסת התלת ממדית. "אבל כשנשים הרות שמעו מה אנחנו עושים, הדרישה הגיעה מהן, ולא היה קשה להמיר את הטכנולוגיה שלנו לצורך הנחמד הזה".
"הדפסנו את הפנים של התינוקת כשהייתי בחודש השמיני", סיפרה האם הנרגשת קיקו אזיקרה לסוכנות הידיעות AFP. "נדהמנו מכמה אנושית היא נראתה, זה היה שונה מאוד מלראות אותה על מסך המחשב או אצל הרופא בקליניקה. מעניין איך הייתי מרגישה אם היינו עושים את זה מוקדם יותר, אם זה היה משנה את ההרגשה שלי לאורך ההריון".
עוד במוצרים: דגם של עובר לתלייה על הסמארטפון
מוצר נוסף של החברה הוא "צורה של מלאך" – דגם קטנטן של עובר בתוך רחם, שניתן לתלות כקישוט לטלפון הסלולרי. עם זאת, ייצורו של הדגם, שהתבסס על סריקת MRI בטן האישה ההרה, הושהה לתקופת מה בשל חשש מהשפעות הסריקה המיותרת על בריאותם של העוברים.
מדפסות תלת ממדיות מעוררות עניין רב בתעשיות שונות, ורק לאחרונה עלו לכותרות גם בישראל, כאשר עיתונאים הצליחו להבריח לכנסת אקדח שהודפס במדפסת כזו. למעשה, הטכניקה שבה עובדת המדפסת דומה לזו של מדפסת הזרקת דיו - שכבות של חומר שנערמות זו על גבי זו, עד לקבלת התוצר המבוקש.
>> צפו: הריון שלם בשתי דקות
>> הריוניות בבגד ים: איך זה עובד?