פרשה סבוכה במיוחד הגיעה לכתלי בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון כאשר ד', אם לתינוקת כבת שנה וחצי טענה שכשהייתה בשנות השלושים לחייה, הכירה את א', גבר ממרכז הארץ באתר שמתמחה במציאת בני זוג להורות משותפת. לדבריה, א' הרשים אותה מאוד, הציג עצמו כאיש עסקים אמיד אך בדיעבד התברר לה שהוא לא היה כזה.
"כבר כשנפגשנו בפעם הראשונה הסברתי לו שאני לא מעוניינת להביא אתו ילד משותף, אבל הוא התחיל ללחוץ עליי. מתוך מצוקה, הסכמתי בתנאי שההליך יתבצע בדרך של הפרייה ולא בקיום יחסי מין", טוענת ד'. שבועות ספורים לאחר מכן, מספרת ד' שהוא התייצב בדירתה מבלי שעדכן על בואו ואנס אותה. זמן קצר לאחר מכן גילתה שהיא בהריון. "אני כמעט לא זוכרת כלום ממה שקרה", שחזרה ד' בתצהיר שהגישה לבית המשפט לאחר שהגישה נגדו תלונה במשטרה במרץ 2015.
לפני כשנה וחצי נולדה התינוקת, ולמרות פניות רבות מצדו של א', האם סירבה לאפשר לו לראותה. א' לא ויתר ופנה לבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון בדרישה לאפשר לו לעבור בדיקת רקמות על מנת להוכיח שהוא האב. כמו כן, ביקש לאפשר לרשום אותה בתעודת הזהות כבתו לכל דבר ועניין. בדיקת הרקמות אישרה כי א' הוא אכן אבי התינוקת.
ד' התנגדה בתוקף לבקשתו של א' בטענה כאמור שאנס אותה ושהדבר יותיר צלקות בנפשה של בתה לכשיתברר לה כשתגדל כיצד באה לעולם. א' מצדו מכחיש את הטענות כי ביצע את האונס ובימים אלו, פרשת האונס ממתינה להחלטת הפרקליטות. במידה ובית המשפט יקבל את עמדתה של ד', הרי שאסירים שהורשעו בעבירות שונות ונולדו להם ילדים - ילדיהם לא יזכו לעולם לדעת מי אביהם.
השופטת ד"ר בן שחר קיבלה את עמדת האב והדגישה, כי טובת הקטין לדעת מי אביו וכי מבחינה ההלכה היהודית יש חשיבות ציבורית שיידע את זהות אביו. לדברי השופטת, טובת התינוקת שתדע את זהות אביה וכל עוד לא התקבלה החלטה בתיק האונס, האב בגדר חף מפשע. עוד הוסיפה כי גם אם יוגש נגדו כתב אישום, על האם להתייעץ במומחים כדי לספר על כך לבתם. השופטת הורתה למנהל האוכלוסין לרשום את א', בתעודת הזהות כאביה של התינוקת.