אם בסוף ההריון שלך, על אף הבטן הענקית, את מוצאת את עצמך מעבירה סמרטוט יסודי ועושה ארונות; ואם גם בעלך מגיע פתאום קצת יותר מוקדם, ובשעות הפנאי מחזק ברגים רופפים וצובע משקופים, יש מצב שאתם מקננים.
תופעת הקינון (nesting), לא מתרחשת רק אצל מי שהייתה בלבוסטע עוד לפני ההריון. גם נשים שהתקיימו מטייק אווי ופרנסו גדודים של עוזרות מוצאות את עצמן מקרצפות את הידית של הברז או אופות 50 לחמניות עם סומסום.
מסתבר שמדובר בצורך ביולוגי: בדיוק כפי שבעלי חיים מכינים מקום נוח וחמים ללידה ולימים הראשונים לאחריה, אי שם בחלקים הפרימיטיביים של המוח גם אנחנו חשים צורך להגן ולעטוף את התינוק שטרם נולד. למרבה המזל, אצל בני האדם הקינון לא ישלח אותם לקושש זרדים ולאסוף קש לריפוד, אלא היישר אל החנויות הממוזגות והטובות.
אז איך תדעו שאתם מקננים? קבלו כמה סימנים
1.הבית נקי. בעצם, הוא היה נקי גם לפני השטיפה השביעית השבוע, עכשיו הוא כבר על גבול הסטרילי. הספונג'ה הכפייתית היא הביטוי המוכר ביותר של הקינון, ובמיוחד בבתים שלא הכי הקפידו על הניקיון לפני ההריון, מדובר בשינוי מבורך. הרבה יותר נעים להביא תינוק לבית מצוחצח, מאשר לנשוף על העריסה לסילוק תלתלי אבק לפני כל הרדמה. אם האמא היא זו שמנקה, חשוב להימנע ממאמץ יתר שעלול להביא לצירים מוקדמים ומשאיפה של חומרים רעילים. אם האבא מנקה: התחתנת טוב, מותק.
2. החדר מוכן קומפלט. והתקשרו משילב לשאול אם אפשר לבוא לצלם אותו לקטלוג. הכל מוכן טיפ טופ, הסדין מתוח על המזרן, הבגדים מכובסים, מגוהצים ומקוטלגים לפי צבעים ואפילו הוילון מתנפנף ברישול מכוון ברוח, שלקח לכם חצי יום לחשב את הכיוון הנכון שייתן את האפקט המדויק.
3. הפריזר מפוצץ. הורים רבים מבלים את החודש התשיעי במטבח, ובאופן לא ברור מכינים כמויות בלתי נגמרות של אוכל פריזר: מזון ביתי, בריא ומזין ששורד טוב הקפאה, וישמש אותם לאחר הלידה (או לאחר מתקפת טילים). אם יש לכם ילדים, אז אתם מרגישים צורך לדאוג להם ליום שאחרי: צנצנות עם רוטב לפסטה, קטניות שהושרו, שניצלים שכבר נטבלו וצופו ורק מחכים למחבת, הכול מוכן ומחכה לאישור התנעה.
וחוץ מזה, שבוע אחרי הלידה, כשאת תישארי לבד עם התינוק וכולם יחזרו לשגרה, לפחות יהיה לך מה לאכול.
4. סגרת את כל הקצוות בעבודה.
אבל את כל הקצוות, עד לפרטי הפרטים הכי קטנים. שהכל יהיה ברור ומוכן עד 2014, למקרה שתרצי להאריך את חופשת הלידה עוד קצת ושלא יעזו להתקשר אלייך כשאת דוגרת.
הרבה נשים מספרות שרק כשהתחילו להעביר חפיפה בעבודה לפני היציאה לחופשת הלידה, נפל להן האסימון ונחתה עליהן ההכרה שהלידה באמת מתקרבת. מסתבר שלפרידה המסודרת מהמשרד יש חשיבות מכרעת ב"קינון הנפשי", כפי שמכנה אותו שירה גולדשטיין, פסיכותרפיסטית גופנית מלווה להריון. סיום מאורגן של כל המטלות בעבודה לפני היציאה לחופשת הלידה יפנה את האשה לאמהות ויעזור לה במעבר.
5. אתם בסוג של ירח דבש שני. זוגות רבים מרגישים צורך למצות כל רגע בזוגיות נטולת הילדים מחשש שזו "ההזדמנות האחרונה ל:". טיסות לחו"ל, מסיבות, שינה עד מאוחר (נכון, נכון ונכון). לירידה ההדרגתית מהחיים שלפני ההורות יש משמעות גם בשמירה על הזוגיות לאחר הלידה, וגם ההתרגשות והציפייה עושים את שלהם לזוגיות. המחשבה שהדבר הכי משותף שעשיתם ביחד הולך להגיע, גורם לכם להשקיע עכשיו יותר מתמיד גם בקן הזוגי. בפעם המיליון ואחת שתשמעו קול בכי בלילה, תוכלו להישען היטב על הבסיס הזוגי שחיזקתם ולחכך ידיים ברשעות כשהגיע התור של בן הזוג שלכם לקום.
6. והכי חשוב? ליהנות. "הקינון הוא שילוב של ביולוגיה, חברה, מאפיינים זוגיים ונפשיים", אומר ד"ר צחי ארנון, מרצה בחוג למדעי ההתנהגות במכללת עמק יזרעאל. "אי אפשר באמת להפריד ולהבחין ממה נובע כל אספקט של התופעה. בשורה התחתונה, מדובר בעיניי במשהו חיובי, שמסב הנאה להורים ומכין אותם לקראת הלידה, כך שלא באמת משנה מה נפשי ומה ביולוגי – העיקר התוצאה".
>>ואיזה אמא את תהיי? הכירו את טיפוסי האמהות שכנראה לא הייתן רוצות לפגוש בגינה