יחסי מין בזמן הריון מהווים כר נפלא לבני הזוג לגלות חיבה, להעמיק את הקשר ולהחזיר את התשוקה. זו גם הזדמנות מצוינת להגיע לפסגה שחלקנו טרם כבשו- האורגזמה המיוחלת. מעבר לכך מתברר כי האורגזמה היא גם יופי של כלי בתהליך הלידה. כן, כן, מה שקראתם- ניתן לחוות לידה מענגת עד כדי אופוריה. הצטרפו למסע בנבכי העונג הנשי מהריון ועד הלידה.
אורגזמה בהריון? עכשיו יותר מתמיד
קודם כל, קחו בחשבון שהחשק המיני יכול להעיד גם על המהלך התקין של ההריון. "מערכת המיניות בזמן ההיריון מתפקדת כסוג של "חיישן": במידה והרחם נקלע למצב בעייתי, הגוף באופן אוטומטי מוריד את המיניות של האישה למצב אפס. אך במידה וההיריון תקין, המיניות תפרח בדרך כלל אחרי השליש הראשון", מסבירה שירז אריאל דרורי, מדריכה למיניות בהריון ולאחר לידה, המלווה נשים וחוקרת את הנושא מעל 15 שנה. אם עד עכשיו לא ראית את עצמך כחתלתולת מין, בתקופת ההריון יש לך סיכוי יותר מתמיד.
כחלק מהפריחה המינית אחרי השליש הראשון, חשוב שתדעו שגם סיכויה של אישה לחוות אורגזמה עולים בזמן הריון. לעובדה המרתקת הזו יש לזה אפילו הסבר מדעי: "נפח הדם הגובר אחראי על החשק המוגבר אצל האישה. גם איזור הנרתיק מתנפח ומקבלים גודש היוצר גירוי. ישנן נשים החוות לראשונה בחייהן אורגזמה בהריון בשל השינויים הללו", מספרת שירז.
יחד עם זאת, נשים רבות חוששות להגיע לאורגזמה בטרימסטר הראשון בדאגה שהרטט האורגזמי עלול לפגוע ברחם ולגרום להפלה טבעית. "בעת האורגזמה מופרש מבלוטת יותרת המוח הורמון האוקסיטוצין שפעולתו עלולה לגרום להתכווצויות רחמיות. אך אחרי השבוע ה-12, עם תום הטרימסטר הראשון, ניתן להסיר דאגה מליבכן. אין חשש לסיכון העובר דרך אורגזמה", שירז מרגיעה. "אם יש חשק ואין סיבוכים רפואיים, אז בבקשה ליהנות מהחיים. וזה כולל אורגזמות ושרשראות של אורגזמות".
זה הזמן לעורר גם את היצירתיות
כפי שכבר הבנתם, יחסי מין בעת ההיריון בהחלט רצויים. אך עצרו סוסים- זה לא אומר שאפשר להתפרע ולהפוך את הבטן לטרמפולינה בקיפצובה. כמו כל דבר בחיים, לא כדאי להגזים, כך שהסירו את הערכים "אינטנסיביות" ו"אגרסיביות" ממילון הסקס שלכם. מה כן מומלץ?
בשליש הראשון של ההיריון עדיין אין בטן, כך שכל תנוחה באה בברכה. בהמשך, תצטרכו להזדכות על הגמישות והאקרובטיקה שלמדתם בשיעור ריקוד על עמוד ולחפש דרכים יצירתיות חדשות בהתאם למצב. השינויים הגופניים, הרגשיים והשפעות הורמונאליות ככלל עלולים לשנות את החוויה הארוטית, כך שאישה תוכל לגלות שתנוחות מסוימות שהסבו לה עונג בעבר כבר לא ממש עושות את העבודה. כך גם להפך, תנוחות חדשות יכולות לגרום לה לאורגזמה.
לדברי שירז, "הגבר צריך ללמוד את האישה מחדש ולנווט שם, העניין הוא דינאמיקה אישית. צריך לרענן את מלאי התנוחת ולצאת מהקופסא". אם לא מתאפשרת חדירה מלאה, צריך לחשוב על ירידת לאזור הדמדומים. קחו פנס, חבר'ה וצאו לדרך.
לכל המודאגים: בשל ריבוי כלי דם בצוואר הרחם ייתכנו דימומים קלים או הפרשות דמיות לאחר קיום יחסי המין, אל חשש- זה לא מסוכן. בכל זאת מומלץ להיוועץ ברופא כדי לוודא האם מדובר בבעיה אחרת, או להשקיט את רגשי האשמה הפולניים.
זכרו: אצל גברים המערך ההורמונלי פועל בקו ישר ואצל נשים בגלים
למי בכלל יש זמן, כוח או רצון לעניינים האלה? "חשוב מאוד לא לשכוח את עצמנו", אומרת שירז. "כאשר מדובר בהריון ראשון זו פחות בעיה, לבני הזוג יש את הזמן הפרטי שלהם. כשמצטרפים ילדים למשפחה והאימא שוב בהריון המצב נראה אחרת. לא לחשוב פעמיים, להפעיל את הסבתות ולהזמין בייביסיטרים כדי להשקיע זמן יחד כמה פעמים לפני הלידה. שווה להשקיע מדי פעם בחופשה קצרה אם זה אפשרי".
נשים רבות מרגישות כבדות ולא מושכות בעת ההיריון. השינויים הפיזיולוגים נותנים אותותיהם- רגישות בשדיים בסביבות השבוע השמיני, בחילות או פשוט חוסר חשק מורידות מהפרק כל רצון למגע. "הגוף משדר לאישה את הדבר הנכון, ועל כן עליה להקשיב לגופה. בן הזוג צריך מאוד להתחשב בעניין. אך גם האישה צריכה להתחשב בו- אנחנו אמנם סוחבות את ההיריון אבל הוא חווה מצב של הפסקה דרמטית במה שהוא היה רגיל".
חשוב להבין כי אצל גברים המערך ההורמונלי פועל בקו ישר ואצל נשים בגלים, הוא לא רגיל למצב. "לבקש מגבר להתאפק מיחסי מין במשך שנה זו התעללות. איך שלא נהפוך את זה אנחנו נצטרך להיות ה"בוגרות" במערכת היחסים וכדי לא לייצר אצל הגבר מצב של תסכול עלינו להשקיע בזוגיות. כדי לקבל בעל אוהב ותומך רצוי שהאישה תמצא דרך, כל דרך, לפנק אותו פעם בשבוע", מזכירה שירז.
גברים יקרים, שלא תחשבו שאתם יוצאים מזה ללא אחריות- מעבר לגלידה, עיסוי, או כל דבר אחר שההריונית תחפוץ בו, החשוב ביותר הוא לתת לה חיזוקים. היא הכי יפה, הכי זוהרת, הכי סקסית. לעזאזל, חבל שהיא לא נראית ככה כל החיים.
בעצב תלדי? אז זהו, שלא לגמרי
היה כיף, תודה שטסתם, אבל אחרי תשעה חודשים הגיעה השעה ואת מעוניינת לחוות אותה עם כמה שפחות כאב. איך? טוב שאת שואלת. ראשית, עלינו להפריד בין המיתוס הגורס כי אורגזמה מעודדת לידה ובין אורגזמה בעת הלידה. אורגזמה אינה מעודדת לידה, גם לא בסוף שבוע 40. "אין צורך להתעייף מניסיונות לזרז לידה. הטענה לפיה ישנם חומרים בנוזל הזרע שעוזרים לחיכוך צוואר הרחם הינה נכונה, אבל זה לא באמת עוזר לזרז את יציאת העובר". מסבירה שירז.
מתי כן האורגזמה מועילה? כאשר מתחילים הצירים הראשונים. או אז מגיע גם הזמן לגירוי מיני. בעת האורגזמה, כאמור, משתחררים שני הורמונים למערכת הדם, אוקסיטוצין- שהוא גם אחראי ליצור הצירים, ואנדורפין, המשכך כאב טבעי של הגוף. "אנחנו מקבלים שניים במחיר אחד, גם חומר המקדם את פעילות הרחם וגם חומר המשכך כאב. גם אם האישה אינה חווה אורגזמה מלאה, עדיין מיוצרים ההורמונים הללו המרככים את חווית הלידה".
בארץ הנושא לא מפותח במיוחד, אך שיטוט קצר ביו טיוב מעלה אלפי סרטונים של נשות עולם משוחררות, המשחררות את התינוק בכיף. למה שלא תנסו גם אתן?
סייעו בהכנת הכתבה: שירז אריאל דרורי מדריכה למיניות בהריון ולאחר לידה; אשכר שפירא, מדריכת הכנה ללידה
>> סקס בהריון? מיתוסים כשכדאי לנפץ