ממש כמו יתושים, חמסינים וענבים, הקיץ מבשר גם את בואן של החתונות. לפני שאתם הופכים להורים ההתלבטות הכי קשה שלכם היא כמה לשים בצ'ק או מה ללבוש, אבל מרגע שיש תינוקות בסיפור, מתחילים חיבוטי נפש אמיתיים. מה יגרום לתינוק פחות נזק, להישאר עם בייביסיטר או לשמוע קצת קובי פרץ בפול ווליום? יש בכלל חדרי הנקה בגני אירועים? ומה קורה אם התינוק מחליט להשיק מופע בכי וצרחות בדיוק בחופה? שאלנו אמהות במאמאזון מה דעתן בסוגייה, נועצנו גם בפסיכולוגית וברופא – אבל בשורה התחתונה, ההכרעה עדיין לגמרי שלכם.
"הרעש והאורות המרצדים שיגעו אותו"
"אני לא שופטת אחרות, אבל אישית – אני לחלוטין נגד", ענתה לנו בנחרצות עינת, אמא לשניים. "תינוקות צריכים לישון, ולא להסתובב באירועים בלילות. הם צריכים שגרה וסדר יום. בשביל זה יש בייביסיטר, ואם אין: לא הולכים לאירוע. להשוויץ אפשר גם בפייסבוק. אגב, מוזיקה רועשת לא רק מציקה, אלא מזיקה, ועלולה לגרום לבעיות בלתי הפיכות".
סיון, אמא לשניים, ניסתה – ונכוותה. "כשהבן שלי היה בן חודשיים וחצי לקחנו אותו לאירוע משפחתי שלא יכולנו לא להגיע אליו, והצטערנו מאוד. הרעש והאורות המרצדים שיגעו אותו, הוא בכה והיה רוב הזמן על הידיים ונאלצנו לחתוך ממש מוקדם, כך שבדיעבד כבר עדיף היה שהיינו מוותרים מראש". ואילו נעמה מוסיפה הירה חשובה: "יותר קל לי ליהנות ולתקשר עם בני המשפחה שאני רואה פעם ב- כאשר תשומת הלב שלי לא ממוקדת בילדים".
לעומתן, יש אמהות שחושבות אחרת. "היינו בהתלבטות הזו בדיוק לפני חודשיים", מספרת מיטל, אמא לתינוק בן פחות משנה. "הבן שלי היה בן חצי שנה, ואח של בעלי התחתן. בגלל שהוא הנכד הראשון במשפחה כולם ציפו לראות אותו, ולכן נערכנו מראש – אמא שלי ואחותי באו לחתונה כדי לשמור עליו בחדר צדדי אם הוא יהיה עייף, וקנינו גם אטמי אזניים מיוחדים כדי שהרעש לא יגרום לו לנזקים. בסופו של דבר היה ממש כיף, ואפילו רקדנו איתו קצת".
"אני לא רואה שום בעיה עם זה", מסכימה גם פולינה. "ברוב המקומות יש חצר או אזורים שקטים יותר, ואם מרדימים שם את התינוק שום מוזיקה לא תעיר אותו. כדאי להודיע מראש שמגיעים עם התינוק, כדי שישמרו לכם שולחן צדדי (גם כדי שלא יהיה רועש מדי וגם כדי שהעגלה לא תפריע באמצע האולם)".
"להתרחק ככל האפשר ממקור הרעש"
ואחרי שהתרשמנו ממגוון הדעות, הגיע הזמן לדעת המומחים: האם באמת עלול להיגרם לתינוק נזק באירוע?
"קבלת ההחלטה האם לקחת את התינוק לאירוע או להשאירו בבית עם בייביסיטר צריכה להתבסס על מספר פרמטרים, ביניהם המזג של התינוק, רמת הרגישות שלו ומידת היכולת שלו להתמודד עם השינויים בשגרת חייו", אומרת ריטה כהן-וולף, פסיכולוגית התפתחותית וחינוכית במרכז מיבאל'ה. "זה כמובן תלוי גם בגמישות של ההורים, ובשאלה האם הם מוכנים להשאירו עם בייביסיטר כדי ליהנות מהזמן שלהם לבד ומהאירוע או שמעדיפים לקחת אותו ולהתאים את עצמם לצרכיו. אם מחליטים לבלות בערב עם הקטן, רצוי לקחת בחשבון את הצרכים שלו ולהתארגן בהתאם על מנת שתוכלו ליהנות וכמה שפחות להתעצבן. למשל: לזהות את הגבולות של הילד. עד איזו שעה הוא מסוגל להיות ער? האם הוא מסוגל להיות במקומות הומי אדם ורועשים? בסופו של דבר, אין תשובה חד משמעית לשאלה, וכל משפחה צריכה לעשות את השיקולים הפרטיים שלה ולקבל החלטה מושכלת".
ומה לגבי הצד הבריאותי? "חשוב לברר מראש אם האירוע מתקיים במבנה סגור או בחוץ, ולהתאים את הלבוש של התינוק, וכמובן לא לשכוח שמקומות סגורים יש מיזוג, שמקרר ומייבש מאוד את דרכי הנשימה", אומר ד"ר דורון רול, מומחה ברפואת ילדים והמנהל הרפואי של מיבאל'ה. "דבר נוסף שיש לשים לב אליו הוא הרעש: כולנו מודעים לעוצמת מערכות ההגברה באירועים, כאשר בדרך כלל אין אפשרות לשמוע את היושב לידנו בשולחן. הנזק אפשרי ואף מדיד (אך רק לאחר מעשה), ואם יש הכרח בחשיפת ילדים רכים לרעש - נסו להתרחק ככל האפשר ממקור הרעש, ולא להתבייש לבקש שולחן צדדי כדי להרחיק את התינוק מהרמקולים. למותר לציין שיש להרחיק את התינוק ממעשנים באירוע, וגם ממכונות עשן מהסוג שיש לעתים בשמחות".