לפני כחודש, פרסמנו טור אישי של התסריטאית בר בן יוסף בו היא משתפת כי היא מצטערת שלא עשתה ילדים עוד כשהייתה בת 21. בטור היא מסבירה שאין באמת גיל נכון להפוך להורה, ואם כבר - אז עדיף כמה שיותר מוקדם. התגובות הרבות היו, כמה צפוי, חלוקות: אלו שהסכימו ואלו שהתנגדו נחרצות. למעשה, גם הרפואה ממליצה שלא לחכות יותר מדי, ואם הגעת לגיל 35 ואת עדיין לא בכיוון, מוטב לך להתחיל בשימור ביציות למשל.
בפועל, זה לא סוד שהדור הנוכחי לוקח את הזמן כשזה מגיע לילודה. בישראל הגיל הממוצע ללידה ראשונה הוא כמעט 28, כולל המגזר החרדי והערבי, מה שאומר לא מעט נשים מחכות עד אמצע שנות ה-30 כדי להתחיל בהקמת משפחה. גם באירופה עלה גיל הלידה הממוצע, והאירופאיות גם מעדיפות משפחה צנועה שבה יש ילד אחד או שניים.
למה זוגות צעירים של הדור הנוכחי דוחים את הרגע הזה, של גידול ילדים? הסיבות רבות ומגוונות, וקשורות למצב הכלכלי ואפשרויות הפרנסה, וכמובן לעובדה שנשים בעולם המערבי נהנות הרבה יותר מאפשרויות קידום והגשמה עצמית, כולל קריירות ענפות, ולכן מעדיפות לקחת את הזמן. ולמרות שיש הרבה יתרונות ללעשות ילדים בגיל צעיר, ויש יותר סיכונים בדחיית גיל הכניסה להריון, הרי שיש לא מעט פרסים בלקחת את הזמן, ולהפוך לאמא כשאת קצת יותר בשלה. אתר הלייפסטילל פופושוגר ערך רשימה של כל היתרונותת בלחכות, אז אם גם את מחכה עד גיל 30 ומעבר לזה כדי להתחיל להקים משפחה, הנה כמה טובות הנאהה שמחכות לך, לגמרי בחינם:
1. את יותר מוכנה מבחינת נפשית ומבחינה פסיכולוגית לשינויים העצומים שהבאת ילדים לעולם דורשים ממך.
2. ההורים שלך כבר קצת יותר מבוגרים, או שהם כבר בפנסיה, או שממש בדרך לשם, מה שאומר שיש להם הרבה יותר זמן ומשאבים כדי לעזור לך במה שאת צריכה. אם זה בייביסיטינג, טיפול מלא או תמיכה נפשית וכלכלית.
3. את ביחסים יותר טובים עם הגוף שלך, בכל זאת עברתם כמה דברים ביחד. מה שאומר שאת כנראה יותר תהני גם מהגוף ההריוני שלך.
4. ילדים עולים המון כסף. הון קטן. ועד שכבר יהיה לך תינוק, סביר שתהיי יותר מבוססת כלכלית, עם עבודה שהשכר שלה מאפשר תמיכה במשפחה, אולי עם דירה ומשכנתה, אבל בהחלט עם אופק כלכלי יותר ברורר ומסודר.
5. אם חיכית קצת, סביר להניח שחברות שלך וקרובות משפחה כבר ילדו. ולקבל את ציוד התינוקות שהן כבר לא צריכות זו דרך מצוינת לחסוך לא מעט כסף. ואנחנו לא מדברות רק על בגדים – תחשבי על טרמפולינותת יקרות, בוסטרים לרכב, מוניטורית ושלל מוצרים שערכם הכספי גבוה ביותר.
6. היה לך מספיק זמן להציב לעצמך יעדים אישיים וגם לכבוש אותם. מה שאומר שלא תחיי עם הספק הזה, שאולי היית צריכה לחכות עוד כדי להצליח גם להגשים את עצמך.
7. יש לך הרבה יותר ניסיון חיים, חוכמת רחוב ובגרות – מה שמסייע תמיד לכל ההחלטות שלך. ועל אחת כמה וכמה על ההחלטות שאת לוקחת בתור אמא.
8. שלא לדבר על זה שיש לך הרבה יותר סבלנות.
9. בילית יותר זמן במציאת הבן זוג שלך, הפרטנר לחיים ולהורות ולכל מה שחשוב. מה שאומר שהוא עבר סלקציה קפדנית יותר, והוא יהיה זה שילווה אותך גם בתהליך המתיש והארוך של גידול המשפחה. כשחושבים על הלחץ שהבאת תינוק לעולם מטיל על בני זוג, זה ללא ספק חשוב שתהיו מאוחדים ומלוכדים.
10. סביר להניח שיצא לך לבלות לא מעט זמן איכות עם בן הזוג, רק שניכם בלי ילדים.
11. את מכירה יותר עמיתים, קולגות, חברות ובנות משפחה שהן כבר אמהות, מה שאומר שתזכי ללא מעט עצות ותמיכה אם תזדקקי להן.
12. הקריירה שלך מבוססת יותר, מה שאומר שיש לך גם יותר יכולת מיקוח עם הבוסים לגבי שעות העבודה, שעת היציאה הביתה, חופשות וגמישות באופן כללי. וזה קריטי לאמא עובדת.
13. את כבר גרה בבית שהוא מתאים לגידול ילדים.
14. בשנות ה-20 התרכזת רק בעצמך, ועכשיו את פנויה להתרכז אך ורק במישהו אחר.
15. בגלל שהתחלת יחסית מאוחר, סביר להניח שהילדים שלך יהיו יותר קרובים בגיל, ולא רק שזה מסייע בגידול שלהם, הם גם עשויים להיות אחים יותר קרובים בנפש.
16. את לא צריכה להרגיש שהפסדת משהו, את לא כועסת על זה שאת תקועה עם הילדים, את לא נאלצת לראות את החברות שלך יוצאות למסיבות בעוד שאת נשארת בבית. עשית את כל זה כבר.
מסכימה או לא? שתפי אותנו בטוקבקים.