הדעה הרווחת בקרב הריוניות, קטנות – גדולות – רזות – מלאות, היא שלא מצטלמים. על אף הבטן הגדלה והנס שקורם עור וגידים שם בפנים, רובנו נוטות להסתכל בעיקר על הסנטר הכפול שנהיה לנו, החזה השופע שמרגיש מחניק, הבצקות, הזרועות ומה לא. הדבר האחרון שאנחנו צריכות עכשיו זו עדשה שתיישיר מבט ותתמקד בכל אלה. לכן רובנו נוטות להיעלם מהשטח כשמישהו טורח לצלם. ואם אנחנו כבר מוכנות להיחשף, אז זה אצל צלמת מקצועית שיודעת מה לעשות ויודעת מה לרטש מיד אחר כך.
אז אולי דווקא לא? אולי ננסה אחרת. ובכן, לא נעשה כאן שיעור בפסיכולוגיה וקבלת "האני כמו שאני" כי זה כבר למקום אחר, אבל בעזרת הצלמת מוריאל פיסלזון לסטודיו מוריאל, יצרנו כמה טיפים איך תוכלי להצטלם לבד ובעצמך בהריון ולהיראות הכי זוהרת שיש. את רק צריכה לקום מהספה. פשוט, הא?
שלב ראשון: מתי?
טיימינג זה הכול בחיים, במיוחד בצילומי הריון. "לקראת סוף ההריון, יש ירידה באנרגיה", אומרת מוריאל. "לרוב זה נובע מהלילות ללא מנוחה, כאבי הגב ותחושה כללית. מצד שני, הבטן כבר מרשימה ונוכחת לצילום. השבועות המומלצים ביותר לצילומי הריון הם שבוע 30-34. ובקרב אמהות לתאומים אמליץ על שבוע 26-30. יש לכן עדיין כוח, הבטן ניכרת לעין וזה זמן נכון לתעד את הרגע.
"הבטן ה"אולטימטיבית" לצילומים היא זו שמופיעה כאן שכן היא כבר עגולה וגדולה מספיק, אך עדיין לא התחילה לרדת".
שלב שני: מצלמה
"אם יש לך בבית מצלמת פוקט או מצלמה דיגיטלית אז כמובן שעדיף ללכת עליהן, אם כי גם המצלמות במכשירים הניידים בימינו מספקות מאוד מבחינת האיכות", מסבירה מוריאל. "במידה ובחרת לצלם עם מצלמה של מכשיר נייד, תדאגי שהצילום תהיה בתאורה בהירה וחזקה מה שמבטיח תמונות באיכות טובות יותר להדפסה".
שלב שלישי: בחירה באור טבעי
"מכיוון שצילום עצמי לא מתבצע בסטודיו, האופציה הטובה ביותר עבורך היא התאורה הטבעית שידועה כרכה ומאוד מחמיאה. כדי להגיע לתוצאות טובות, יש לשים לב לשעה שבה מצלמים ולמיקום. על מנת לקבל אור רך ונעים, מומלץ להצטלם עד שעתיים אחרי זריחה או שעתיים לפני שקיעה, בהנחה ומצלמים בחוץ. מה שלא יהיה אל תעשו את זה בשעות בהן השמש ישירה.
הסיבה היא ששמש יוקדת של צהרי היום גורמת לנו למצמץ וזה לא נראה טוב בתמונות.
מבחינת המיקום: במידה ובחרת להצטלם בתוך הבית, כדאי לשים לב למקומות בהן תרצי להצטלם ולבחור בשעות במהלך היום בהן נכנס הכי הרבה אור לבית.
שלב חמישי: איך?
בחרנו מקום ושעה, כעת חשוב להבין מאיפה מצלמין. לזוויות שבהן האור נופל ישנה חשיבות מאוד גדולה.
כדי לקבל מראה אחיד לאור הפנים, מומלץ לצלם בזווית אור פרונטלית. הכוונה היא לכיוון שהשמש מאירה עלייך מקדימה. אופציה נוספת היא לצלם עם אור אחורי במטרה להציג רק את קווי המתאר של הגוף. זאת אפשר לעשות ע"י עמידה בין החלון למצלמה.
טיפ קטן למצלמות בנייד: על מנת ליצור את האפקט שבתמונה מטה, כווני את נקודת הפוקוס שבמצלמה לחלון.
למצלמות בחוץ בשעות שלפני השקיעה, תצטלמו עם הגב לשמש, בתוך אלומת אור. מה שיוצר את ההילה הזאת שאת רואה בתמונה, כהשמש נתפסת בשיער.
אם את רוצה ליצור מראה קצת יותר דרמטי, השתמשי באור שבא מהצד.
מה לובשים?
הקו המנחה הוא פשוט: תהיי את. תלבשי מה שאת אוהבת. עם זאת, כדאי לחשוב על פריטים שתמיד יש אותם בבית ושהם תמיד באופנה. לצילומי הריון הייתי ממליצה על תחרות, קרושה, בדי שיפון, פסים, נקודות, צבעים בהירים – שמאוד מחמיאים בהריון ובעצם כל דבר שאת מרגישה אתו נוח.
אחרי שבחרתן איפה להצטלם, חשוב לשים לב גם לרקע. כדאי להזיז מאזור הצילום כל חפץ שלא שייך לתמונה כמו למשל שקיות, נעליים, תיקים, ממחטות אף. נשמע מצחיק אך אינו מובן מאליו. לעומת זאת, פריטי נוי כמו אגרטלים, פרחים ואפילו כוס קפה יכולים לתרום אווירה ואופי לתמונה.
איך עומדים?
עמידת מוצא שטובה לכל הריונית באשר היא עמידה בפרופיל, כאשר הרגליים צמודות והרגל הפנימית (זאת שקרובה יותר למצלמה) טיפה מכופפת. העמידה הזאת מעניקה אורך לגוף, ממש כמו נעל עקב. אפשר לשחק עם הידיים על הבטן, בכיסי המכנסיים, להעביר יד בשיער ועוד. כמו כן, מומלץ לנוע בתנועות מאוד איטיות על מנת שמי שמצלם אותך יוכל לתפוס אותך בצורה משוחררת וטבעית.
אם הבטן לא ממש גדולה, עמידה יפה היא עמידה פרונטלית עם רגליים שלובות וידיים מתחת לבטן.