כל מי שהייתה בהריון שמעה את המשפט "הריון זו לא מחלה", שנאמר בכל פעם שהריונית מבקשת קצת הנחות או יחס מיוחד עקב העובדה שהיא מגדלת בן אנוש בקרביה. אבל בעוד שיש מי שמשתמשת בהריון כתירוץ לא לעלות במדרגות או לתקוע חבילת ערגליות כארוחת בוקר, יש מי שמתעלמת באלגנטיות מהבליטה במרכז גופה, ומאתגרת את גופה למקסימום. איך למשל? הנה כמה דוגמאות.
הריון לולייני
מישל ארווין מניו-יורק היא אמנית טרפז. למי שלא מתמצא בנבכי מקצועות הקרקס, נסביר כי התפקיד כולל קפיצות, השתלשלות מחבלים והפגנת גמישות בלתי אנושית. ועדיין, ארווין לא חדלה להתאמן עד השבוע ה-39 להריון, ואף הצטלמה לתמונות הריון ייחודיות על הטרפז. בשל אופיו הייחודי של העיסוק שלה, הצוות הרפואי שביצע את מעקב ההיריון ביקש לראות קטעי וידאו שלה מתאמנת, על מנת לקבוע האם האימונים מהווים סכנה לעובר, ולאחר שצפו בה בפעולה אישרו לה להמשיך בפעילות מתונה יחסית. ארווין מתכננת לשוב לעבודתה בקרקס זמן קצר ככל היותר אחרי הלידה, ברגע שתקבל אישור רפואי לכך.
עוד בתשעה חודשים:
- היריוניות, צלמי ההיריון של הדרום מחכים לכן
- התאומה נולדה עם פיגור – הרופא ישלם להורים 5 מיליון שקל
- בגדי ים להריון: המדריך השלם
מרתון ללידה
לזכותה של אמבר מילר ייאמר כי נרשמה למרתון לפני שידעה כי היא הרה. אבל בניגוד לרוב בנות האנוש, במקום לבטל את ההשתתפות לאלתר ברגע שראתה שני פסים, היא החליטה להשתתף במירוץ בכל זאת, ואף השלימה אותו בהצלחה (אם כי בזמן מעט ארוך יותר מהשעתיים וחצי הרגילות שלה). אגב, כבר במהלך הריצה היא החלה לחוש צירים, ושעות ספורות לאחר המרתון ילדה את בתה.
רק אני והעובר שלי
בעוד שרוב ההריוניות מסתפקות בטיפולי וואטסו מפנקים במים, או מקסימום שוחות כמה בריכות בקצב של צב ים, האוסטרלית קריסטלי אוליברז קרעה את הגלים לכל אורך ההריון, ולא ירדה מהגלשן גם בשבוע 42 (!). אוליברז מספרת על התאמות נדרשות שעשתה כדי להמשיך לגלוש עם בטן הריונית לא קטנה (כמו, למשל, לחתור על הגלשן כשהיא יושבת על ברכיה ולא שוכבת על הבטן, כמקובל), ואף קיבלה אישור רפואי גורף להמשיך לגלוש כל הדרך ללידה – אחרי הכל, גם רופא הנשים שלה הוא גולש נלהב.
ירייה הריונית
היא אמנם לא אתלטית שמדלגת מעל משוכות או קופצת במוט, אבל גם המחשבה על הסטרס העצום במשחקים האולימפיים, שלא לדבר על הרובה האימתני שהיא אוחזת בידיה, גורמים לסיטואציה להיראות מעט לא טבעית. נור סיראני מוחמד טייבי, קלעית מלזית, השתתפה באולימפיאדת לונדון בחודש השמיני להריונה. היא אמנם לא הגיעה להישגים יוצאי דופן מבחינה ספורטיבית, אבל תרמה ציטוט משעשע למדי, כשאמרה: "כשהתינוק יבעט, אצטרך לנשום פנימה והחוצה ולהרגיע את עצמי. אגיד לתינוק: 'תתנהג יפה, ותעזור לאמא לירות'".
800 מטר בחודש שמיני
לכולנו יוצא להפסיד קצת ימי עבודה בגלל ההריון. גב תפוס, סקירה שלא הצלחנו לתאם למועד אחר – אבל אליסה מונטניו לא מוותרת על העבודה שלה, חרף העובדה שממש לא מדובר בעבודה משרדית. מונטניו, אצנית מקצוענית, השתתפה במירוץ ל-800 מטר בהריון מתקדם – ואף השיגה תוצאה מרשימה למדי – 2:32.13 שניות.
גאווה ישראלית
ההתלהבות העולמית מהחיילות הישראליות היא לא עניין חדש, אבל כשהקצינה גם נמצאת בחודשי הריון מתקדמים, מדובר באטרקציה היסטרית עוד יותר. לסרן רוני היפה יש שיער ערמוני חלק וגולש, עור צחור – ובטן הריונית עצומה. במהלך מבצע "צוק איתן" היא לא הוציאה גימ"לים, והתייצבה בבסיס כדי לתפעל מל"ט. כעת היא מתכוננת לאתגר לא פחות מורכב – הלידה המתקרבת – אבל כבר הבטיחה שהצאצא לא ייקרא על שם המבצע.