אם נשים לרגע בצד את הצירים, הרי שזה האתגר של כל יולדת: ה"קרעים" שנוצרים בנרתיק עקב הלחץ המופעל בעת יציאתו של התינוק. וכך, אל שמחת החיים החדשים שבאו לעולם, מתלווה כאב מתמשך ובלתי נסבל, שגורם לכל יולדת לשאול: איך יתכן שעדיין לא מצאו לכך פתרון?
סביר להניח שכל אישה בהיריון נתקלה בשלב כזה או אחר במהלכו במונח "עיסוי פרינאום". ורד דלאל, מיילדת ובעלת קליניקה לליווי נשים בהריון ובלידה, מסבירה שמדובר בפעולה חיונית, המומלצת ע"י ארגוני בריאות שונים, שמטרתה - למתוח את רקמת הפרינאום הממוקמת בין פי הטבעת לבין פתח הנרתיק, מה שיכול לתרום לצמצום הסיכוי לקרעים במהלך הלידה.
"מרבית המומחים ממליצים להתחיל בעיסוי הפרינאום כבר בשבוע ה-34–35 להיריון", אומרת ורד. "חלק מהנשים בוחרות לבצע את הפעולה בעצמן וחלקן נעזרות בבן הזוג. כמובן שיש גורמים נוספים שמשפיעים על הסיכוי לסבול מקרעים (כמו תנוחת הלידה, מספר הלידות, משקל התינוק, גנטיקה סוג הלידה וניסיון הצוות המיילד)".
מדובר בפעולה לא נוחה במיוחד. "בכל ערב גררתי את בעלי למיטה, כדי שיעזור לי לבצע את העיסוי, אותו התקשיתי לבצע בעצמי בשל גודל הבטן. מה אני אגיד - תענוג זה לא. אין פה שום אקט רומנטי, מדובר בעניין טכני ולא נעים בכלל", מספרת מיה, שהתנסתה בפעולה.
אחרי ליווי של אלפי הריוניות, דלאל הבינה שאם כל אישה תוכל לעסות את הפרינאום במקום ובזמן הנוח לה, ולהכין את עצמה לרגע האמת, חווית הלידה יכולה להשתנות לחלוטין.
כאן התחיל מסע של חמש שנים של מחקר, עיצוב ופתוח, כולל חבלי הלידה הכרוכים ברישום הפטנט וקבלת אישור ה-FDA , CE ומשרד הבריאות.
לפיתוח החלוצי יובל בן נון ועודד ירון, שני מעצבים תעשייתיים מוכשרים, שנרתמו למלאכת פיתוח המוצר, באופן שיהיה נוח, אסתטי וידידותי למשתמשת.
המכשיר החדשני שפיתחה ורד, פרימאם, הוא למעשה מכשיר ידני ידידותי המופעל באופן ידני. לדבריה, שימוש יומי מסייע להגמיש את אזור הפרינאום והופך אותו לאלסטי יותר ומוכן ללידה. המכשיר מצויד גם בתעלה המיועדת לשמן הייעודי. "כל מה שנדרש לעשות הוא למקם את המכשיר בפתח הנרתיק ולהניע אותו בעדינות מצד לצד, תוך הפעלת לחץ מתון כלפי מטה", היא מסבירה.
"המראה של "פרימאם" אסתטי, עדין ונעים למגע ומגיע באריזה יפה ונוחה לאחסון", מספרת יעל ק. לאחר שהשתמשה בו בעיצומו של ההיריון. "התנסיתי בו מספר פעמים והוא הפך את חוויית עיסוי הפרינאום לנוח ופשוט. המכשיר קל ונעים לאחיזה ומאפשר להגיע לאזור הפרינאום ללא מאמץ וללא צורך בעזרה של אדם נוסף".
מחיר: 239 שקלים.
ניתן להשיג באתר https://perimom.co.il/ ואצל מטפלות פיזיותרפיסטיות