רק עצם המחשבה על הריון, שולחת אתכם לדייט מלחיץ עם רשימות הבדיקות המקדימות: אתם פוגשים לראשונה מחלות אקזוטיות, עם שמות אקזוטיים לא פחות, נדהמים מכמות הבדיקות ומאות השקלים שתצטרכו לשלם עליהן ומופתעים לגלות שמתחם בדיקות ההריון עדיין מסווג את העולם לאשכנזים ומזרחיים.
איך למעשה מתנהל הסיפור הזה? "מסתכלים מה קורה בארץ ובעולם ומננסים להשתפר כל הזמן". אומר פרופסור צבי אפלמן, יועץ גנטי בבית חולי ברזילי בתוכנית הבוקר של ליאון ופאולה רוזנברג. עם זאת, מסביר אפלמן כי לעתים יותר מדי בדיקות, הן, ובכן, פשוט יותר מדי. "כשעושים הרבה בדיקות, יש תשובת שנופלות בין התקין ללא תקין וקשה להחליט מה לעשות איתן. לרוב תשובות לא תקינות גם ימליצו על הפסקת הריון".
אבל הנה משהו נעים לדעת. בערך. פרופסור אפלמן סיפר בשידור כי כבר לפני שבע שנים כשבתו הייתה בהריון בקליפורניה, היא ערכה בדיקות סקר גנטיות מורחבות אשר בוחנות למעלה מ-100 מחלות. מסתבר כי גם בישראל נערכות בדיקות כאלו וכל אחת יכולה לעשות זאת, במידה ויש לה מספיק כסף. "מכונים פרטיים עורכים את בדיקות הסקר והמחיר משתנה ממקום למקום", אומר פרופ' אפלמן. "הבדיקה הכי זולה שאני מכיר מתחילה ב-1900 שקל ואם צריך לבדוק את בן הזוג, המחיר עולה בהתאם". תעשי את החשבון.
ובינתיים עד שתקבלו החלטה, קבלי את המדריך המלא לבדיקות גנטיות.