נכון שהתכוננת בכל דרך אפשרית: קראת כבר את כל הספרים, חפרת בפורומים ובקבוצות פייסבוק, ושמעת טיפים מהדודות והחברות עד שיצא לך שמן שקדים מהאוזניים. ובכל זאת – הריון הוא תקופה לא מאוד קצרה, ותמיד אפשר ללמוד דברים נוספים על הרגע הזה בחיים, שבו הכל משתנה. מגזין readers digest אסף כמה סודות שיעזרו לך להתמודד עם האתגרים של תשעת החודשים הבאים. הנה 7 מהם. שלא תגידי שלא אמרנו:
1. הקלי על העייפות: בטרימסטר הראשון, איך נאמר בעדינות, את ממש יוצרת אדם קטן בתוכך. אחר כך הוא הולך וגדל, אבל השבועות הראשונים הם התובעניים ביותר, אז בעצם נוצרים כל האיברים של העובר, ובשאר הזמן בן רק גדלים. מה יעזור להתמודד? חצי שעה של תנומה מדי יום. כן, אנחנו יודעות שיש לך עבודה, וילדים, אבל מדובר בחצי שעה בלבד. חזרתם מהעבודה והלימודים? שיישבו מול המסך חצי שעה ואת תאגרי כוחות ותצליחי להתמודד עם המשך היום. תחזרי על זה מדי יום, ויהיה לך הרבה יותר קל.
2. הסתערי על רגליים נפוחות: רק אישה שמצליחה להיכנס אך ורק לכפכפי האצבע שלה יודעת בצקת הריון מהי – אותו מאגר נוזלים שנגרם בגלל היעדר זרימת דם מספקת. בכל זאת, הלב שלך מנסה להזרים הרבה יותר דם בהרבה יותר כלי דם. מה יעזור? להשרות את הרגליים באמבט חם וקר לסירוגין יעורר את הסירקולציה באיזור. מלאי שתי גיגיות – אחת עם חמים ואחת עם קרים והחליפי ביניהן - 3 דקות במים החמים, 30 שניות בקרים, וחוזר חלילה 6 פעמים.
3. הילחמי בצרבת: עוד מנפלאות ההריון – הלחץ ההולך וגדל על הקיבה יוצר בעיית צרבת ללא מעט הריוניות. החומצות שבקיבה נדחסות אל הוושט, ואת מרגישה את אותה בעירה נוראית בבית החזה. אם את כבר לא יכולה לקחת טאמס יותר, נסי לאכול שקדים – משהו בהרכב הכימי שלהם עוזר להרגיע חומציות. רק דאגי שאלה יהיו שקדים טריים. והכי חשוב: הימנעי ממאכלים מעוררי צרבת כמו קפה, מיץ תפוזים, אוכל מטוגן, עגבניות ומוצריהן.
4. התמודדי עם כאבי הגב: איך נגיד את זה – ממש מומלץ שתימנעי מלעמוד הרבה על הרגליים, בטח בחודשי ההריון האחרונים. לרוב כאבי גם בהריון הם בלתי נמנעים, אבל עמידה מחריפה את הכאב, ואם את חייבת לעמוד לאורך זמן – שמרי על משקל הגוף שווה בין שתי הרגליים. כשאת יושבת על כסא, דאגי לשבת זקוף, לחצי את הגב התחתון כלפי משענת הכסא והרפי, ונסי לחזור על התרגיל הזה כמה פעמים ביום כדי לחזק את שרירי האזור. בעבודה משרדית? שימי את הרגליים מורמות על שרפרף, זה בהחלט יקל על הלחץ.
5. נצחי את סימני המתיחה: טוב נו, האמת היא שאין שום סוד או טיפ שיגרש את סימני המתיחה. רוב הנשים בהריון סובלות מזה – ולצערנו אין הרבה מה לעשות בנידון. מה שכן, את יכולה להקל על העור שלך מעט, שנמתח ומתבקע הודות לבטן שהולכת ומתרחבת. ראשית – ככל שתעלי פחות במשקל, כך ייתכן שיהיו לך פחות סימני מתיחה. שנית – חשוב מאוד לשמור על האזור כמה שיותר גמיש, ולקוות שהעור ייקרע ויימתח פחות. לצורך העניין כדאי כן להתמרח בשמנים ייעודיים, על בסיס יומי, כדי לסייע לעור להימתח בקלות.
6. תסייעי לוורידים ברגליים: למה הרגליים שלך מתחילות להיראות כמו קורי עכביש בהריון? שוב, האשם העיקרי הוא נפח הדם שלך, שגדל בגלל שהגוף מייצר המוני כלי דם נוספים שיזינו את העובר. אבל כנראה שגם כדי לבאס לנו את הרגליים! הדרך לסייע לטשטש אותם מעט היא ללבוש גרבי תמיכה אלסטיים, בגובה ברךף שמיועדים לאנשים עם בעיות ורידים – הם מסייעים לכלי הדם להעלות את הדם למעלה, לכיוון הלב, ולצמצם מעט את הנזק. עוד שיטה היא לעשות קומפרסים קרים – אלה מכווצים כלי דם. גיגית עם מי קרח, את מוזמנת להוסיף שמנים אתריים לפי בחירתך, ופשוט להניח מטליות טבולות בנוזל על הרגליים.
7. הקלי על העצירות: להרבה נשים בהריון יש בעיית יציאות, וזאת כמובן מביאה איתה את הטחורים האהובים. הגוף סוחב הרבה, מתייבש בקלות, ומערכת העיכול אינה כתמול שלשום. זה הזמן להעלות את צריכת הסיבים. מזונות עשירים בסיבים הם לרוב פירות וירקות, ואם להיות יותר ספציפיות אז שעועית וקטניות, סובין ושאר פחמימות מורכבות ועשירות בסיבים, פשתן טחון, עלים ירוקים וברוקולי.
>> התופעה הפחות מדוברת שנגרמת בעקבות הנקה