"הבטן שלך כבר ממש למטה". "את נראית לי מבושלת טוב טוב". "נו, את לא רוצה ללדת?". אם את מגחכת כשאת קוראת את המשפטים הללו, את כנראה לא בסוף חודש תשיעי, או לפחות ניחנת בסבלנות שלא הייתה מביישת נזיר זן. גם אם נהנית מכל דקה בהריון, בשלב מסוים מגיעה נקודת האל-חזור: זו שאחריה את פשוט לא מסוגלת לחשוב על שום דבר חוץ מלהוציא את המתנחל הקטן מהרחם שלך – וכל האמצעים כשרים. בהנחה שקיסרי ביתי עם מספריים הוא לא אופציה ריאלית, הנה כמה דרכים טבעיות שיעזרו לך לשדרג את עצמך מ"הריונית" ל"יולדת" – אנחנו לא מבטיחים כלום, אבל זה בטח יעיל יותר מלנסות לדבר על לבו של העובר ולהסביר לו שלאמא קצת נמאס. ולמען הסר ספק: כל העצות מתייחסות להריון בריא ותקין. בכל מקרה של ספק, כמובן שכדאי להתייעץ עם הרופא או עם אחות מעקב ההריון שלך. יאללה, תלחצי.
תה פטל. כדי להשיג את מלוא האפקט כדאי להתחיל כמה שבועות לפני הלידה, אבל אם את נואשת – זה וודאי לא יזיק. עלי הפטל (ושימי לב שזה מה שאת צריכה לשתות – שום תיוני פירות סטנדרטיים מהסופר, אלא תה עלי פטל שתקני בחנות טבע או בית מרקחת) מחזקים את טונוס הרחם ומכינים אותו ללידה, ולפעמים ממש מעודדים אותו להתחיל להתכווץ ולדחוק החוצה את הסורר.
סקס. יש נשים שההריון גרום להן לזנוח את התחום, אחרות דווקא מגלות את עצמן מחדש כחתלתולות לוהטות – אבל גם נשים מהסוג הראשון עשויות למצוא את עצמן מציעות תשלום לעוברי אורח מזדמנים תמורת קוויקי שעשוי, אולי, הלוואי, לזרז את הלידה. המדע אמנם סקפטי, אבל יש מי שמסבירים כי השילוב של הפרוסטגלנדינים (חומרים הגורמים להבשלת וריכוך צוואר הרחם, ומצויים בנוזל הזרע) וההתכווצויות של הנרתיק והרחם בזמן האורגזמה הנשית בהחלט יכולים לזרז את הלידה.
אוכל חריף. סחוג, חלפיניו, טבסקו – כל מה שיבעיר לך את הפה יכול להזיז עניינים גם ברחם. עם זאת, קחי בחשבון שאם את לא רגילה לאכול חריף, חודש תשיעי הוא ממש לא הזמן להתחיל, וגם אם גדלת בבית הודי ונשנשת פתי בר עם ממרח קארי לוהט בגן חובה – ייתכן שבסוף ההריון הבערה תהיה קשה מנשוא.
חצילים. לפי הרפואה הסינית, חצילים מסיעים אנרגיה למטה, ולכן מסייעים בתהליך הלידה. אם את ממש רוצה ללדת, זה בהחלט משהו בלתי מזיק שאפשר לנסות. ובינינו, זה לא שככה הוקרת את רגלייך מדוכן הסביח הקרוב, נכון?
עיסוי פטמות. למרבה הצער, ממש לא מדובר על ליטופים רכים, אלא על עיסוי נמרץ ובלתי מתפשר, כואב לעתים, של הפטמות, שנחשב למעודד צירים. למען האמת, העיסוי יעיל יותר במקרים שבהם יש התחלה של לידה כמחזק צירים, אבל במצבך – אין לך מה להפסיד.
הליכה. על חול ים כשאת יחפה, טיפוס מדרגות או סתם צעידה נמרצת ברחוב – הטלטולים והגרביטציה עשויים לעבוד לטובתך. שימי לב לא להתיש את עצמך, כי אם הטיפ יעבוד ותמצאי את עצמך בלידה, את תזדקקי לכוחות שלך.
שמן קיק. אם טרם שמת לב, מערכת הרבייה ומערכת העיכול שלך קשורות קשר רגשי עז. שמן קיק, משלשל טבעי רב עוצמה, ידוע כמשרה לידות – אבל בדיוק כמו הטיפ על ההליכה, לא בטוח שלהגיע ללידה אחרי אי אילו שעות בשירותים זה רעיון מוצלח במיוחד, ולכן התחילי ממינון מינימלי.
שיאצו, דיקור ורפלקסולוגיה. נקודות לחיצה או דיקור ברחבי הגוף, וכן נקודות ספציפיות בכף הרגל, נחשבות ליעילות במיוחד בהתחלת וקידום לידות. ואם לא, מקסימום הרווחת סוג של מסאז' מפנק.
אננס. כמו קיווי ומנגו, באננס יש ברומלין – חומר שמעודד הפרשת פרוסטגלנדים (שכבר הכרת בסעיף 2) ומזרז את הבשלת צוואר הרחם. שימי לב שכדי לקבל את האפקט המיוחל את צריכה להשקיע באננס טרי, ולא להתפשר על הטבעות המחרידות בסירופ מהסופר.
שמן נר הלילה. גם כאן הרעיון הוא ריכוך והבשלה של צוואר הרחם, ואת כמוסות שמן נר הלילה את יכולה לבלוע או להחדיר לנרתיק (בתנאי, כמובן, שהפקק הרירי עדיין במקום ולא ירדו לך המים). אם זה עובד, והלידה מתחילה, קחי איתך כמה קפסולות לבית החולים ובקשי מהמיילדת למרוח קצת שמן על הכפפה לפני שהיא בודקת לך פתיחה – אם השמן הצליח לעודד אותך ללדת, הוא יוכל אולי גם לקדם את הצירים ולהקל עלייך בהמשך.
>> הפעם הבנתי למה עדיף ללדת בלי אפידורל: סיפור הלידה השנייה של איריס
>> צילום הריון מקסים בסגנון פין אפ