לא משנה אם מטעמי דת, מפאת הלחץ מהשעון הביולוגי או סתם כתוצאה של התפלקות בלתי מתוכננת - הריונות צפופים, שמשאירים את ההורים עם שני קטנטנים בהפרש גילים זעום ("תאומים איריים", מה שנקרא) הם לא עניין פשוט. אבל מעבר לענייני חיתולים וחוסר משווע בשינה, מתברר שיש היבט נוסף, ומטריד בהרבה, לילודה מצופפת.
מחקר שנערך לאחרונה בבית החולים קייזר-פרמננטה שבקליפורניה מצא כי לילדים שנולדו בהפרש הקטן משנתיים או גדול משש שנים מאחיהם הגדולים נמצאים בסיכון גדול פי שלושה לפתח אוטיזם. המחקר, שכלל 45,000 ילדים ופורסם בכתב העת המדעיPEDIATRICS, לא בחן את הסיבות לעלייה בסיכון, אולם ד"ר ליסה קרואן, שהובילה את צוות המדענים, אמרה לאתר HealthDay כי בהתבסס על מחקרים קודמים, שמצאו קשר בין רמות ירודות של חומצה פולית לעלייה בסיכון לאוטיזם, ייתכן כי לפחות העלייה בסיכון של הילדים שנולדו בהפרש קטן יותר קשורה לחוסרים ברכיב החשוב אצל האם, שלא הספיקו להתחדש לאחר הלידה הקודמת.
"הנתונים מעניינים, אבל כמובן שיש צורך במחקרים נוספים כדי לקבוע האם מדובר בקשר אמיתי או נסיבתי בלבד", אמר ד"ר דייויד מנדז, רופא ילדים שהתראיין אף הוא ל-HealthDay בעקבות פרסום המחקר. "ישנם גורמים רבים נוספים - גנטיים וסביבתיים כאחד - שעלולים להשפיע על הסיכון לפתח אוטיזם אצל ילדים".