השילוב הדי בלתי אפשרי שנשים בכל העולם נדרשות לו: קריירה והקמת בית ומשפחה, יוצר דחייה עולמית בגיל ההריון. אם בעבר שנות העשרים היו הזמן הנהוג להתחיל לתפוח בו, עכשיו שנות השלושים לחיים הן מועד נורמטיבי, כשנשים רבות מתחילות להביא ילדים אחרי גיל 35, כשהן בטוחות במי שהן בחייהן, ומהו מקומן. משמח לגלות שגם המדע זורם על השינוי.
לאחרונה התראיינה בתקשורת הזמרת קארי אנדרווד, שהרתה לראשונה בגיל 35, והצרה מאוד על העובדה שהתחילה מאוחר, מאחר שכך לא תוכל לקבל את המשפחה הגדולה שתמיד חלמה עליה. היא הוסיפה ואמרה שהיא מתנצלת בפני בעלה על שנאלץ להפרד מהחלום. הקהל הקורא התרגז וטען שעם כל האהבה לאנדרווד, היא טועה ומטעה. טוויטר התמלא בציוצים מרוגזים, והרשת מגיבה בכתבות ופוסטים לרוב, מנשים ואנשי מקצוע שמבקשים לרענן את התפיסות הישנות הללו.
״נשים רבות יולדות כיום בסוף שנות השלושים ותחילת שנות הארבעים לחייהן, לפעמים בסיועה של הרפואה המודרנית,״ אומרת ד״ר ג׳ולי פרגה מסן פרנסיסקו, מומחית לפוריות שנדרשה לסוגיה. ״זה נורמלי לחשוש מעניין הגיל, בכל הריון, אבל נשים בנות 35 הן לרוב בריאות ואין להן בעיה להרות. כיום יש לנו הרבה דרכים לטפל בבעיות פריון ולעזור לנשים להביא ילדים רבים. אנדרווד כנראה חוזרת על מסרים ישנים. פעם חשבו שאחרי גיל 35 הפוריות צונחת וקשה מאוד להביא ילדים, אבל זה כבר לא נכון. זו חרדה שלא באמת קשורה למציאות.״
הסטטיסטיקות האחרונות מראות שבכל שנה יש יותר ויותר נשים שמביאות ילדים מעל גיל 40, זוהי קבוצת הגיל הוולדנית הצומחת במהירות הגבוהה ביותר כיום, ובכל שנה עולה גיל היולדות בהתמדה, בעקבות פלאי המדע והרפואה.
יש כמה וכמה יתרונות ללידה בגיל 35 ומעלה, הנה ארבעה מהם:
מחקר חדש שנערך באוניברסיטת ניו אינגלנד מצא דווקא שנשים שילדו מעל גיל 40 נטו לחיות יותר זמן, והגיעו לגיל 100 פי ארבע מאלה שילדו מוקדם יותר. נתון זה עשוי להיות גם קשור ברקע הסוציו-אקונומי שלהן, אבל הוא מעניין ומשמעותי.
הילדים שומרים את האמהות צעירות. מחקר של חברת תרופות גדולה טוען כי הגישה החיובית שההורים המבוגרים מאמצים מילדיהם הקטנים היא זו ששומרת עליהם חיוניים ובריאים, מאושרים יותר ואוהבי חיים.
סקר אמריקני שנערך עבור כתב עת מקצועי לפוריות מצא כי ההורים בני הארבעים ומעלה מדווחים על אושר גדול יותר ושביעות רצון רבה יותר מחייהם מאשר ההורים הצעירים.
מחקר שפורסם בכתב העת של אגודת הגריאטריה האמריקנית מצא שההורמונים המשתחררים לגוף בשעת ההריון משפיעים באופן מיוחד וחיובי על נשים מבוגרות יותר, הופכים אותן לחדות וחכמות ומשפרים את הזכרון.
9 חודשים - כל מה שצריך לדעת