לכולנו יש מושג די ברור איך כל העניין הזה של הריון עובד, לא? לכל אישה יש מחזור חודשי, שבמסגרתו השחלות משחררות ביצית, מה שנקרא ביוץ, ואז הזרע פוגש את אותה ביצית, מפרה אותה, ואם הכל הולך כמתוכנן, כעבור 9 חודשים נולד תינוק.
זה אולי נשמע נורא פשוט, אבל בפועל מדובר באחת המשימות המורכבות של הטבע. ובמצב כזה, כמובן שיש גליצ'ים. וכמובן שנשים שנכנסות להריון לא חושבות אפילו על אמצעי מניעה, כי, הלו, הן כבר בהריון. אבל הנה סיפור של אישה אחת שמוכיח, שוב, שכל מה שאנחנו יודעים מוטל בספק, ושהריון, אהמ אהמ, הוא לא כזה אמצעי מניעה. נכון, מדובר במקרה נדיר במיוחד, אבל זה בהחלט קרה – ג'סיקה אלן נכנסה להריון בעודה בהריון. והיא נאלצה לעבור מאבק צובט לב כדי להבין את זה בכלל.
אלן נכנסה להריון עם בנה הביולוגי בעודה משמשת כפונדקאית לזוג שהתקשה להרות. היא סיפרה ל-ABC ניוז שהיא חשבה בהתחלה שהתינוק השני הוא תאום זהה של הראשון. "הרופא שלי התחיל להזיז את המטמר של האולטרסאונד סביב סביב לבטן שלי", סיפרה. "הוא אמר 'טוב אני בהחלט רואה שיש שם עוד תינוק'. הסיכוי של עובר להתחלק הוא מאוד קטן, אבל זה כן עשוי לקרות. וזה מה שחשבתי שקרה, הייתי מאוד מופתעת".
אלן ילדה את שני התינוקות בניתוח קיסרי, ומספרת שהיא לא ממש ראתה אותם אחרי הלידה. מה שכן, היא ראתה תמונה שלהם מאוחר יותר. "כן הבחנתי בזה שאחד מהם היה הרבה יותר בהיר מהשני. והיה מיד ברור שהם לא תאומים זהים". אבל רק חודשים לאחר מכן היא הבינה שהתינוק השני לא היה תאום של הראשון אחרי הכל, אלא הוא היה התינוק הביולוגי שלה, והיא ובעלה פשוט נכנסו להריון. בדיקת DNA הוכיחה זאת מעל לכל ספק.
"אני לא יודעת איך לתאר את זה. היינו על הרצפה", אמרה אלן. "אמרנו 'רגע, איך זה קרה?'". התהליך לקבל את הבן שלהם בחזרה היה מורכב מאוד, אבל התינוק בסופו של דבר הצטרף למשפחה בפברואר, והיום הוא בן 10 חודשים. "אני נשאתי את הבן שלי, אני לא ידעתי שום דבר מזה", אמרה אלן בצער.
לתופעה הנדירה הזאת יש שם – superfetation, הפרייה נוספת, ויש עדויות על מקרים דומים בעבר. מצב זה מתרחש כשמישהי שנמצאת כבר בהריון נכנסת שוב להריון, אבל עם ביצית וזרע שונים לחלוטין. במקרה כזה לא מדובר בתאומים, שכן הם לא נוצרו ביחד, אלא אחד אחרי השני, למרות ששניהם גדלים ביחד ברחם. בשנה שעברה דווח על אישה באוסטרליה שעלתה לכותרות אחרי שילדה שני תינוקות שאחד מהם נוצר 10 ימים אחרי השני. אבל עדיין מדובר באירוע סופר נדיר, עד כדי כך שהרופאים לא ממש יודעים להביר אותו. "זה סיפור די מטורף", אומר למגזין SELF ד"ר תומס רואיז, גניקולוג ממרכז רפואי גדול בקליפורניה. כשאת נכנסת להריון, הגוף מייצר את הורמון ה-HCG, שבעצם עושה שאט דאון לבין השחלות לבלוטת יותרת המוח, כך שאין קשר הורמונלי בין השניים, קשר שהוא הכרחי לביוץ. אבל זה כאמור אפשרי, אבל רק בתחילת ההריון. לאחר מכן זה לחלוטין בלתי אפשרי. המומחים מסכימים שהעובדה שבסיפור של אלן מדובר על פונדקאות, זה הופך הכל לטיפה יותר אפשרי. העובדה שהיא קיבלה הורמונים כדי להכין את הגוף להריון בוודאי עזרה. למעשה, ההחזרה של העובר שנשאה עבור בני הזוג קרתה בדיוק במהלך חלון הפוריות החודשי שלה. "אם הנשאית מקיימת יחסי מין במהלך התקופה הזו, הביצית שלה עצמה עשויה להיות מופרית ולהשתרש ברחם", אומר ד"ר רואיז. למעשה, נשים שעוברות הליך כזה של פונדקאות לעתים מתבקשות לא לקיים יחסי מין בשבוע-שבועיים אחרי החזרת העובר. ככה שכנראה שלא צריך להילחץ ולקחת אמצעי מניעה אחרי שנכנסים להריון. "זה מופרך לחלוטין", מסכם ד"ר רואיז.
>> מה חשבנו על עגלת התינוק החדשה בשוק שעולה 699 שקל?