סוכרת הריון דומה במידה רבה לסוכרת לא הריונית. ההבדל הוא שבהריון הסוכרת מסתיימת עם לידת התינוק. הבשורה הפחות משמחת היא שנשים בהריון צריכות לשים לב למצב המדובר במהלך 9 חודשים: כך למשל לנשים סוכרתיות יש נטייה לגדל עובר גדול יותר, וריבוי של מי שפיר. השילוב בין השניים עלול לגרום ללידה מוקדמת. זאת הסיבה שחשוב לגלות את הבעיה בזמן, כדי לזרז את הטיפול ולהימנע מסיבוכי לידה.
איך תדעי שאת סובלת מסכרת?
הסימנים המקדימים מצביעים על צמאון ורעב יתר וכן, שתן בתכיפות גבוהה. הבעיה היא שמדובר בתסמינים מוכרים לכל אישה בהריון. לכן, בהריון ניתן לגלות את הסוכרת לרוב בבדיקות הדם המיועדות לכך.
מה הטיפול?
רוב הנשים מסתדרות עם תזונה מתאימה בהריון שמטרתה לשמור על רמות סוכר תקינות. חשוב להקפיד על חלוקת הארוחות שהפחמימות לא ירוכזו רק בארוחה אחת. כמו כן, צריך להבין מה לאכול: במקום לחם, לפנות למקור הלחם: גריסים, קינואה, קטניות, חיטה – כל אלה ישפרו את רמות הסוכר בדם. להימנע מסוכר לבן, משקאות ממותקים אך ממתיק מלאכותי ניתן להשתמש – במידה. פירות הם חשובים אבל יש לסנן את אלה שעמוסים בסוכר כמו אבטיח ומנגו – אבל תפוזים, אשכוליות ודובדבנים יהיו טובים יותר. יש גם נשים שזה לא מספיק ויזדקקו גם לטיפול תרופתי
>> כמה צריך לעלות במשקל בהריון וכמה מהר זה יורד?
>> מי שופט גוף של אישה בהריון? הסלבס מצילים את כבודה של קים קרדשיאן
>> תזונה בהריון: 5 מאכלים טובים, 5 סכנות