"להכין סידורי ישיבה, לבחור בין פילה בקר לאנטרקוט, להכין מעטפות עם טיפים למלצרים, לקבוע תור לסקירת מערכות". אם היומן שלך נראה כמו שילוב בין קטלוג "מתחתנים" לקטלוג של שילב, ואם בפייבוריטס יש לך את אושידה ודיאדה, כנראה שגם את כלה בהריון.
ומכיוון ששני הכובעים שאת חובשת כרגע לא ידועים כמשרים רוגע או מחדדי שיקול דעת, להלן כמה טיפים ונקודות למחשבה.
השמלה: תחליטי אם בא לך להסתיר או לחשוף - את הבטן
השמלה היא אחד מהמרכיבים המכוננים (אם לא ה) של החתונה. מבלי להפחית מצרותיהן ומצוקתן של כלות רגילות, שמתחבטות האם לבחור בשמלת סטרפלס או קולר, לכלה ההריונית יש דילמה קיומית הרבה יותר: האם להסתיר או להבליט את הבטן.
כמובן שההחלטה היא פונקציה של השלב בהריון שבו תהיי ביום החתונה – בחודש תשיעי, גם אוהל קרקס לא יסתיר כלום. לעומת זאת, אם את מתחתנת חודש אחרי האיחור במחזור, גם השמלה הכי צמודה לא תבליט שום דבר, חוץ מחיבה לפחמימות. אבל בהנחה שרוב הכלות מתחתנות בשלב שבו כבר יש ניצני בטן, אכן מדובר בהכרעה לא פשוטה שצריכה להנחות אותך בבחירת השמלה.
אם כלות אחרות יצטרכו לצום בשביל להיכנס לשמלה, השמלה שלך תהיה חייבת להתאים את עצמה אלייך. מדידות השמלה ילוו את התפתחות ההריון, תלוי כמובן תוך כמה זמן בחרתם להרים את הארוע, ולכן חשוב לחכות עם עם התפרים האחרונים של השמלה כמה שיותר קרוב ליעד. קחי בחשבון, שמעבר למקום המתבקש לבטן, גם החזה גדל, וצריך לתכנן גם את תוספת המרפסת מעל הבטן.
מה שבטוח - ותרי על המחוך. לא משנה אם תבחרי בגזרה צמודה ומבליטת בטן או בשמלה עתירת כיווצים מטשטשים, לפחות מוחץ הכלות הרשמי ירד מהפרק. לא מחוך רך, לא מחוך חלקי ואפילו לא מחטב נוקשה מדי: יש לך פטור. אף אחת לא רוצה תינוק עם דוגמת פסים על הראש.
לגבי הצבע, קחי בחשבון שהשמלה לא חייבת להיות לבנה. שמלת הכלה הלבנה היא סמל לתום, טוהר ובתולין, (שהם בדיוק השם השני שלך, כלה הריונית). ברור שבימנו מעטות הכלות שאכן מגיעות בתולות לחופה, אבל כלה בהריון לא נהנית אפילו מחזקת החפות. ומכיוון שהחתונה גם ככה לא תהיה מסורתית וקלאסית, זה הזמן להתפרע וללכת על שמלה בצבע נועז יותר משמנת-שנהב.
העקבים: זה הזמן להעדיף את השטחיות
לא כולנו מיכל אמדורסקי, שמסוגלת להדס בכיף על סטילטו גם בחודש תשיעי. ביום החתונה תמצאי את עצמך הרבה על הרגליים, במיוחד אם בחרתם גם לערוך צילומים מקדימים. כדי שלא תבלי את הערב עם רגליים מבוצקות ונפוחות, לכי על נעליים שטוחות, או מקסימום עם עקב קטן, סמלי ונוח.
התפריט: את תהיי הכלה היחידה שתאכל בחתונה שלה
אם לא בשביל שניים, אז לפחות תאכלי בשביל אחת. נכון שאף כלה לא באמת מספיקה לאכול בחתונה שלה, אבל במצבך, אין לך את הפריווילגיה להגיד, ולו לערב אחד, "אוי, שכחתי לאכול". דאגי לנשנושים (פירות יבשים, קרקרים או חטיפי אנרגיה בתיק של המלווה) ואסרי על הקייטרינג להגיש סושי. אם את סובלת, שכולם יסבלו.
האלכוהול: אז זהו שלא ממש
תתחילי לתרגל: "ברמן, תביא לי תפוזים בבקשה, יאללה חגיגה". אם את מהכלות שמתחתנות מיד עם גילוי ההריון ומנסות להסתיר, את בבעיה. השליש הראשון נחשב לרגיש מכולם, וגם המקלים לא ממליצים לשתות במהלכו אלכוהול. גם בהמשך לא תוכלי להשתכר כמו כלה אמיתית (ואולי טוב שכך), אבל לפחות שלוק סמלי מכוס היין בחופה תוכלי לקחת בלב שלם.
המקווה: מביך אמנם, אך לפחות תדאגי שיהיה נקי
באופן די משעשע, גם כלה שכרסה בין שיניה חייבת על פי ההלכה לטבול. הקונספט של לבוא טהורה למפגש הראשון עם בעלך לאחר החופה כבר די סר מן העולם, קל וחומר שאת מופיעה במקווה עם הבטן, עדות תופחת המעידה כי לפחות מפגש פורה אחד כבר היה לך איתו.
מבלי להיכנס לדיונים על דת ומדינה, רק נציין שבהריון חשוב להקפיד יותר מתמיד לבחור מקווה אמין ונקי. על הדרך תוכלי להרוויח שיעור התעמלות להריוניות במים בחינם. ד"ש לבלנית.
מתנות: תדאגי שאף אחד לא יתחכם
בלי שום קשר תמיד עדיף שיקים, וגם מזומן יתקבל בברכה, אבל בטח יהיו כמה ליצנים שיביאו לכם מתנות לידה לחתונה (זכרי להכניס אותם מיד לרשימה השחורה באקסל). ואם כבר מתנות, באחריותך ובאחריות בן זוגך לוודא שאף אחד לא יתפוס טרמפ על העניין ויסיים את הפרויקט של חתונה בהריון עם מתנה אחת. אם כבר קיבלת מתנות ללידה (חטא כפול) חשוב לא להתעצל וללכת להחליף אותן תמורת זיכוי. אם את לא מתחתנת בתשיעי, עד שתלדי כבר יחלוף התאריך האחרון.
תנשמי עמוק: כי חתונה + הריון = הרבה לחץ
חתונה היא אירוע מלחיץ מטבעו. כשמצרפים למשוואה גם את ההריון, תקופה רגשית טעונה שבה נוטים לצוף מטענים מהעבר, נוצר פוטנציאל נפיצות גבוה.
זוג שהספיק לבנות בסיס איתן לפני ההריון והחתונה, סביר שייצא מחוזק מהתקופה הלא פשוטה. זוג טרי מאוד יכול להיתקל בקשיים בצליחת רצף האירועים, ויחוש אולי החמצה. חשוב לדבר על התחושות, גם אם הן לא נעימות, ולא לצבור כעסים וטינה, דווקא עכשיו שאת כלה וצריכה להיות מהממת.
סייעו בהכנת הכתבה: ד"ר ליאת הולר הררי, פסיכיאטרית ופסיכותרפיסטית המתמחה בטיפול בנשים, מנהלת אתר נפש אם; גליה להב, מעצבת שמלות כלה וערב; אבישג ארבל, מעצבת בגדי הריון ושמלות כלה