למרות האקלים הקיצי-בואך-גיהנומי ששורר כאן רוב חודשי השנה, מבט אחד בארון מגלה אינספור מכנסי ג'ינס על המדף. מכל פריט לבוש אחר, הכחול הנצחי הזה נחשב גם היום ללבוש לגיטימי לחתונות, אירועים נוצצים וישיבות חשובות. הריון, כך מתברר, הוא לא סיבה מספיק טובה לזנוח את הג'ינס, ומזה שנים הריוניות מוצאות פתרונות יעילים יותר ופחות כדי להידחק לג'ינס גם כשהבטן תופחת.
אז איך הפך הג'ינס למכנסי ההריון הרשמיים? ומה התהפוכות שעבר שהביאו אותו עד הלום? מהמשולש הצידי הקלאסי ועד גזרות מתוחכמות שמלוות אותנו מהשבוע הראשון וכמעט עד הסוף –הצצה על הצמוד של כולנו.
מסקיני ועד בויפרנד
המחקר והפיתוחים המדעיים של השנים האחרונות מאפשרים לייצר ג'ינס שנראה ומרגיש כמו הדבר האמיתי, אבל סלחני כלפי הבטן ההריונית. "לפני חמש שנים התחיל איזה טרנד עולמי מטורף של ג'ינסים – חצאיות, חולצות ואפילו שמלות", אומרת עידית וייזר, אחראית מחלקת עיצוב ב"רמי לי". "עד אז היו לנו בליינים של כל עונה מכנסי ג'ינס, בגזרות נוחות, אבל לא משהו מעבר. מכיוון שהמטרה שלנו היא תמיד לעשות אדפטציה ועדכון של של בגדי רגילים לבגדי הריון, ולא לייצר 'בגדי הריון' פר-סה, אימצנו את הטרנד. ג'ינס, בגלל סוג הבד והגזרות, דורש יותר התאמות לגזרה ההריונית, וזה הרבה יותר מורכב מלשנות גזרה של חולצה או מכנסיים רגילים".
מכיוון שג'ינס רגיל הוא בערך הפריט הראשון לעוף מהמלתחה בהריון (יחד עם חזיות הברזלים, אבל זה כבר עניין אחר), ההריוניות חיפשו ג'ינס שלא ייראה הריוני, שימשיך לספק את הסחורה. הבעיה שהג'ינס אמור לתת מענה לכל שלבי ההריון ואלה משתנים במהירות: המטרה הייתה לעצב מכנסי ג'ינס שיהיו נוחים לשלב הראשון בו עדיין לא רוצים לחשוף את ההריון, אבל כבר לא מסוגלים לשאת את המחשבה שהכפתור לוחץ לעובר על הראש, ומצד שני שיספיק גם לשלבים מתקדמים יותר, מבלי שנצטרך להתארגן על מכנסיים חדשים בכל חודש.
בנוסף, על מנת לעבור לגרסתו ההריונית הג'ינס היה חייב לשנות את אופיו הקשיח לבעל יכולת התכווצות. בחירת הבדים הייתה חייבת להתבצע בקפידה, על מנת שלא תכביד על ההריונית הסובלת מחום גם ככה, וכותנה נושמת הוכנסה אחר כבוד לפס הייצור. בחלק מהג'ינסים משולבים גם בדים סינטטיים, אך גם הם נעימים למגע ומשאירים תחושה אוורירית ככל הניתן.
אחרי בחירת הבד, נכנסה לתמונה רצועת הבטן מכותנה מחוזקת בלייקרה, שיכולה להימתח ולחזור למצבה המקורי מבלי להידלדל. כאן מדובר בשדרוג משמעותי, שהציל הריוניות רבות מאותו גומי שהיה מושחל בלולאות עם כפתור, או משולשי הבד המצחיקים שהיו נתפרים בצדי המכנסיים וכרעו תחת הנטל.
מכאן ועד הגזרות החמות של היום קצרה הייתה הדרך. סקיני, בוטלג, בויפרנד, פלייר: אלו לא שמות של מועדוני גייז בברלין, אלא מגוון הגזרות הג'ינסיות שגם הריוניות יכולות ללבוש.
בויפרנד היא גזרה רחבה ומשוחררת, סקיני צמודה לכל אורכה (ומיועדת לאלה שהרגליים שלהן לא שמעו שהן בהריון) ופלייר הוא שם מתוחכם לפדלפון של הסבנטיז. "חשוב לי שנשים לא ירגישו שההריון מחייב אותן להתפשר על גזרה לא מחמיאה או שלא נוחה להן", מסבירה עידית. ולמעריצות בוב הבנאי: גם הסרבל הבלתי נלאה מקבל טוויסט הריוני, עם בד גמיש ורך יותר באזור הבטן.
"גזרה הריונית למהדרין"
אז מה הטריק? איך אפשר ללבוש ג'ינס הריוני ולא להיראות כמו דרדסית שהגזימה קצת עם פירות היער? "בעין לא מקצועית, הג'ינס נראה רגיל לחלוטין, כולל כפתור – אבל הגזרה היא הריונית למהדרין", חושפת עידית. "הגזרה יותר נמוכה ממה שנראה, ואזור חגורת הבטן גמיש וגדל עם ההריון, ומתכווץ אחריו".
עידית מגלה שיש מן זווית פתוחה שבה תופרים את החגורה לג'ינס, כך שהבד הקשה יותר לא ילחץ על הבטן. בבואך למדוד, אל תתביישי לשבת על כיסא בחנות, להתכופף ולבדוק שהג'ינס נוח בכל מצב שהוא. אין טעם לקנות ג'ינס שנראה טוב ונוח לך רק כשאת עומדת. "לגבי הירכיים והישבן, ישנה גמישות מסויימת של הבד, אבל זה לא מנתח פלסטי. אם מישהי תעלה המון במשקל, בהחלט ייתכן שהיא תצטרך גם לעלות מידה בג'ינס", היא מוסיפה.
הג'ינסים ההריוניים הקיימים היום בשוק ממש לא מוגבלים לצבע כחול-ג'ינסי סטנדרטי, ומגיעים בכל השטיפות, השפשופים, הקרעים והצבעוניות של ג'ינסים רגילים. העונה, לדוגמה, בולטים הצבעים הכחולים והשחורים, וכן קורל, פיסטוק וכחול רויאל.
ומה חוץ ממכנסיים? "יש לטרנדים העולמיים פיקים, ויש עונות שבהן יש כמעט כל פריט לבוש אפשרי בגרסת הג'ינס", אומרת עידית. "יש שמלות בכל מיני גזרות, חצאיות עיפרון, חצאיות מיני וחצאיות 'פנסים' ואפילו חולצות, שאמנם לא נמכרות בטירוף בגלל החום הישראלי, אבל בהחלט קיימות בליינים שונים". אבל זה כבר שייך לסיפור אחר.