תמיד ידענו ששווה לעבוד בהייטק. כמה שווה? גם לאוכלוסייה יחסית מוחלשת, כמו אימהות אחרי לידה, שחוששות לא אחת שמקומן בעבודה ישתנה עם הכניסה להריון והגעת התינוק – מצאו מענה.
תוכנית חדשה לאימהות באינטל בשם "אם לעתיד" נועדה לתמוך באימהות בהווה ובעתיד לפני, ובמהלך ואחרי הלידה ולספק להן רשת תמיכה בעבודה שתפיג את החשש המלווה את המעבר מאישה לאם.
"הרעיון לתכנית הגיע מסיפורי האישי ומנהל דגול שהיה לי. לפני לידת ילדי הראשון היו לי חששות ומחשבות רבות. חשבתי שכאם אינני יכולה להמשיך להיות תחרותית בעבודה בהייטק ולכן לא כדאי לי לחזור לאחר הלידה אלא לחפש "מגרש" אחר בו אוכל להתחרות ולנצח", מספרת יעל לוי בן בסט, עובדת אינטל, ויזמת התוכנית.
"חלקתי את חששותיי וכוונתי לא לחזור עם מנהליי", מספרת לוי בן בסט. "המנהל מעלי שמע את חששותיי וטען כי הוא מכיר לא מעט אימהות שחזרו ואף הרחיבו את האחריות שלהם לאחר הלידה. הוא נתן לי שמות של 3 נשים לשוחח איתן".
לאחר שלוי בן בסט דיברה עם אותן נשים היא הבינה איך אמורה להראות שגרה של אם עובדת וחששותיה לגבי ההצלחה כאם בהייטק פגו. " אני זוכרת עד היום כמה פחדתי וחששתי מהשינוי ורציתי לתת לנשים אחרות את אותה התמיכה לה זכיתי בזכות אותו מנהל", היא מספרת.
התכנית שיזמה לוי בן בסט, כוללת הקמת מאגר אימהות מנוסות ומתן אפשרות לכל אם לעתיד או אם בהווה לפנות אל מספר אימהות ולקבוע עמן שיחה לפני הלידה כדי לשמוע על חווית הלידה, האימהות והעבודה כאימא.
כל אם לעתיד ואם בהווה מקבלת את האפשרות לפנות ל 2-3 נשים מתוך רשימה ולקבוע איתן שיחה. השיחה מיועדת לחלוק חוויה וידע בנושאי הכנה ללידה בבית ובעבודה, טיפים מאם מנוסה, שאלות על התמודדות עם תינוק, על חופשת הלידה, על החזרה לעבודה, על מסגרות לטיפול בילדים, על שגרת עבודה כאם וכל שאלה נוספת הקשורה לתחום.
אחת מתוך אותן אימהות תוגדר גם מלווה של אותה אם. אחרי הלידה ובמהלך חופשת הלידה תעקוב המלווה טלפונית אחר האם ותבדוק אם יש משהו שניתן לסייע לה בו. לאחר החזרה לעבודה תמשיך המלווה להתעדכן ולהיות בקשר עם האם ולסייע לה בתהליך החזרה לעבודה.
"התוכנית הזו אינה באה להחליף קשר בין עובדת ומנהל אלא להוסיף מקור ידע ותמיכה לעובדת בתוך העבודה", מסכמים באינטל, "אבל לפעמים יוזמה אחת קטנה של עובדת יכולה לעזור המון".