עד שאנו הופכים להורים לילדים קטנים, אנו מסתובבים בעולם עם הנחת יסוד מוטעית: נזלת זו לא מחלה. ברגע שיש לנו תינוק או פעוט מנוזל, אנו מבינים שצינון קטן, שאין לו עוד סימפטומים פרט לאותו אף זעיר וסתום, הוא אחד מכאבי הראש הגדולים שמזמנת לנו ההורות.
תינוק ממוצע יצטנן כעשר פעמים בשנה, ומעבר לעובדה שאיש לא נהנה לראות את הילד שלו טובע בנזלת, לתינוק שיונק או שותה בקבוק, סתימה כזו של האף משמעה חוסר יכולת לאכול כמו שצריך, ואף אחד לא ישן בלילה כשהתינוק מנוזל, בטח שלא ההורים. חוץ מלייבב על מר גורלנו, מה עוד אפשר לעשות על מנת להקל על המנוזל הקטן, ועל עצמנו בדרך? ריכזנו מספר טקטיקות מנצחות.
הגבהת המזרן. הדבר הראשון שכדאי לעשות כשהתינוק או הילד מצוננים הוא לדחוף כמה חיתולי בד מתחת לחלק במזרן עליו הוא מניח את ראשו. השינה בתנוחה זו תקל על הנשימה.
מי מלח. ספריי המלח של המבוגרים מגיע גם במיכל קטן. בעוד מרבית הילדים יהיו מזועזעים מהחדירה הזו לפרטיות מחילות האף שלהם, שלא לדבר על השפריץ שמגיע בסופה, אם תצליחו לרסס שם בפנים, תתקבל הקלה מיידית. המלח שבתמיסה ממוסס את הנזלת ומייבש אותה, עד הגל הבא.
ג'ל להקלה על אדמומיות ויובש. כאשר איזור האף כבר אדום ומגורה מקינוחים חוזרים ונשנים, ניתן למרוח באיזור ג'ל אשר יקל על הגירוי, יזין את העור ועל הדרך גם יפתח מעט את דרכי הנשימה בעזרת תמציות צמחים. הג'ל העדין מועשר גם בוויטמין E ואלוורה כך שהוא מזין את האזור, שאחרי כל הניגובים הפך לזירת קרבות אדמומית וסדוקה.
שלחו לנו תמונות של הילדים מוכנים לחורף עם טיפ מנצח לחורף ואולי תזכו בפרסים
שמן למריחה. ניתן לרכוש שמנים בחנויות טבע או תכשירים ייעודיים למריחה תחת האף אשר פותחים את דרכי הנשימה מעט. את אותם שמנים, כמו שמן האקליפטוס הלימוני והמנטה, ניתן לטפטף גם על המצעים או לשים במכשיר אדים.
מגבונים. ישנם גם מגבונים לחים וגם ממחטות נייר המשלבים בתוכם לחות ותמציות מאותם צמחים המסייעים בפתיחת מערכות הנשימה. כדאי להשתמש בהם על מנת למנוע אדמומיות ופצעים מתחת לאף, אך יש להיזהר שלא יבואו במגע עם העיניים או יכנסו לתוך הפה.
מכשירי אדים. האדים החמים והקרים נכנסים ויוצאים מהאופנה ומחדרי הילדים חליפית. על אף שהם יכולים לשפר את לחות האוויר בחדר ולהקל משמעותית על הנשימה, רופאים מזהירים שהם עשויים לשחרר אליו גם חיידקים שונים, חלקם מסוכנים, ולפני כשנה יצאה אזהרה רשמית וחד משמעית של איגוד רופאי הילדים שלא להשתמש בהם.
משאבה. ישנם סוגים שונים של משאבות לנזלת, ויש הורים שנשבעים בהמצאה הזו, ומדווחים שברגע שמתגברים על הרתיעה הראשונית היא מצילת נפשות קטנות ומצוננות. מרבית הילדים לא יסכימו שיתקרבו לאפם עם המכשירים הללו. רופאים מוסיפים כי השאיבה הזו גורמת לריריות האף לעבוד יותר קשה ולייצר עוד נזלת, כך שכדאי להשתמש במשאבה במקרים מסויימים, כמו לפני יניקה או אכילה של תינוק, כשקריטי לפנות את דרכי הנשימה.
אמבטיה חמה. אמבטיה עם אדים חמים, אליה ניתן לשפוך שמנים ארומטיים, תעזור לפתוח את דרכי הנשימה וזה גם מקום מצויין לניקוי וקינוח האף. עוד שיטה נחמדה לפתיחת האף היא שחייה בבריכה, כולל כמה צלילות טובות, מאחר שמי הכלור רוויי מלחים.
אינהלציה. אינהלציה של מי מלח פעם או פעמיים ביום יכולה לעזור מאוד בשיפור המצב. יש בשוק מספר מכשירי אינהלציה מטרטרים ורועשים יותר ופחות, אך אין ספק שמדובר במשימה שדורשת שיתוף פעולה וסבלנות, ועם חלק מהילדים תהיה מאתגרת בלשון המעטה.
ואי אפשר בלי כמה תרופות סבתא:
1. תינוקות יונקים יכולים להיעזר בשפריץ של חלב אם ישר לתוך הנחיריים. החלב אמור לייבש את הנזלת. לא יועיל, לא יזיק.
2. במאמאזון - קבוצת הפייסבוק שמכילה עשרות אלפי אמהות, נשבעות הגולשות שמי אגסים יקלו מיד על הצינון. התרופה כוללת הרתחת אגסים במים ושימוש במים שהתקבלו כבסיס לפורמולה עבור תינוקות ששותים בקבוק, או מתן כמה לגימות מהמים לתינוקות.
3. חותכים בצל לארבע ומניחים את הצלוחית ליד מיטת הילד. החדר אמנם יצחין, אבל יש סיכוי שהילד יוכל להריח את זה עד הבוקר בכוחות עצמו.
4. מבחינה תזונתית, כדאי לוותר על מוצרי חלב, בוטנים, בננות, תפוזים, קמח לבן, סוכר ובכלל על אוכל קר שיוצר ליחה בגוף, ולהתמקד באוכל חם, מרקים ודברים מבושלים. חלב אם אינו נחשב למוצר חלב, ואין עמו בעיה. במקרים חמורים, תינוקות הצורכים מטרנה, ממליצים הרופאים לעבור לכמה ימים לפורמולה צמחית.
5. עוד טיפ מאמהות מאמאזון הוא מריחת מעט חמאה מתחת לאף. המאמות נשבעות שהחמאה מרככת את האיזור המגורה ומושכת את הנזלת החוצה כמו החלילן מהמלין.
*הכתבה בשיתוף טיפטיפות וטפטפים מבית כצט
שלחו לנו תמונות של הילדים מוכנים לחורף עם טיפ מנצח לחורף ואולי תזכו בפרסים
עוד ב-9 חודשים:
>> הפטנט הישראלי שיכניס אתכן להיריון
>> הייתם מזריקים לתינוק מי מלח ישירות לנחיריים?
>> כך תתמודדו עם תינוק מצונן שלא ישן בלילה